به گزارش پایگاه خبری استانسازان؛ در چند ماه گذشته به صورت مستمر در استانها با اخباری مواجه میشویم که در آنها، استاندار یا معاون سیاسی استاندار به روابط عمومی دستگاههای اجرایی یا رسانهها توصیه میکنند که دستاوردهای دولت سیزدهم را به گوش مردم برسانند، اما از این مسئله غفلت دارند که تغییر و تحول اول باید در استانداری رخ دهد بعد به دستگاههای اجرایی و مدیران کل دستگاهها و مدیران روابط عمومی آنها و سپس رسانهها برسند.
نکته اینجاست که یا استانداران و معاونان از این موضوع بیاطلاعند یا اطلاع دارند و خودشان را در موضع «تجاهلالعارف» (کوچهی علیچپ) قرار میدهند و نوعی اعلام نظر میکنند که توپ در زمین رسانهها بیافتد و در نهایت مردم بگویند این رسانهها هستند که در اطلاعرسانی فعالیتهای دولت غفلت و کاهلی به خرج میدهند نه مدیران دستگاهها و روابط عمومیها!
این موضوع را در وزارت کشور همه میدانند که جایگاه روابط عمومی به عنوان یک اداره کل مستقل چند سالیست که تنزل پیدا کرده و به معاون مدیرکل حوزه استاندار تقلیل یافته است، تنشهای گهگاه و احتمالی بین مدیرکل حوزه و معاون روابط عمومی را اگر نادیده بگیریم به اینجا میرسیم که به لحاظ ساختاری روابط عمومی نمیتواند مستقیم با استاندار در ارتباط باشد و این اشکال بزرگی است. اما در برخی از استانها، استانداران در حکم انشایی این فاصله را به حداقل رساندهاند و روابط عمومی را در قامت مدیرکل دیدهاند و حتی در حکم انشایی «مشاور استاندار» را هم به آن افزودهاند که به مدیران ستادی و مدیران دستگاههای اجرایی بگویند روابط عمومی برای ما مهم است؛ در این صورت شرایط روابط عمومی بهتر میشود اما باز از منظر جایگاه تغییر چندانی حاصل نمیشود.
در این نوشتار قصد این نیست که به نقد جایگاه روابط عمومی و نسبت آن با رسانه و ... در وزارت کشور پرداخته شود چون مطلب به درازا خواهد کشید، اما مشخصاً باید به استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و اینکه روابط عمومی استانداری گزارش کند که چه ارتباط ساختاریای با روابط عمومیهای دستگاههای اجرایی (مثلا برگزاری جلسات مستمر برای شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاههای اجرایی و ...) برقرار کرده، دوم اینکه استاندار چه میزان برایش اطلاعرسانی مهم بوده و آیا فرد منتخب برای روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد خودش اهل رسانه است یا خیر؟!
نکته بعدی اینکه آیا اگر کسی بخواهد در موتورهای جستوجو استانداری کهگیلویه و بویراحمد را بیابد آیا به نتیجهای میرسد؟ آیا این استانداری سایت دارد؟ پایگاه اطلاعرسانی خبری دارد؟ کانال خبری در پیامرسانهای داخلی دارد؟ تمام استانداریها غیر از پورتال وزارت کشور که برای هر استانداری یک صفحه دارد، سایتی مستقل طراحی و اخبار در آن بارگزاری میشود، آیا استانداری کهگیلویه و بویراحمد سایت اختصاصی دارد؟!
آقای مرادعلی پیوند معاون گرانقدر توسعه مدیریت و منابع انسانی قبل از اینکه به رسانهها و روابط عمومیها توصیه کنید، اول گلیم استانداری را از آب بکشید بیرون! استانداری حتی سایت اطلاعرسانی ندارد!
اگر شما و نماینده محترم و عالی دولت و سایر معاونان که تیم مدیریتی آقای استاندار را تشکیل میدهند به این اعتقاد دارید که «امروزه قدرت رسانهای و نقش تعیین کننده آنها در جهت دهی افکار عمومی بر هیچ کس پوشیده نیست و مدیران باید هموراه در اجرای برنامهها و پروژه های خود به پیوست رسانهای نیز توجه کنند.» (متن صحبتهای شما در خبر ایرنا) پس اول فکری برای روابط عمومی استانداری به عنوان بالاترین جایگاه روابط عمومی در استان بکنید! بعد انشالله داد سخن از این بدهید که «قدرت رسانهای و نقش تعیینکننده در جهت دهی افکار عمومی دارد» اگر دارد شما چرا مقدمات اطلاعرسانی درست را در روابط عمومی استانداری فراهم نمیکنید؟!
با فعالیتهای مثبتی که دولت در استان و در کشور انجام داده، بهتر است مدیران دولت در استانها بیش از آنکه در جلسات شعار بدهند، در اجرا و در ساختار تحول ایجاد کنند، در انتخابها دقت کنند، بعد از تغییر ساختار حتما اطلاعرسانی به صورت کاملا شفاف از مسیر رسانهها به مردم خواهد رسید.