احمد محمدی زاده در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اشتراکات فرهنگی و اجتماعی بوشهر و هند اظهار کرد: بنادر استان بوشهر و هندوستان، سابقه طولانی در تجارت و بازرگانی دارند و اشتراکات فرهنگی زیادی وجود دارد.
وی افزود: بسیاری از اصطلاحات هندی در ادبیات استان بوشهر وجود دارد و جمعیت هندی تبارها هماکنون نیز در استان زیاد است.
استاندار بوشهر با بیان اینکه اکنون لنجها و شناورهای بوشهری به هندوستان تردد دارند، تصریح کرد: خلیج فارس و دریای عمان، ارتباط مستقیمی بین بنادر بوشهر و هندوستان ایجاد کرده است.
استاندار بوشهر به ظرفیت های اقتصادی استان بوشهر پرداخت و گفت: تولید ۷۴ درصد گاز کشور، تولید ۴۹ درصد محصولات پتروشیمی، تولید صد در صد میعانات گازی و صادرات ۹۳ درصد نفت ایران از ظرفیت های مهم این استان است.
وی تصریح کرد: بوشهر از قطب های تولید خرمای کشور است که در هند نیز مصرف بالایی دارد.
محمدی زاده با بیان اینکه ۵۰ درصد میگوی ایران در استان بوشهر تولید میشود افزود: مبادلات تولیدات استان بوشهر با هندوستان از اهداف راه اندازی این مرکز تجاری است.
استاندار بوشهر اضافه کرد: انتخاب یکی از تاجران باسابقه بوشهری به عنوان مدیر مرکز تجاری ایران و هند امری ارزشمند است و بزودی نخستین نمایندگی این مرکز در بوشهر راه اندازی میشود.
روز گذشته و در آیینی با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور، استاندار بوشهر، معاون اقتصادی استاندار بوشهر، مدیران کل اقتصادی و سرمایه گذاری استانداری بوشهر، رایزن بازرگانی هند در ایران، معاون سازمان توسعه تجارت، رئیس میز هند در وزارت خارجه و تجار بوشهری و هندی و مدیران حوزه صنعتی و اقتصادی استان بوشهر، مرکز تجاری هند و ایران در محل نمایشگاه ایران اکسپو در تهران راه اندازی شد.