مهران فاطمی پنجشنبه شب در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان که با حضور داود منظور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد، با اشاره به تعطیلی طرحهای حوزه راه در استان یزد، گفت: سالیانه ۲۵۰ کشته در جاده های برون شهری یزد داریم و از دلایل اصلی آن نیز مشکلات مربوط به راههای استان است.
وی با اشاره به مشکل تأمین اعتبار طرحهای این حوزه، عنوان کرد: متأسفانه طرحهای این حوزه تعطیل یا با شیب کندی پیش میرود.
استاندار همچنین خواستار اجرای طرح ریلی یزد – دامغان شد و ابراز امیدواری کرد که این طرح که مطالعات آن در سفر ریاست جمهوری تصویب شده است، مورد اهتمام قرار گیرد.
وی حفظ راههای موجود استان که جزو راهای شریانی کشور هستند را با توجه به خسارات سیل سال گذشته نیازمند یک همت دانست.
فاطمی با اشاره به وعده رئیسجمهور در مورد اتمام بیمارستان شهرستان خاتم، ابراز امیدواری کرد که این مصوبه سفر دوم رئیسجمهور به استان یزد نیز تأمین اعتبار جهت تکمیل شود.
وی با اشاره به درمان تاکنون ۳۴ هزار نفر تنها در مرکز ناباروری استان، گفت: متأسفانه این مجموعه به رغم ارائه خدمات در سطح ملی، دارای ساختمانی فرسوده است که در شأن زوجهای ایرانی نیست و امیدواریم در راستای قانون جوانی جمعیت به صورت ویژه این موضوع نیز مورد حمایت قرار گیرد.
استاندار با اشاره به واگذاری اراضی نهضت ملی مسکن به خانوارهای دارای ۴ فرزند، تخصیص اعتبار جهت اجرای زیرساخت و آمادهسازی این اراضی که تاکنون چهار هزار قطعه در استان تحویل این خانوادهها شده است را خواستار شد.
وی یکی از فرصتهای گردشگری یزد را ظرفیت در دسترس کویر خواند و گفت: در حال حاضر زیرساخت کمپها و هتلهای کویری استان در راستای تحقق اقتصاد کویر دچار مشکل است.
فاطمی به بافتهای تاریخی ارزشمند در استان اشاره کرد و تقویت ردیف اعتباری نگهداری بافتهای تاریخی و تأمین اعتبار جهت پرداخت تسهیلات به مردم برای حفظ این بافتها را خواستار شد.
استاندار با اشاره به نحوه توزیع اعتبارات، آن را عامل قدمت بالای برخی از طرحهای نیمه تمام در شرف بهره برداری در استان یزد خواند.
وی به طرحهای بلاتکلیف و نیمه تمام حوزه انتظامی و امنیتی استان از جمله جابهجایی ایستگاه شهید مدنی مهریز و استقرار سیستم پایش تصویری در استان یزد اشاره و عنوان کرد: بسیاری از آسیبهای اجتماعی امنیتی در استان با اجرای این دو طرح قابل پیشگیری و کنترل است.
فاطمی یکی از راهبردهای تحولی استان توجه به نیروگاههای خورشیدی است، گفت: برای احیای روستاها، نیروگاههای حجمی را با مشارکت مردم در استان دنبال میکنیم و نمونه ان را در شهرستان ابرکوه پیاده کردهایم ولی امیدواریم بتوانیم برای تمام ۱۲ شهرستان استان اجرایی کنیم.
استاندار با اشاره به وضعیت آبی استان، توجه ویژه سازمان برنامه و بودجه به این دغداغه مردم استان را خواستار شد و در ادامه خاطرنشان کرد: ۱۳۰ مدرسه خیری نیمه تمام در استان داریم ولی در جلسه با صنایع، آنها متعهد به کمک ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای نونواری حوزه آموزش استان شدهاند و امیدواریم دولت نیز به تکمیل مدارس خیری استان کمک کند.
حمایت از طرحهای پیشران بهرهوری استان، تخصیص ۱۳۴۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات در اختیار به ویژه صندوق توسعه ملی به طرحهای اقتصادی پیشران استان از دیگر درخواستها و انتظارات مطرح شده استان در این نشست بود.