به گزارش استانسازان، حسن قربانی، فرماندار داورزن در حاشیه بازدید از کاروانسرای تاریخی مزینان، اظهار کرد: داورزن با بهرهمندی از صدها اثر تاریخی و جاذبه گردشگری، نیازمند یک نهاد تخصصی برای مدیریت و توسعه این ظرفیتها است.
قربانی بیان کرد: سالانه حدود ۳۰ میلیون نفر مسافر و زائر رضوی از داورزن به عنوان ورودی استان خراسان رضوی عبور میکنند.
وی تصریح کرد: این شهرستان علاوه بر موقعیت جغرافیایی ممتاز، دارای آثار تاریخی و جاذبههای دیدنی ارزشمندی همچون کاروانسراهای مهر و مزینان، آتشکده آذربرزین مهر، مجموعه تاریخی روستاهای باشتین، مزینان، چشام و آبشار بفره است و نیز آیینهای سنتی مانند نخلگردانی، علمبندان و سنگزنی در ایام محرم، جذابیتهای فرهنگی ویژهای را برای گردشگران فراهم کرده است.
فرماندار داورزن عنوان کرد: با توجه به ظرفیتهای گسترده این شهرستان، نبود اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مانعی جدی در مسیر توسعه گردشگری و حفظ آثار تاریخی است.
قربانی تاکید کرد: همچنین مرمت و احیای آثار تاریخی، بازسازی بناهای تاریخی و تغییر کاربری با حفظ معماری اصیل و تجهیز آنها به امکانات مدرن، از جمله اقداماتی است که میتواند به جذب گردشگران و رونق اقتصادی منطقه کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: کاروانسرای مزینان، بهعنوان یکی از ۵۴ کاروانسرای ممتاز ایران، در مسیر جاده قدیم ابریشم قرار دارد و از دیرباز محل اقامت کاروانها و مسافران بوده است که احیا و تغییر کاربری این بنا میتواند زمینه اشتغالزایی را فراهم سازد.
فرماندار داورزن گفت: آسیابهای آبی و بادی، کاروانسراهای تاریخی بینراهی، مساجد تاریخی، یخدانهای قدیمی، آتشکده آذربرزین مهر، روستاهای تاریخی مزینان و باشتین، مناطق ییلاقی و آبشارهای منطقه بفره و کویر برخی از آثار جذاب تاریخی و طبیعی داورزن هستند.