به گزارش پایگاه خبری استان سازان، صولت مرتضوی شامگاه دوشنبه ۳۰ مردادماه سال جاری در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان کرمان در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری کرمان اظهار داشت: این جلسات به بیان دیدگاهها و ارائه راهکارها و برون رفت از مشکلات برگزار میشود و ما را در برون رفت از مشکلات هدایت میکند.
وی با اشاره به اینکه باید از بابت خدماتی که به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران در طول دهههای اخیر صورت گرفته خدا را شاکر باشیم، تصریح کرد: دهه ۹۰، دهه رکود بود و معدل رشد اقتصادی کشور کمتر از ۸ دهم درصد بود و میزان سرمایهگذاری داخلی و خارجی بهشدت با کاهش مواجه شد و متأسفانه شرایط طوری رقم خورده بود که تلاش داشتند کشور را در یک بنبست خود ساخته قرار دهند.
وی عنوان کرد: کاهش صادرات نفت، عدم برگشت منابع، بلوکه کردن منابع جمهوری اسلامی ایران در برخی از کشورها، سیاست خارجه غیرفعال سبب شد ما دچار مشکلات جدی شویم و این مشکلات بالاخره اثر تورم لجام گسیخته را در کشور رقم زد و مازاد برداشت دستگاههای اجرایی از منابع عمومی، منابع مردمی و استقراض از بانک مرکزی دشواریهای مخصوص خودش را داشت.
دولت سیزدهم بدون تکلف و بدون نگاه پوپولیستی، اقتصاد کشور را در ریل واقعی خود قرار داد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تقریبا مطالبات صندوقهای اجتماعی و ناترازی این صندوقها آزار دهنده بود و دولت سیزدهم آمد و بدون تکلف و بدون نگاه پوپولیستی به اقتصاد تلاش کرد، تا اقتصاد کشور را در ریل واقعی خود قرار دهد.
مرتضوی ابراز داشت: ناترازیی صندوقهای بازنشستگی ما به جایی رسیده بودند که تقریبا بالغ بر ۶۰۰ همت مطالبات معوق داشتند.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین بدهکاران بانکی کشور صندوق تأمین اجتماعی بود، بیان کرد: دولت سیزدهم سخاوتمندانه به این موضوع ورود پیدا کرد و بالغ بر ۱۸۰ همت پرداخت کرد و امروز در کمیسیون اقتصادی دولت ۷۰ همت دیگر مصوب شد، که پرداخت کنند.
مرتضوی گفت: علاوه بر صندوق تأمین اجتماعی، صندوقهای دیگر مانند صندوق بازنشستگی کشور، صندوق بازنشستگی فولاد دچار مشکل شده بودند نه الحمدالله با مساعدت دولت و فعالیت مدیران جهادی به نقطه سربهسر رسیدیم.
وی افزود: در بهمن ۱۴۰۱ ماهانه استقراض صندوق تأمین اجتماعی و برداشت آن از منابع عمومی و بانکها حدود ۷ هزار میلیارد تومان بود، اما از ابتدای امسال تا کنون یک ریال استقراض نکرده است و این شامل سایر صندوقهای بازنشستگی دیگر هم میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حوزه سیاست خارجی در کشور، سیاست عزت، حکمت و مصلحت جاری و ساری شد و تقریبا تئوری و تفکر ایران هراسی و ایران ستیزی رنگ باخته و ارتباط پررنگ شده است. مرتضوی بیان ن داشت: بعد از آزاد سازی پولهای بلوک شده ایران در کره جنوبی بعد از سالها، برخی از رسانهها دعوا راه انداختند که چرا این پول به دلار دریافت نشده و چرا به پول رایج آن کشور دریافت شد، اما کار بزرگی صورت گرفته است.
وی در ادامه سخنانش گفت: ایجاد اشتغال؛ رسالت ملی، فردی و اجتماعی ماست و هم دولت، هم صاحبان سرمایه و اندیشه و هم تکتک آحاد جامعه در این زمینه مسؤول هستند.
مرتضوی عنوان کرد: مقام معظم رهبری در سخنانی فرمودند« برای رفع مشکل اشتغال باید مانند دوران دفاع مقدس یک قرارگاه ایجاد کرد» و قرارگاه یعنی اینکه دست به دست هم دهیم و مشکل اشتغال در کشور را حل کنیم.
کاهش یک درصدی نرخ بیکاری در کلان کشور در سال گذشته
وی گفت: در استان کرمان نرخ بیکاری ۱۲.۴ درصد به زیر ۸ درصد در پایان سال گذشته برسد و متوسط نرخ بیکاری این استان حدود ۴ درصد کاهش پیدا کند، این کار، کار بزرگیست که انجام شده است و من دست تکتک کارآفرینان و مدیرانی که سبب ایجاد اشتغال در استان شدهاند را میبوسم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: سال گذشته خوشبختانه در کلان کشور نرخ بیکاری نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر یک درصد کاهش یافته و اشتغال پایدار و بانوان افزایش یافته است و استان کرمان هم در این زمینه خوش درخشیده است.
مرتضوی بیان کرد: بر اساس رصدی که در سال جاری انجام دادهایم، استان کرمان میانگین اشتغالی که ایجاد کرده از متوسط کشوری بالاتر است و این جای تقدیر و تشکر دارد.
وی عنوان کرد: برخیها به این آمار خدشه وارد میکنند، ما این آمارها را بهصورتهای مختلف راستی آزمایی میکنیم، یکی از طریقه سامانه رصد، یکی دیگر بیمهشدگان اجباری تأمین اجتماعی و مراجع رسمی از جمله بانک مرکزی، مرکز آمار کشور است و همه این گزارشها حاکی از توفیقات خوبیست که در حوزه اشتغال در کشور ایجاد شده است.
استان کرمان علاوه بر پایتخت مقاومت جهان اسلام، پایتخت معادن کشور است
مرتضوی با اشاره به اینکه یک نفر بیکار داشتن زیبنده این مرز و بوم نیست، گفت: همانطور که استان کرمان پایتخت مقاومت جهان اسلام است، پایتخت معادن کشور هم هست و مزیت کشاورزی در این استان منحصر به فرد است .
وی ادامه داد: به این باور هستیم استان کرمان با این پتانسیلهایی که دارد، میتواند بخشی از مسئله اشتغال کشور را حل کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه ما اعتقاد داریم باید هم روی طرحهای کلان و هم روی طرحهای خرد توجه ویژهای داشته باشیم و البته اینها مکملهای یکدیگر هستند.
ابراز داشت: ۱۳۰ هزار تن مجموعه شستا تولید لاستیک و حدود ۱۱۰ هزار تن طرح توسعهای دارد که عمده آنها مربوط به استان کرمان است.
مرتضوی تاکید کرد: اختیار شرکت های ما در حوزه توسعه با استاندار است و به هر نتیجهای که برسند ما حمایت میکنیم.
دولت با عدم پرداخت تسهیلات موافق نیست
وی در زمینه مهار نقدینگی و عدم پرداخت تسهیلات گفت: دولت موافق عدم پرداخت تسهیلات نیست، بلکه دولت با لجام گسیختگی در توزیع منابع و تسهیلات مخالف است و نقدینگی تورمساز است، که در بازار سوداگری و سفتهبازی هزینه شود و اگر نقدینگی به سمت حوزه تولید هدایت شود، نه اینکه تورمزا نیست بلکه رشد، رونق، مدیریت و مهار تورم را بهدنبال دارد.
تمدید تبصره ماده۱۶ تا پایان شهریورماه سال جاری
مرتضوی گفت: ما در مرکز تبصره ماده ۱۶ را تا پایان شهریور تمدید کردیم و ۲۰ همت از منابع تبصره ۱۸ سهم دستگاهها به حساب آنها واریز شده و منابع یک و دو دهم میلیارد دلار صندوق توسعه ملی در حوزه اشتغال روستائیان،کشاورزان، عشایر پایدار شه تا توشد لید بچرخد. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: بانک مرکزی جمهوی اسلامی ایران سهم بانک های عامل را از محل منابع تبصره ۱۸ مشخص کرده و عمده آن تسهیلات به صورت تکلیفی است و بانکها موکلف به پرداخت هستند و اگر بانکی قصور دارد به ما اعلام کنید تا به آنها از طریق بانک مرکزی و مدیرعامل آن بانکها تذکر لازم داده شود و ریاضت در بانکها معنا ندارد.