به گزارش استانسازان، مرتضی محمدزاده، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی در همایش کتاب و کتابخوانی و تجلیل از کتابداران نمونه استان، با اشاره به آخرین تعریف یونسکو از سواد که در آن، توانایی ایجاد تغییر در زندگی، ملاک باسوادی قرارگرفته است، اظهار کرد: بر این اساس شخصی باسواد تلقی میشود که بتواند با استفاده از اندوختهها و آموزه های خود، تغییری در زندگی خود ایجاد کند.
محمدزاده بیان کرد: امروز افراد زیادی از نظر تحصیلات باسواد تلقی میشوند، در حالی که تنها درصورتیکه مهارتها و دانشآموخته شده باعث ایجاد تغییر معنادار در زندگی شود، میتوان گفت این فرد انسانی باسواد است.
وی ادامه داد: هرگاه در سبد خرید هر خانوار، احساس شود که دانایی اولین ارزش و بعد شخصیتی افراد است، میتوانیم به جامعه توسعه یافته و باسواد دست یابیم. وی بیان کرد: در جامعه کنونی ملاک ارزیابی افراد، میزان دارایی، نوع پوشش و لباس، ماشین، خانه و … میباشد که این نشان از شکاف و فاصله زیاد ما با انسان متعالی دارد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی تصریح کرد: در این میان نقش خادمین فرهنگ و کتابداران به عنوان رابط بین دانش، آگاهی، علم و انسانها پررنگ تر شده و همچنین برنامه ریزی های کلان راهبردی از سوی دولت در این زمینه میتواند راهگشای این مسئله اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باشد.
محمدزاده با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور و ضرورت هم قدم شدن با تحولات روز در بحث کتاب، خاطرنشان کرد: امروزه فناوری بخش بزرگی از زندگی اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده و ما ناگزیر هستیم در همه بخشها به فناوری روز دنیا مجهز شده و همگام با آن پیش رویم؛ از این رو در حوزه کتاب و کتابخوانی نیز بایستی اقداماتی همگام با فناوری های پیشرفته و بروز دنیا انجام پذیرد.
وی تشریح کرد: امروزه در دنیا منابع دیجیتال جای منابع کاغذی و فیزیکی را گرفته است؛ از طرف دیگر وجود سیستمهای هوشمند مثل گوشی های پیشرفته در دسترس همه افراد جامعه میتواند این بستر را فراهم کند تا همه افراد جامعه به کتابخانههای دیجیتال و منابع الکترونیکی با کمترین هزینه و در هر مکانی و هر محیطی دسترسی داشته باشند.