به گزارش پایگاه خبری استان سازان؛ اسدالله عباسی در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان گیلان، با تاکید بر لزوم همدلی و هماهنگی دستگاهها برای باز کردن گره مشکلات واحدهای تولیدی، اظهار کرد: تلاش ما باید برای راه اندازی چرخ تولید در واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ باشد.
وی خواستار دستگیری از تولیدکنندگان شد و افزود: در راستای منویات رهبر معظم انقلاب و شعار راهبردی «مهار تورم؛ رشد تولید» باید از همه ظرفیتهای استان برای رشد اقتصادی استفاده کنیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه شاهد ارتقای ظرفیتهای زیرساختی استان با هدف رشد تولید و صادرات هستیم، بیان کرد: روز گذشته شاهد افتتاح پل جدید آستارا - آستارا و گذر مرزی آستاراچای بودیم که بسیار حائز اهمیت است.
عباسی با اشاره به قدمت ۸۰ ساله پل قدیمی بین آستارای ایران و آستارای جمهوری آذربایجان، تصریح کرد: این پل چندین بار تخریب و بازسازی شده و همچنان در حال استحکام سازی جهت بهره برداری است، اما در کنار آن اقدام به ساخت پل جدید طی ۱۸ ماه کردیم.
وی با اشاره به احداث سایت موقت پایانه مرزی در آستارا در کنار پل جدید، اضافه کرد: با توجه به تراکم کامیونهای پشت مرز، علاوه بر ترافیک شهری، امکان خسارت دیدن محصولات صادراتی به ویژه کشاورزی وجود داشت.
استاندار گیلان با بیان اینکه در جریان سفر هیئت اقتصادی گیلان به روسیه نگرانیهای طرف مقابل در حوزه صادرات را مشاهده کردیم، گفت: دولت گذشته به واسطه برجام، ارتباطات اقتصادی مناسبی با روسیه و حوزه قفقاز نداشت، اما نگاه دولت سیزدهم نسبت به همسایگان مبتنی بر افزایش تولید و صادرات است و خوشبختانه شاهد افزایش تقاضا برای صادرات هستیم.
وی ظرفیت پل قدیمی را ۲۵۰ کامیون به صورت رفت و برگشت دانست و عنوان کرد: در کنار پل چهار خطه رفت و برگشت، سایت دائمی نیز تکمیل خواهد شد و از پل قدیمی برای جابهجایی مسافر استفاده خواهیم کرد.
عباسی با بیان اینکه مشکلات موجود در این گذر مرزی برخی از تولیدکنندگان حوزه کشاورزی را از صادرات منصرف کرده بود، گفت: احداث پل جدید مرزی آستارا نمونه مدیریت جهادی بود و همه دستگاهها پای کار آمدند؛ البته بدخواهان این کشور و نظام تلاش میکردند که بین ایران و آذربایجان به جای پل، دیوار بکشیم، اما دولت سیزدهم صلح و دوستی را در دستور کار قرار داده و این پیام به همسایگان منتقل شده است.
وی با اشاره به تاکید دولت بر برقراری روابط صمیمی با کشورهای آسیای میانه و حوزه قفقاز و منطقه اوراسیا، یادآور شد: به زودی شاهد تسریع در صادرات کالاهای تولید داخل به ویژه محصولات کشاورزی گیلان نظیر برنج و چای و زیتون و مرکبات و کاهش هزینههای تجاری خواهیم بود.
استاندار گیلان خواستار راه اندازی ظرفیت های گلخانهای جهت رشد تولیدات بخش کشاورزی شد و اضافه کرد: کشورهای شمال دریای خزر نیمی از سال را در شرایط یخبندان میگذرانند و لذا محصولات کشاورزی برای آنان اهمیت دارد و بازار خوبی منتظر ماست و باید تولیدات مازاد بر نیاز را صادر کنیم تا شاهد رونق کسب و کار باشیم.
عباسی با اشاره به ارتباط خوب بانکها با واحدهای تولیدی استان، گفت: بانکها ۷۵ درصد منابع خودشان را به تولید اختصاص دهند و نگذارند که واحدهای تولیدی آسیب ببینند، بلکه به تولیدکنندگان آسیب دیده کمک کنند.
وی با بیان اینکه واحدهای تولیدی در اشتغال سهم دارند و باید سرمایه در گردش و نقدینگی آنها را فراهم کنیم، ادامه داد: اشتغال موجب ازدواج و تشکیل خانواده میشود و خانواده جامعه را از آسیبهای اجتماعی در امان نگه میدارد، اما اگر واحدهای تولیدی زمین بخورند، شاهد بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی خواهیم بود.