به گزارش استانسازان، منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان با تأکید بر ضرورت حمایت واقعی از واحدهای تولیدی، اظهار کرد: ما وظیفه داریم گرههای واحدهای تولیدی را باز کنیم، راهکار ارائه دهیم و اجازه ندهیم تصمیمات پشت درهای بسته باقی بماند.
حبیبی با اشاره به تأکید فرماندار بر ارائه راهحلهای عملیاتی، بیان کرد: ما باید کمککننده واحدهای تولیدی باشیم، نه مانع آنها لذا نباید همهچیز را یک بعدی صرفاً به قانون گره بزنیم بلکه باید با در نظر گرفتن شرایط منطقهای، موقعیت زمانی و مکانی تصمیم بگیریم؛ تصمیمگیری برای یک شهرستان محروم مثل قصرشیرین با تصمیمگیری برای مناطق صنعتی مثل کنگاور متفاوت است.
وی با بیان اینکه خروجی جلسات کارگروه باید موجب روشن شدن چراغ واحدهای تولیدی باشد، عنوان کرد: مصوبات این کارگروه جنبه قانونی دارد و اگر دستگاهی در اجرای آن کوتاهی کند، ترک فعل کرده است؛ لذا هیچ مصوبه جدیدی نداریم؛ بلکه مصوبات قبلی باید عملیاتی شود و مسئولان دستگاهها موظف به اجرای آن هستند و در جلسه بعد باید گزارش عملکرد خود را ارائه دهند.
استاندار لرستان با تأکید مجدد بر حمایت جدی از تولید و اشتغال استان، گفت: دستگاههای اجرایی باید با تمام توان در کنار تولیدکنندگان بایستند و تصمیمات ما باید منجر به چرخش چرخ تولید و روشن شدن چراغ کارخانهها شود.
حبیبی با اشاره به افزایش بیسابقه مصرف برق در پی گرمای شدید هوا نیز گفت: مصرف برق استان به بیش از ۱۰۲۴ مگاوات رسیده است که این میزان، رکورد جدیدی در مصرف برق استان به شمار میرود و تاکنون چنین عددی را تجربه نکرده بودیم.
وی با تأکید بر لزوم توجه ویژه به واحدهای تولیدی و صنعتی در این شرایط، خاطرنشان کرد: تولید نباید دچار آسیب شود و در همین راستا، لازم است برنامهریزی دقیقتری برای مدیریت مصرف و جلوگیری از لطمه به روند تولید صورت گیرد.
استاندار کرمانشاه گفت: جلسهای اختصاصی پس از این نشست برگزار خواهد شد تا ارزیابی دقیقی از وضعیت موجود صورت گیرد و بر مبنای آن تصمیمگیری شود.
حبیبی تصریح کرد: ضمن تلاش برای پایداری برق خانگی و جلوگیری از فشار به مردم، باید شرایط بهگونهای مدیریت شود که صنعت و تولید دچار آسیب جدی نشود. هرچند در حال حاضر نیز در برخی مناطق با قطعیهای مقطعی مواجه هستیم، اما امیدواریم با تدابیر اتخاذشده، هرچه زودتر از این شرایط عبور کنیم.
وی همچنین از همراهی و همدلی همه مدیران و دستگاههای مرتبط برای مدیریت شرایط سخت فعلی قدردانی کرد.
استاندار کرمانشاه با تأکید بر ضرورت پرداخت مالیات، بر ایجاد توازن میان وصول مالیات و حمایت از واحدهای تولیدی در استان تأکید کرد و ادامه داد: مالیات یکی از پایههای مهم درآمدی دولت است و هر شخص، نهاد یا واحد تولیدی موظف به پرداخت آن است؛ چرا که مبنای تخصیص اعتبارات به استانها نیز تا حد زیادی به میزان درآمدهای مالیاتی وصولشده وابسته است.
حبیبی با اشاره به نقش سازمان برنامه و بودجه در تخصیص اعتبارات، خاطرنشان کرد: زمانی که برای اجرای پروژهای خاص از سازمان برنامه و بودجه درخواست تخصیص بودجه میکنیم، آنها هم از ما انتظار دارند که تعهدات درآمدی خود بهویژه در حوزه مالیات را تحقق بخشیم و این یک رابطه متقابل و مبتنی بر موازنه است.
وی تاکید کرد: من اعتقاد دارم که پرداخت مالیات باید صورت گیرد، اما نباید شرایط به گونهای باشد که فعالیت واحدهای تولیدی مختل شود و باید امکان تداوم تولید و پرداخت فراهم باشد.
استاندار کرمانشاه با اشاره به مشکلاتی نظیر رکود در فروش، بدهی دستگاهها از جمله وزارت جهاد کشاورزی و شرکتهای پتروشیمی به تولیدکنندگان، عنوان کرد: در برخی مواقع شرایط اقتصادی مانند جنگ اقتصادی موجب فشار مضاعف بر تولیدکنندگان میشود و در این شرایط باید امکان تهاتر بدهیها و مالیاتها فراهم شود.
حبیبی درباره بدهی مالیاتی برخی واحدهای تولیدی، تصریح کرد: اگر شرایط تهاتر فراهم شد، با همکاری و نظر مساعد خود بنده، این مسیر پیگیری میشود تا هم درآمدهای دولت تأمین شود و هم فشار از دوش تولید برداشته شود و در غیر این صورت، تقسیط بدهی مالیاتی واحدها تا پایان سال میتواند راهکاری مؤثر باشد.
وی با تأکید بر همکاری سریع و مؤثر دستگاهها، اظهار کرد: از هماکنون تا پایان سال، تقسیمبندی زمانی دقیقی برای پرداختها صورت گیرد تا هم کار دولت راه بیفتد و هم تولید زمین نخورد.
استاندار کرمانشاه با تأکید بر نقش محوری بخش خصوصی در رونق اقتصادی کشور، بیان کرد: بخش خصوصی موتور محرک اقتصاد است و حمایت ویژه از آن، بهویژه از واحدهای بزرگ و برندهای ملی مانند سامان مدلل، ضرورتی اجتنابناپذیر برای توسعه و اشتغالزایی در استان به شمار میرود.
حبیبی با اشاره به شرایط اقتصادی سخت و چالشهای تأمین انرژی، تاکید کرد: در شرایط ناترازی انرژی، اینکه یک واحد تولیدی بخشی از نیاز انرژی خود را تأمین و حتی به شبکه کمک کند، جای تقدیر دارد.
وی با تاکید بر اینکه باید تسهیلگر و پشتیبان واحدهای صنعتی و تولیدی باشیم، افزود: تصمیمگیریهای فنی باید در استان انجام شود و وابستگی به تصمیمات مرکز نباید مانعی برای پیشرفت پروژههای استانی باشد.
استاندار کرمانشاه بار دیگر بر عزم جدی مجموعه مدیریتی استان در حمایت از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان تأکید کرد و افزود: سیاست کلی دستگاههای اجرایی باید بر پایه حمایت واقعی از تولید و سرمایهگذاری بخش خصوصی باشد و ما تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا دغدغه تولیدکنندگان تنها معطوف به تولید باشد، نه مسائل حاشیهای.
حبیبی بر ضرورت حمایت ویژه از صنایع کوچک بهویژه در مناطق محروم و کمتر برخوردار تأکید کرد و گفت: در شرایطی که فشارها و بار مالی بر دوش این صنایع است، وظیفه ماست که با استفاده از ظرفیتهای قانونی و اجرایی، پشتیبانی لازم را فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه پیشنهادات و انتقادات موجود باید بهصورت متمرکز از طریق خانه صنعت، معدن، اتاق بازرگانی و دیگر مجموعههای مرتبط ارائه شود، بیان کرد: هم از ظرفیتهای موجود در دولت استفاده خواهیم کرد و هم پیشنهادات بخش خصوصی را با جدیت پیگیری میکنیم تا راهکارهای عملی برای حمایت از تولیدکنندگان تدوین شود.
گفتنی است، در این جلسه مشکلات هفت واحد صنعتی بررسی و تصمیمات لازم برای رفع موانع تولید اتخاذ و دستورات لازم توسط استاندار کرمانشاه به مدیران مربوط حاضر در جلسه داده شد.