به گزارش پایگاه خبری استانسازان؛ سید مجتبی حسینی در گفتوگو با تسنیم در خصوص برخی حواشی صدور مجوز نانوایی و کیفیت نان عرضه شده در همدان، اظهار داشت: سهمیه آرد ماهیانه استان 14 هزار و 500 تن است که باید بین هزار و 845 واحد خبازی بر اساس تناسب فروش آنها توزیع شود و از آنجا که با مجوز برای نانوایی جدید سهمیه سایر واحدها به تناسب باید کم شود از سال های قبل تاکنون بر اساس مصوبه شورای آرد و نان مقرر شده مجوزی برای نانوایی نوع یک صادر نشود بنابراین به صراحت اعلام میکنم برخی مباحث از جمله مافیا و رابطه در صدور مجوز به هیچ وجه صحت ندارد و همه موارد بر اساس قوانین اتخاذ شده است.
وی با اشاره به اینکه در استان همدان با هرگونه گرانفروشی و کم فروشی نان برخورد میشود، افزود: تا پیش از انجام هوشمند سازی سهمیه آرد و نان در خرداد سال قبل سهمیه آرد به صورت سنتی تخصیص پیدا میکرد اما بعد از آن سامانه نانی نو ذیل وزارت اقتصاد و دارایی با هدف شفاف سازی از فروش خارج از شبکه آرد و قاچاق آن راه اندازی شده و گرانفروشی و کم فروشی نان را شفاف کرده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در حال حاضر سهمیه آرد نانواییها نیز بر اساس همین گزارش عملکردهای سامانه هوشمند و همچنین زمان پخت تخصیص پیدا میکند تصریح کرد: نظارت دقیق، هوشمند و هدفمندسازی آرد و نان از اهداف طرح بوده که توفیق خوبی حاصل شده و رضایتمندی به دنبال داشته است .
حسینی عنوان کرد: اگر واحدهای خبازی به میزان لازم پخت نکنند، کم فروشی کند یا پخت بیشتر از حد مجاز داشته باشد جریمه شده و جریمه آن واحد مشمول کسر سهمیه آرد خواهد بود.
وی با بیان اینکه امکان رصد نانواییها با سامانه "نانی نو" که به بانک سپه وصل است وجود دارد یادآور شد: تعداد پخت هر روز و پرداختیهای روزانه قابل تشخیص است که شفافیت را به ارمغان میآورد و از سوی دیگر جلوگیری از فروش خارج از شبکه آرد و مبارزه با قاچاق را نیز در پی دارد.
معاون اقتصادی استاندار همدان همچنین در خصوص برخی تخلفات واحدهای نانوایی در کم کردن وزن چانه نیز گفت: وزن چانه معین شده 160 گرم است که در صورت رعایت نشدن توسط اکیپ های بازرسی میدانی و همچنین سامانه هوشمند تخلف واحدها رصد و با آنها برخورد جدی خواهد شد لذا از شهروندان و هم استانی های عزیز خواهشمندیم در صورت مشاهده تخلفات حتما موضوع را با سامانه گویا ثبت تخلف 124 در میان بگذراند.
حسینی افزود: در شهر همدان 580 واحد خبازی فعالیت میکنند که واحدها در شهر همدان به 4 منطقه تقسیم و زیر نظر 14 اکیپ ناظران دستگاه های نظارتی از جمله تعزیرات، صمت، اصناف و... قرار گرفتهاند که به طور مستمر بازدید و نظارت میشوند.