به گزارش پایگاه خبری استانسازان؛ عبدالوحید محمدی در نشست بررسی توسعه قابلیت های زیارتی و گردشگری تجاری و صنعتی شهرستان قصرشیرین که با حضور امام جمعه و مدیران اجرایی این شهرستان در استانداری برگزار شد، با اشاره به ظرفیت های قصرشیرین و برکات اربعین، افزود: اربعین سفره پر برکتی است که نه تنها در ایام برگزاری این آئین بلکه در طول سال این شهرستان را از نعمت شناخته شدن و استفاده از موقعیت اقتصادی و استراتژیکی بهره مند ساخته است.
وی با اشاره به سه مسئله مهم و راهبردی زائرین عتبات عالیات، تجارت و صنعت قصرشیرین، گفت: همجواری با مرز کشور عراق و قرابت فرهنگی با بخش کُردنشین و همچنین طول مسافت کم با بخش عرب نشین کشور عراق نسبت به شهرستان قصرشیرین فرصتی بی نظیر برای استان ما است و در حال حاضر عبور حدود ۲ هزار کامیون بار تجاری از پرویز خان این مرز را در شمار مرزهای مطرح تجاری کشور قرار داده است.
محمدی بیان کرد: قصرشیرین میتواند سهم گستردهای در تولید درآمد خالص و ناخالص برای استان و حتی کشور داشته باشد و سبب افزایش درآمد سرانه مردم شود.
وی گفت: در اقدامات برنامه ریزی شده هفت هزار هکتار منطقه آزاد قصرشیرین ابتدا در۲ فاز اجرا خواهد شد و در کنار ۲ مرز تجاری پرویز خان و خسروی هر کدام یک قطعه زمین برای ایجاد زیرساخت های لازم منطقه آزاد در نظر گرفته و عملیات واگذاری آغاز خواهد شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با در نظر گرفتن بخشی از امکانات مورد نیازی که در حال حاضر در منطقه آزاد وجود دارد، گفت: آب رسانی و برق رسانی انجام شده و طرح جامع منطقه آزاد در هفت بند جدید مورد مطالعه و پژوهش است و امیدواریم به زودی در بودجه سنواتی، سرفصل اصلی ترین موضوع منطقه آزاد قصرشیرین باشد.
وی با توجه به نحوه فعالیت بنگاه های مالی خُرد یا کلان در منطقه آزاد افزود: هر دو نوع بنگاهها و تولیدیها میتوانند در منطقه فعالیت داشته و این امر بستگی به ظرفیتی دارد که واحدها مدنظرشان است. با حضور بنگاه های خُرد و کلان در این منطقه سبب ایجاد فرصت های جذب سرمایه، احداث صنایع مولد و تبدیلی و نیز افزایش نرخ اشتغال استان خواهد شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه تصریح کرد: توجه به زمین و زونبندیها انجام خواهد شد و در قطعات مختلف هم صنایع بزرگ بیایند و مستقر شوند و هم صنایع متوسط و کوچک در حوزه تولید و تبدیل فرصت فعالیت دارند.
وی ادامه داد: همچنین شرایط بسیار مناسبی برای حوزه تجارت فراهم خواهد شد و تمام این حوزهها در این منطقه فعال میشوند و به همین منظور در همه این زمینهها مطالعات اولیه انجام شده و طرح جامع و واگذاری اراضی هم امیدواریم زودتر به سرانجام برسد.
در این جلسه همچنین معاون استاندار پیگیر زیرساختها و هماهنگی های بیشتری شد که زائرین عتبات عالیات انتخاب اولشان عبور از مرز خسروی باشد و هر زائری که به استان ما وارد میشود از مرز خسروی برای زیارت عتبات عالیات خارج شود.
محمدی در خصوص طرح احداث دهکده گردشگری در قصرشیرین و پژوهش های جامع در این خصوص تاکید کرد و ادامه گفت: این دهکده هم، نقش بسزایی برای رفاه گردشگران و نیز زائرین عتبات عالیات دارد؛ زیرساختها باید به گونهای فراهم شود که هر آنچه گردشگر نیاز داشته باشد فراهم و تمام جوانب تسهیل گری و رفاهی در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه تکمیل زیرساخت ها، بینالمللی سازی این مناطق لازمه نقش آفرینی آنها در دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی است، گفت: تسهیل در کار سرمایهگذاران، ایجاد فضای کسب و کار پر رونق و حذف بروکراسی های ناثواب از جمله رویکردهایی است باید در دستور کار مدیران سازمان های مناطق آزاد و دستگاه های اجرایی باشد.