به گزارش پایگاه خبری استانسازان؛ مهدی دوستی در نشست با گلخانهداران استان اظهار کرد: این اعتبار از محل تسهیلات مصوب دور دوم سفر رئیسجمهور و تسهیلات تبصره ۱۸ برای حمایت از کشت گلخانهای در استان درنظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: همچنین برای تأمین سرمایه در گردش کشت گلخانهای نیز تسهیلاتی در اختیار گلخانهداران هرمزگانی قرار خواهد گرفت.
او گفت: در راستای ایجاد مشوق برای احداث صنایع تکمیلی و تبدیلی در استان این آمادگی وجود دارد که برای سرمایهگذاری در زمینه صنایع تبدیلی لیمو و تولید اسانس این محصول، همچنین تولید اسانس اکالیپتوس بیش از ۸۰ درصد تسهیلات و کمکهای فنی و اعتباری استانداری را در این راستا اختصاص دهیم.
استاندار هرمزگان گفت: ضمن اینکه زیرساختهای برق، آب و گاز مورد نیاز این صنایع را نیز خودمان تأمین خواهیم کرد.
نماینده عالی دولت در هرمزگان با اشاره به هزینههای بالای احداث سازههای گلخانهای در کشور اظهار کرد: باتوجه به ضرورت منطبق بودن طراحی و اجرای سازهها با زیستبوم استان از احداث گلخانههای جدید در هرمزگان حمایت میکنیم؛ چرا که گران تمام شدن ساخت گلخانهها فاکتورهای رقابتی محصولات استان را از بین میبرد.
دوستی به اعضای انجمن گلخانهداران هرمزگان پیشنهاد داد: آمادگی داریم زمینی در مجاورت فرودگاه بینالمللی بندرعباس یا بندر شهید رجایی به انتخاب انجمن برای احداث یک شهرک بسته بندی و صادرات محصولات کشاورزی در اختیار مجموعه قرار دهیم و بین ۷۰ تا ۸۰ درصد هزینههای احداث این مرکز را نیز تسهیلات اعطا کنیم.
وی در ادامه با اشاره به مشکل انحراف سوخت در ماشین آلات کشاورزی، افزود: حاضریم نظر انجمن گلخانهداران را مرجع تأیید سوخت قرار دهیم، چرا که امروز با استفاده از سامانههای نوین میتوان نیاز سوخت هر هکتار گلخانه را تشخیص داد؛ از این رو مشروط به پذیرش مسئولیت توسط انجمن گلخانهداران استان به ماشین آلات تأیید شده سوخت تخصیص خواهیم داد.
استاندار هرمزگان، حجم واردات موز به کشور را بالا دانست و گفت: هرمزگان جهت کشت این محصول ظرفیت بالایی دارد و لازم است گروهی از گلخانهداران استان سفری به هند داشته باشند تا بتوانیم روش کشت و تولید موز در هند را به کشور و هرمزگان وارد کنیم تا از این طریق ارزش افزودهی کشاورزی استان را بالا ببریم.
زمان آمادهسازی و کشت محصولات گلخانهای در استان هرمزگان از ابتدای تیرماه تا پایان شهریورماه هر سال است.
هم اینک حدود ۴۰۰ هکتار سطح زیرکشت فلفل رنگی، ۳۸۰ هکتار گوجه فرنگی، ۸۰ هکتار خیار سبز، ۶۶ هکتار بادمجان و ۲۹ هکتار نیز سایر محصولات از جمله گل و گیاهان دارویی در هرمزگان به کشت گلخانهای اختصاص دارد.