چند روزی است که شهروندان شهرقدس با کم فشاری آب مواجه هستند و قطعیهای مکرر آب در شهرقدس سبب گله مندی شهروندان این شهرستان شده است.
یکی از شهروندان شهر قدس در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: فصل سرما قطعی آب به مراتب کمتر از سالهای گرم سال است، اما همچنان قطعی آب آزار دهنده است.
وی که حسینی نام داشت، گفت: در خیابان طالقانی یک ماهی است که آب نداریم و این مسئله واقعاً ما را رنج میدهد.
شهروند دیگری که در خیابان ملاصدرا شهر قدس زندگی میکند، به خبرنگار مهر گفت: ما حدود سه الی چهار ساعت در ۲۴ ساعت آب داریم.
وی اضافه کرد: این مسئله یک ماهی است، که ما را آزار میدهد و به هر اداره و یا مسؤولی مراجعه کردهایم میگویند چارهای نیست و فعلاً راهکاری نداریم.
قطع همزمان دو پمپ فشار قوی عامل قطعی آب در شهر قدس
معاون بهره برداری آبفای غرب استان تهران علت این قطعیها را اخلال در عملکرد پمپهای فشار قوی در چند مخزن بالادستی شهر قدس عنوان کرد و افزود: خرابی همزمان دو دستگاه پمپ فشار قوی توزیع آب در یکی از مخازن بالادست شهر قدس سبب این مشکلات شد.
شمسایی فر افزود: همکاران فنی بنده بلافاصله پس از اطلاع از مشکل اقدام به توزیع آب از مخازن بالادستی به عنوان آب جایگزین مصارف شهروندان کردهاند، اما در برخی مناطق شاهد افت شدید و بعضاً قطعی آب باشیم.
وی با بیان اینکه این افت فشارها و قطعی به دلیل مرتفع بودن منطقه رخ داد، گفت: در مناطقی که زیردست این مخازن قرار دارند، بایستی عملیات هواگیری در شبکه رخ دهد، که برخی از این موارد ناشی از پمپهای داخلی آپارتمانها است، که نیاز مجدد به هواگیری دارند، که این عملیات هواگیری برای ۲۰۰ پمپ آب آپارتمانها انجام و مشکل رفع شده است.
این مسؤول آبفای غرب استان تهران با بیان اینکه آب شرب شهر در غرب استان تهران تماماً از منابع آب زیرزمینی که وابسته به نزولات آسمانی است تأمین میشود، افزود: کاهش بارندگی بیسابقه باعث شد که سطح منابع آب زیرزمینی کاهش یابد و امیدواریم با کاهش مصرف، مشکلات موجود رفع شود.
منابع آبی شهرستانهای غرب تهران محدود و بارگذاری جمعیت در این پهنه گسترده است
یک کارشناس توزیع آب نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به توپولوژی شهر قدس و زیرساخت شبکه آبرسانی، اظهار کرد: با توجه به قدمت زیرساختهای شبکه آبرسانی و توپولوژی شهر قدس امکان رعایت کامل عدالت در توزیع آب وجود ندارد و رسیدن آب به مناطق بالادستی نیازمند به تأمین آب در قسمت پاییندست است و به همین دلیل آب برخی مناطق قطع نمیشود و مجبوریم که به همین شکل بهره برداری انجام دهیم.
وی که خواست نامش فاش شود، افزود: در مسئله کمبود آب از سالهای گذشته سختگیریهای زیادی برای تأمین آب آپارتمانها اعمال شده است، طبق اصول نظام مهندسی برای منازلی که مازاد بر سه طبقه دارند لازم است که تأسیسات تأمین فشار آب توسط سازنده ساختمان تأمین شود و این مورد از تعهدات امور آبفا خارج و لازم است که نظام مهندسی بر این موضوع نظارت کند.
این کارشناس گفت: منابع آبی شهرستانهای غرب استان تهران محدود و بارگذاری جمعیت در این پهنه گسترده است و به همین دلیل به منابع زیرزمینی پناه میبریم.
کمبود آب در استان تهران جدی است
استاندار تهران نیز پیش از این کمبود آب در این استان را جدی توصیف کرده و خواستار همراهی شهروندان در مدیریت مصرف آب شده بود.
علیرضا فخاری گفت: سفرههای زیرزمینی در طول سالهای طولانی شکل گرفته است و اکنون به دلیل کاهش بارشهای اخیر و برداشت بی رویه از منابع آبی، سطح آب منابع آبی کاهش پیدا کرده است و بارشهای سالانه نمیتواند جبران منابع آبی را انجام دهد.
به نظر میرسد، که نیازمند مدیریت مناسب در مصرف منابع آبی هستیم و از سویی دیگر نیز بایستی مسؤولان امر با رفع سریع برخی مشکلات فنی در توزیع از قطعیهای مکرر و آزرده خاطر شدن مردم جلوگیری کنند.