به گزارش استانسازان، ابراهیم رستمی، سرپرست فرمانداری خنداب در گفتوگویی اظهار کرد: خنداب با حدود ۶۰ هزار نفر جمعیت و حدود ۷۵ درصد روستانشینی، یکی از شهرستانهای دارای ظرفیت بالای کشاورزی و باغداری در استان مرکزی است.
رستمی بیان کرد: وجود حدود ۸ هزار هکتار باغ در این شهرستان گواه بر وضعیت خوب کشاورزی در این منطقه است و رودخانه قرهچای که از خنداب و دشت شراء عبور میکند، از گذشته جزو مزیتهای خاص حوزه کشاورزی این منطقه بوده است.
وی عنوان کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و شرایط ناشی از خشکسالیهای پیاپی، این رودخانه دچار کم آبی و خشک شدن در برخی سالهای کم آب شده است که در نتیجه، این وضعیت بر تأمین منابع آبی این منطقه که عمدتا از طریق چاههای کشاورزی ارتزاق میکنند، موثر بوده و باعث شده است که بخشی از جمعیت کشاورز شهرستان مهاجرت کنند و معیشت این قشر در شهرستان با مخاطرات جدی مواجه شود.
سرپرست فرمانداری خنداب یکی از راهکارهایی که برای افزایش سطح معیشت و ماندگاری و ارتزاق اهالی شهرستان در نظر گرفته شده است را انجام کشتهای کمآببر و کشتهایی دانست که با شرایط اقلیمی و جغرافیایی شهرستان همخوانی داشته باشند و خاطرنشان کرد: وجود گونههای بومی گیاهان دارویی در سطح شهرستان و حضور جهاد دانشگاهی در این موضوع به عنوان تسهیلگر و همکار حوزه کشاورزی، باعث شد که کشت گیاهان دارویی به عنوان یک جایگزین برای کشتهای پرآببر و کمککننده به معیشت کشاورزان مورد توجه قرار بگیرد.
رستمی با بیان اینکه برای توسعه کشت گیاهان دارویی اقداماتی در سطح شهرستان شروع شده است، تصریح کرد: بخش مرکزی شهرستان در این رابطه به صورت ویژه توسط بخشداری مورد توجه قرار گرفت و اراضی برای کشت گیاهان دارویی در سطح بخش شناسایی شد، کشاورزان پیشرو به این حوزه ورود کردند و آموزشهایی را نیز دریافت کردند.
وی گفت: برای اینکه جذابیتهای این حوزه بیش از پیش نمایان شود، جشنواره گیاهان دارویی نیز تدارک دیده شد که اواخر این هفته اولین دوره آن با مشارکت جهاد دانشگاهی، بخشداری مرکزی، دهیاری و سایر ارگانها از جمله جهاد کشاورزی، شبکه بهداشت و نهادها و گروههایی که در حوزه حمایتهای تسهیلاتی از کشاورزان ورود خواهند کرد، برگزار میشود.
سرپرست فرمانداری خنداب تاکید کرد: از شرکتهای معتبر و تولیدکنندگان برتر کشوری جهت حضور در این جشنواره دعوت به عمل آمده و اطلاعرسانی لازم انجام شده است. بازدید از این جشنواره برای عموم آزاد است و عرضه مستقیم محصولات در قالب غرفههای مختلف تدارک دیده شده است.
رستمی یادآور شد: برگزاری دورههای آموزشی و توانمندسازی کشاورزان در این حوزه نیز مد نظر قرار گرفته است.