نرگس مرادخانی روز جمعه در جلسه پرسش و پاسخ با اشاره به شعار سرمایهگذاری برای تولید، اظهار کرد: وظیفه ما به عنوان بخش دولتی بسترسازی برای شکوفایی بخش خصوصی در راستای تحقق این شعار خواهد بود.
وی توسعه شهرکهای صنعتی، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی، تأمین گاز ویژه صنایع و تسهیل امور در راستای رفع موانع تولید را به عنوان رویکردهای اصلی و مهم در استان زنجان برشمرد.
این مقام مسئول در زمینه روند صدور مجوزها با بیان اینکه مجوز راهاندازی یک واحد تولیدی در داخل شهرکهای صنعتی فرایند کوتاهی دارد اما احداث یک واحد در بیرون از شهرکهای صنعتی نیازمند دریافت مجوزهایی چون برق و آب از ادارات مختلف است، خاطر نشان ساخت: در سال جاری تلاش میکنیم که این روند تسریع شود و سرمایهگذاران زمان زیادی را صرف مجوزها نکنند.
وی در پاسخ به سؤالی در زمینه سرمایهگذاری از طریق اوراق یا خرید سهام با بیان اینکه سرمایهگذاری در قالب اوراق در انواع و رقمهای مختلف و متنوعی تعریف میشود، تصریح کرد: با این روش مردم و علاقهمندان به سرمایهگذاری میتوانند در حوزه تولید مشارکت داشته باشند.
مرادخانی با تاکید بر اینکه در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ به طور متوسط رشد اقتصادی استان زنجان از میانگین کشوری پایینتر بوده است، یادآور شد: این در حالی است که امروز باید حفظ منابع موجود را در زمینه سرمایهگذاریهای جدید مد نظر قرار دهیم، با این رویکرد که سرمایهگذار جدیدی که پای کار میآید باید برق مورد نیاز خود را تولید کند.
وی تشریح کرد: ایجاد نیروگاههای تولید انرژی تجدیدپذیر از اهداف مورد نظر در حوزه برق صنایع به شمار میرود که بر این اساس تا پایان سال جاری ۵۸ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان به بهرهبرداری خواهد رسید.
معاون امور اقتصادی استاندار زنجان توسعه نیروگاهها را از استراتژی اصلی استان در حوزه انرژی عنوان کرد و گفت: در سال گذشته نیز ۱۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان به بهرهبرداری رسیده و به شبکه متصل شده است.
وی با بیان اینکه دو نیروگاه سیکل ترکیبی آریان ۲ و سلطانیه در استان زنجان تکمیل خواهد شد، ادامه داد: در زمینه آب هم، مصرف آب خام ممنوع شده است، از این رو برای صنایع از پساب استفاده خواهیم کرد.
مرادخانی میزان پساب تولیدی استان را در طول شبانه روز ۴۵ هزار متر مکعب اعلام کرد و افزود: نصف این پساب واگذار شده و مابقی نیز در اختیار تولیدکنندگان قرار خواهد گرفت تا به جای آب تصفیه شده استفاده شود.
وی با اشاره به کمبود سرمایه در گردش و پرداخت نشدن تسهیلات توسط بانکها گفت: با توجه به دستورالعمل بانک مرکزی، بانکها برای پرداخت تسهیلات، با تعیین سقف به نحوی محدود شده اند.
مرادخانی ابراز داشت: اعتبار مولد با عنوان " اوراق گام"، گواهی سپرده خاص و اوراق تأمین مالی جمعی، راهکاری برای جلوگیری از تورم و رعایت دستورالعمل بانک مرکزی و همچنین راهی برای تأمین سرمایه در گردش است که میتوان از این طریق اقدام کرد.