به گزارش استانسازان، محمد سلطانی ابراهیمیان، فرماندار درگزین در گفتوگویی، اظهار کرد: یکی از اولویتهای امسال شهرستان پیگیری ماده ۲۳ پروژه ارتقا محور قروه به امیریه به طول ۱۰ کیلومتر بوده که با اجرای این پروژه مرکز شهرستان به استان حدود ۱۵ کیلومتر نزدیکتر خواهد شد.
سلطانی ابراهیمیان با اشاره به اینکه به سرانجام رسیدن طرح نهضت ملی مسکن یکی از موارد اولویتهای امسال این شهرستان خواهد بود، بیان کرد: در بحث مسکن ملی بیش از ۵۰۰ نفر واجد شرایط واگذاری زمین شناخته شدند که مراحل اولیه برای این افراد واجد شرایط انجام و زمین لازم، تملک و تفکیک و به نام دولت سند زده شده و در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در شهر قروه بیش از ۲۰۰ نفر از افراد واجد شرایط برای صدور پروانه به شهرداری معرفی شدهاند، عنوان کرد: در شهر کرفس نیز ۱۵۰ متقاضی واجد شرایط داشتیم که زمین لازم برای این متقاضیان در حال آمادهسازی بوده و سند صادر شده و در حال واگذاری و تحویل به متقاضیان است.
شهرک صنعتی درگزین ظرف دو هفته آینده به سرانجام میرسد
فرماندار درگزین با بیان اینکه شهرک صنعتی درگزین ظرف دو هفته آینده به سرانجام خواهد رسید و در ادامه منتظر حضور سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در این شهرک خواهیم بود، یادآور شد: جذب سرمایهگذار برای این شهرک از دیگر اولویتهای امسال شهرستان پیشبینی شده است.
سلطانی ابراهیمیان مساحت زمین این شهرک صنعتی را ۵۸ هکتار دانست و خاطرنشان کرد: از این میزان مساحت شهرک صنعتی درگزین حدود ۲۰۰ قطعه زمین قابل قطعهبندی خواهد بود.
وی ادامه داد: با اینکه این شهرک صنعتی درحال انجام عملیات اجرایی بوده و هنوز روند کار آن به اتمام نرسیده اما حدود ۱۰ تا ۱۵ قطعه از زمین این شهرک به سرمایهگذاران تحویل و واگذار شده ضمن اینکه با استقبال سایر سرمایهگذاران مابقی قطعات این شهرک نیز به دیگر سرمایهگذاران جدید تحویل و واگذار خواهد شد.
فرماندار درگزین با بیان اینکه این سرمایهگذاران قرارداد اولیه را با شرکت شهرکها منعقد کردهاند که کار خود را در این شهرک برای اجرای پروژه و طرح خود آغاز کنند، اظهار کرد: عمده کار پروژه شهرک صنعتی درگزین از زمانی که این شهرستان در تقسیمات کشوری بخش بوده آغاز شده و در آن زمان در مرحله اول ۲۵ هکتار زمین برای این شهرک تملک میشود.
سلطانی ابراهیمیان اضافه کرد: مابقی زمین این شهرک نیز به مساحت ۳۳ هکتار بعد از استقرار و ارتقا بخش درگزین به شهرستان تملک شده و هم اکنون شرکت شهرکهای صنعتی استان در این شهرک در حال فعالیت عمرانی تسطیح معابر و زیرساختهای آن هستند.
وی افزود: با تکمیل ۱۰۰ درصدی این شهرک و استقرار سرمایهگذاران در تمامی قطعات شهرک بهطور میانگین ۶۰۰۰ نفر اشتغالزایی در این شهرک ایجاد خواهد شد.
پیگیری تکمیل محور اصله به کاج جز اولویتهای امسال درگزین
فرماندار درگزین با بیان اینکه از دیگر اولویتهای امسال شهرستان پیگیری اتمام محور اصله به کاج مربوط به کریدور شمالی استان خواهد بود، خاطرنشان کرد: در حوزه سرزمینی درگزین هشت کیلومتر از پروژه کریدور شمالی استان آسفالت نشده که زیرسازی آن صورت گرفته و یک کیلومتر آن نیز در حال تملک بوده و با تملک آن زیرسازی و آسفالت خواهد شد.
سلطانی ابراهیمیان با اشاره به اینکه در صورت تکمیل این محور پروژه کریدور شمالی در حوزه سرزمینی درگزین به اتمام خواهد رسید و تنها حوزه فامنین باقی خواهند ماند، خاطرنشان کرد: با انجام حوزه فامنین عملاً مسیر استان مرکزی، استان تهران به جنوب استان قزوین، زنجان و کردستان و به تبع آن استانهای شمال غربی کشور از جمله اردبیل و آذربایجان شرقی و غربی وصل خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه در تلاش هستیم امسال محور اصله به کاج به پایان برسد، بیان کرد: هرچند که هم اکنون این پروژه کامل نشده اما تردد در محور اصله به کاج به شدت بالاست و برای استان تهران به ویژه غرب و مرکز تهران تردد از این مسیر است.
فرماندار درگزین روکش آسفالت مسیرهای روستایی و جذب سرمایهگذار برای شهرک صنعتی را از دیگر اولویتهای امسال شهرستان درگزین برشمرد و خاطرنشان کرد: پیگیری احداث مجتمع اداری یکی دیگر از اولویتهای امسال شهرستان بوده که در همین رابطه با توجه به اینکه شهرستانهای دارای ۷۰ هزار نفر جمعیت باید در مجتمع اداری مستقر شوند ما نیز در حال پیگیری این هستیم و رایزنیها با مالکان در این راستا در حال انجام است.
سلطانی ابراهیمیان گفت:با توجه به افق و چشم انداز آینده شهرستان باید این مجتمع اداری را در دو سایت مجزا تعریف کنیم، و در صورتیکه هر کدام از این سایتها زودتر به نتیجه برسد پیگیر تأمین اعتبار برای آن خواهیم بود.
وی با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای شهرستان درگزین، افزود: گاوداری۶۰۰۰ رأسی شستا در شهرستان درگزین در حال حاضر با ۳۰۰۰ رأس گاو شیرده دارای فعالیت بوده و روزانه دارای ۵۰ تا ۶۰ تن تولید شیر با حدود ۱۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم است.
فرماندار درگزین بیان کرد: گاوداری ۶۰۰۰ رأسی شستا فعلا با ۵۰ درصد ظرفیت خود در حال فعالیت بوده و پیگیریم این گاوداری به ۱۰۰درصد ظرفیت خود برسد.
سلطانی ابراهیمیان با اشاره به واحد گاوداری شیری ۵۰۰ رأسی دیگر در این شهرستان با ۵۰ نفر اشتغال و تولید روزانه ۱۰ تن شیر، اظهار کرد: شهرستان درگزین دارای یک شهرک گلخانهای بوده که فعلا ۲۰ واحد گلخانه شامل ۳۰ هکتار در آن مستقر است.
وی با اشاره به اینکه در این شهرستان ۱۲ هکتار گلخانه به صورت متفرقه وجود دارد و عملا شهرستان درگزین داری ۴۲ هکتار گلخانه است، افزود: شهرستان درگزین دو درصد وسعت استان را به خود اختصاص داده که به نسبت وسعت و جمعیت استان، درگزین رتبه برتر استان را در رابطه با سطح گلخانهها دارد.
فرماندار درگزین وجود دو میدان دام، ۱۱ واحد صنعتی گاو شیری، هشت واحد گوسفند داشتی، وجود باغات گسترده انگور در بخش کشاورزی را از جمله دیگر پتانسیل و ظرفیتهای این شهرستان دانست و ادامه داد: شهرستان درگزین با حدود ۳۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران رتبه برتر استان را در تولید زعفران دارد ضمن اینکه زعفران درگزین خلوص بالای ۹۰ درصد دارد.
سلطانی ابراهیمیان با اشاره به شاخصهای کشاورزی درگزین، گفت: این شهرستان داری ۴۴ واحد مرغداری گوشتی به صورت عمده با ۴۵۰ نفر اشتغال مستقیم و ۹۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم بوده ضمن اینکه عمده نیاز گوشت سفید مرغ استان در درگزین تولید و تأمین میشود.
وی با اشاره به مساحت ۸۶۴ کیلومترمربعی این شهرستان، ادامه داد: در بحث خرید گندم به لحاظ تولید و برحسب جمعیت و مساحت شهرستان درگزین که دو درصد استان را شامل میشود، عملا این شهرستان رتبه اول استان را در خرید گندم دارد.
فرماندار درگزین شهرک صنعتی این شهرستان را یک ظرفیت و پتانسیل برای شهرستان از نظر اشتغال و دورخیز برای جذب سرمایهگذاران مختلف در راستای تحقق شعار سال برشمرد و یادآور شد: در رابطه با مسائل اقتصادی هم این شهرستان دارای یک واحد کارخانه سیمان با ۷۵۰۰ تن تولید روزانه و بیش از ۲۰۰۰ نفر اشتغال مستقیم و غیر مستقیم بوده ضمن اینکه بتن صنعت آرمه این شهرستان نیز برای ۶۰ نفر اشتغالزایی داشته است.
سلطانی ابراهیمیان از پیگیری برای احیا و بازگشت به چرخه تولید کارخانه قند این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: کارخانه قند درگزین به عنوان یکی از طرحهای راکد شهرستان بوده که به دنبال مرتفع کردن مشکل آن در سالجاری هستیم.
وی خاطرنشان کرد: با فعال شدن و بازگشت به چرخه تولید این کارخانه، برای ۵۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.
فرماندار درگزین تولید کنندگان پوشاک را یکی دیگر از پتانسیل و ظرفیتهای این شهرستان دانست و گفت: تولیدکنندگان پوشاک به صورت کارگاههای خانگی و سری دوزیها حدود ۳۵۰۰ نفر خیاط در سطح شهرستان هستند که بیشترین و عمدهترین این تولیدکنندگان و خیاطان پوشاک و سری دوزیهای شهرستان در شهر قروه، روستای عمان، شهر شاهنجرین، روستای وسمق، احمد آباد، نیر و کمندان فعالیت دارند.
سلطانی ابراهیمیان با اشاره به پتانسیلهای شهرستان درگزین در حوزه گردشگری، افزود: در بحث گردشگری و تفریحی تنها پارک آبی استان در این شهرستان با ۴۰ نفر اشتغالزایی قرار دارد.
وی یادآور شد: روستای هدف گردشگری کاج در بحث قاب و کنسول سازی در این شهرستان واقع شده که آثار تاریخی نیز در این روستا از جمله یک قلعه تاریخی وجود دارد که با توجه ویژه میتواند در حوزه گردشگری از نقش موثری برخوردار باشد.
فرماندار درگزین سد خاکی شنجور، امامزاده اظهر درگزین مربوط به قرن هفتم هجری مربوط به زمان خانان مغول با ۷۰۰ تا ۸۰۰ سال قدمت و معماری خاص، حمام و مسجد تاریخی روستای درگزین با ۶۰۰ تا ۷۰۰ سال قدمت، حمام تاریخی نظام آباد، مسجد تاریخی شَوند، خانه تاریخی اربابی را از دیگر موارد ظرفیتهای این شهرستان درحوزه گردشگری برشمرد و یادآور شد: با توجه به نقاط قوت شهرستان درگزین در بخش کشاورزی، با توجه ویژه میتوان صنعت توریسم را در این حوزه فعال کرد.
شهر زیرزمینی «وسمق» در مراحل اکتشاف اولیه
سلطانی ابراهیمیان با بیان اینکه شهر زیرزمینی روستای وسمق در مراحل اکتشاف اولیه خود قرار دارد، خاطرنشان کرد: جاذبههای بکر و طبیعی، مناظر زیبا از جمله برکه شاهنجرین، روستای سنگ گران کوه، روستای زاکان با مناظر بکر و طبیعی از دیگر ظرفیتهای شهرستان درگزین بوده که گردشگران مختلفی که از این جاذبهها اطلاع دارند معمولا در ایام عید و فصل تابستان این روستاها را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب میکنند.
وی گفت: با توجه به وجود این ظرفیتها با برنامهریزی لازم میتوان گامهای موثری را با کمک مدیران دستگاههای مختلف با همت و تلاش مضاعف در راستای رونق و توسعه این شهرستان برداشت.
فرماندار درگزین با اشاره به ارتقا بخش درگزین به شهرستان در سال ۹۸، گفت: در حال حاضر این شهرستان دارای دو بخش، چهار دهستان، ۳۸ روستا و سه شهر است.
سلطانی ابراهیمیان در ادامه بیان کرد: این شهرستان به لحاظ تاریخی و فرهنگی قدمت بسیار بالایی دارد و به لحاظ فرهنگی منطقه بسیار غنی به شمار میرود و بزرگانی چون ملاحسین قلی شوندی، عبید زاکانی، بزرگان و شاعران معاصر مصطفی رحماندوست و نیز شهید حجت الاسلام والمسلمین علی رازینی از این دیار بودهاند.
وی با اشاره به قدمت تاریخی این شهرستان، تصریح کرد: جاده ابریشم از این شهرستان میگذشته و به مدت ۵۰ سال وزرای سلجوقی در این منطقه بودهاند.
فرماندار درگزین همچنین با اشاره به کتب تاریخی در رابطه با شهرستان درگزین از جمله کتاب پرویز اذکایی به نام «از درگزین تا کاشان»، خاطرنشان کرد: در قدیم همدان دارای پنج ناحیه بوده که ناحیه چهارم آن درگزین بوده است و از درگزین قدیم سه شهرستان و یک بخش شامل شهرستان رزن و درگزین، فامنین و بخش شراء جدا میشود.
سلطانی ابراهیمیان با اشاره به موسیقی محلی خاص درگزبن در مدح اهل بیت و ائمه اطهار، افزود: در بحث مذهبی تعزیه درگزین با زبان ترکی، خاص این منطقه بوده و جز میراث معنوی ثبت فهرست ملی شده است.
وی یادآور شد: از شعرا و علمای این شهرستان میتوان به «کوثر درگزینی و فانی» و از علما به شهید مفتح و ملاحسین قلی شوندی اشاره کرد.