به گزارش استانسازان، محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران امروز در گفتوگویی، اظهار کرد: سرمایهگذاری در تهران متفاوت از سایر استانهاست؛ تهران دومین استان کم مساحت کشور است و تراکم بالای واحدهای صنعتی در آن زیاد است.
معتمدیان بیان کرد: در تهران در ۱۰ سال گذشته نوع رشد اقتصادی با کشور بسیار متفاوت بوده و برخلاف بسیاری از استانها که رشد اقتصادی آنها با رکود مواجه بوده، تهران بالاترین رشد اقتصادی را در کشور داشته است.
وی عنوان کرد: نوع رشد اقتصادی در این استان سرمایهگذاری نبوده بلکه از محل افزایش بهرهوری بوده است و در افزایش نرخ بهرهوری، استان تهران پیشرو است.
استاندار تهران با اشاره به اینکه تلاش ما بر این موضوع متمرکز شده است که نرخ بهرهوری در واحدهای موجود افزایش یابد، تصریح کرد: بخش زیادی از واحدهای صنعتی تهران در خارج از شهرکهای صنعتی و تحت عنوان «لکههای صنعتی» احداث شده که از پروژههای مهم قابل پیگیری در دولت چهاردهم است که تلاش ما این است که اکنون در حال ساماندهی و نوسازی است.
معتمدیان تاکید کرد: در مجموع تلاش ما این است که از طریق نرخ افزایش بهرهوری سرمایهگذاری جدی را در استان انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت شعاع ۱۲۰ کیلومتری، سرمایهگذاری جدید باید خارج از این محدوده صورت گیرد مگر در حوزههایی مانند چرخه ارزش موادغذایی یا شرکتهای دانشبنیان که در این راستا محدودیتی نداریم.
استاندار تهران گفت: اکنون بیش از ۵۲ درصد شرکتهای دانشبنیان کشور در تهران مستقر است و ۷۰ درصد نخبگان کشور در این استان زندگی میکنند، این پشتوانه علمی، تهران را به پیشران حوزه دانشبنیان و توسعه اقتصادی تبدیل کرده است.
معتمدیان با اشاره به اینکه بازدیدهای میدانی از واحدهای صنعتی در راستای حمایت از تولید در استان انجام میشود، اظهار کرد: ما به صورت نمادین در واحدهای تولیدی حضور داریم، دو برنامه مهم با جدیت دنبال میشود.
وی بیان کرد: بازدیدهای میدانی از واحدهای تولیدی استان تحت عنوان یکشنبههای حمایت از تولید و سرمایهگذاری است در این بازدیدها تیمهای کارشناسی از قبل مشکلات واحدهای اقتصادی را احصا میکنند و جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در محل همان واحد به صورت میدانی برگزار میشود.
استاندار تهران خاطرنشان کرد: مشکلات عمده واحدهای صنعتی و تولیدی در استان در حوزه تأمین تسهیلات، سرمایه در گردش، بدهیهای مالیاتی و مسابل مربوط به بیمه است، با استفاده از ظرفیتهای قانونی در ستاد تسهیل رفع موانع واحدهای تولیدی تصمیمگیری میشود در همان جلسه تصمیمات لازم اتخاذ و ابلاغ میشود تا فرایند حل مشکل تسریع شود.