اسماعیل زارعی کوشا در گفتوگو ایرنا اظهار کرد: با بهره برداری از سد چراغ ویس سقز، تصفیه خانه بوئین بانه، آبگیری سدامیرآباد- رمشت، تصفیه خانه آب دیواندره و شبکه آبیاری ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی پایاب سد گاران، مشکل آب ۵۰ درصد جمعیت استان برطرف شد.
وی افزود: در دور دوم سفر رئیسجمهور به استان، طرح انتقال آب از سد قوچم به شهرهای دهگلان و قروه و انتقال آب از سد سیازاخ به بیجار و یاسوکند، اعتبار گرفت و کار با سرعت انجام میشود.
استاندار کردستان به برخی دیگر از مصوبات دور دوم سفر از جمله اختصاص ۱۲ هزار میلیارد ریال به کریدور شمال - جنوب، اختصاص اعتبار برای تکمیل گردنه صلوات آباد سنندج، تکمیل مسیر بیجار - زنجان، تکمیل تصفیه خانه فاضلاب مریوان، دیواندره و سنندج و شبکه جمع آوری و تصفیه خانه فاضلاب باقی مانده مربوط به سد ژاوه اشاره کرد.
زارعی کوشا با اشاره به اختصاص اعتبار برای تجهیز مرز باشماق به دستگاه ایکس ری، ادامه داد: اعتباراتی نیز برای تکمیل قطعات محور سقز- بانه، طرح های هادی روستایی، اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی، بهسازی مسیر کامیاران - مریوان و هورامانات و افزایش سهم کردستان از دریافت حقوق معادن مصوب شد.
وی به دستور رئیسجمهور برای احداث سد کانی کوژان بانه جهت رفع مشکل آب تا افق ۱۴۲۰ اشاره کرد و گفت: هزار میلیارد ریال برای تکمیل تالار فرهنگ سنندج هم اختصاص یافت.
افزایش ظرفیت جابهجایی کالا در مرز باشماق
افزایش ظرفیت جابهجایی کالا در مرز باشماق، صدور مجوز برای واردات ماشین آلات شهردای و راهداری بدون حقوق گمرکی، تأمین ناوگان موتوری محیط زیست، صدور مجوز برای ایجاد شهرک صنعتی مشترک با اقلیم کردستان عراق و صدور مجوز برای ایجاد شهرک خورشیدی، از دیگر مصوبات دور دوم سفر رئیسجمهور به استان بود که استاندار کردستان به آن اشاره کرد.
زارعی کوشا یادآور شد: در دور دوم سفر رئیسجمهور به استان، پتروشیمی بعثت کلنگ زنی شد و چهار تفاهمنامه سرمایهگذاری با هلدینگ های بزرگ کشور منعقد شد.
وی افزود: ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار به راه آهن همدان - سنندج در دور اول سفر رئیسجمهور اختصاص یافت و در دور دوم سفر به بهره برداری رسید و باید ۲ ایستگاه قروه و دهگلان نیز احداث شود.
استاندار کردستان تاکید کرد: فرودگاه سقز نیز در همین سفر به طور کامل بهره برداری شد و آماده استفاده است، ضمن اینکه هفتهای یک پرواز دارد که تلاش میکنیم آن را افزایش دهیم.
زارعی کوشا به این هم اشاره کرد که بخشی از مصوبات دور اول نیز تا سال ۱۴۰۳ یا ۱۴۰۴ ادامه دارد و به برخی طرح های کوچک نیز هنوز اعتبار تخصیص پیدا نکرده است.
احداث ۳۳۰ کیلومتر راه روستایی طی ۲ سال گذشته، تخصیص هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار قبل از دور دوم سفر رئیسجمهور، تلاش برای افتتاح ایرلاین بومی و فعالتر کردن فرودگاه های سنندج و سقز و پیگیری و تلاش برای رفع مشکل زیست محیطی جهت آبگیری سد ژاوه تا نیمه اول سال آینده، از دیگر موضوعات مطرح شده توسط وی بود.
استان کردستان اظهار کرد: این استان جزو امن ترین استانها است و ظرفیت زیادی برای سرمایهگذاری در حوزه های کشاورزی، گردشگری و صنعت و معدن دارد.