به گزارش پایگاه خبری استان سازان، سیدمهدی فرشادان در نشست علنی امروز( دوشنبه 16 مرداد) مجلس شورای اسلامی در بخشی از نطق میان دستور گفت: جناب آقای رئیسی، نگاه ویژه شما به کردستان را در سه دیدار خصوصی درک کردم، بودجه استان کردستان در سال 1402 به بیش از 3 هزار و 600 میلیارد تومان رسید، معضل آب شرب سنندج حل شد و قرار است راه آهن سنندج تا مهرماه امسال افتتاح شود. جاده های کردستان همچنان قتلگاه و قصابخانه انسانی است اما آقای بذرپاش وزیر راه آن را در اولویت توسعه قرار داده است. همه اینها قابل قدردانی است اما جناب آقای رئیسی این تمام ماجرا نیست.
فرشادان مطرح کرد: در چارچوب سیاست دوگانه "تقریب یا تخریب" بنده راه همکاری و هم افزایی را در مقابل دولت سیزدهم در پیش گرفتهام و به فرموده رهبر انقلاب با " صداقت و حریت و صراحت" به دستگاه های مسئول و دولتی، شفاف تذکر میدهم: مطالبات مردم کردستان را بشنوید.
وی افزود: به وزیر کار تذکر میدهم وضعیت بیکاری و اشتغال در کردستان بحرانی است، آیا ساماندهی کولبران، فقط سرگرمی رسانهای است؟ به مجموعه راه و شهرسازی تذکر میدهم لطفا کشته شدن هر روزه مردم و مسافران در جاده های استان کردستان به خود بیایید، افتتاح راه آهن سنندج، تعیین تکلیف فرودگاه نیمه تعطیل سنندج، توسعه راه های روستایی در کردستان و اتمام پروژه 20 ساله کریدور شمال- جنوب خواسته اصلی مردم کردستان است.
این نماینده مجلس اظهار داشت: آقای عین الهی، برای درمانگاه و داروخانه شبانه روزی در شهرهای حسین آباد، موچش و شویشه با صدها روستا، چارهای بیندیشید. آقای مهندس ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، بر اساس کدام قانون اداره میراث فرهنگی تکاب استان مجاور مجوز ساختوساز غیر قانونی در حریم غار کرفتوی دیواندره را صادر کرده است؟
فرشادان گفت: مخاطب من هیئت دولت است، دولت هر چه میبافد نماینده عالی دولت در کردستان پنبه میکند. هشدارهای مرا دلسوزی بدانید نه تشر و تخریب. سکوت رئیسجمهور و وزیر کشور، درباره تخلفات استاندار کردستان و معاون ایشان در حق نیروهای تحصیلکرده در کردستان از مرز مصلحت اندیشی گذشته و به چشم پوشی از گناه تبدیل شده است. نماینده عالی دولت در کردستان باید بفهمد، تراز عالی بودن چیست، نه اینکه مدیریت و سیاست را به سطح هم مدرسهای و همشهری و دوست بازی تنزل دهد.
وی مطرح کرد: آقای وحیدی وزیر کشور، کار از همشهری بازی گذشته، در کردستان من، نیروهای نخبه و تحصیلکرده را قلع و قمع میکنند، اگر به حذف کردن نیروهای بومی توسط مدیران ارشد در کردستان خاتمه ندهید، تخلف به گردن وزارت کشور میافتد و باید در پیشگاه خداوند و قانون، به نخبگان کُرد پاسخگو باشید. انتخاب یا ابقای بیش از 70 مدیر ارشد و مدیر کل از زادگاه استاندار کردستان، تکرار میکنم انتصاب 70 مدیر ارشد و میانی از زادگاه استاندار کردستان برای پست های مدیریتی چه توجیهی دارد؟ جز دهن کجبی به نخبگان 10 شهرستان دیگر استان؟! مگر قحط الرجال است؟! البته اعلام اسناد و آمار انتصابات ناعادلانه در کردستان فقط یک هشدار است و شرح سایر موارد حدیث هفتاد من کاغذ میشود. آقای وحیدی، اگر استاندار کردستان قابل توجیه نیست، لطفا چاره اندیشی کنید و فردی از جنس خودمان را در این پست بگمارید.
این نماینده مجلس اظهار داشت: رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس فرمودند: قانون گذاری، "جاده سازی" و ریل گذاری است. یا انتصاب مدیر توانا، ریل گذاری نیست؟ بدون تردید فارغ از زیر ساخت های فنی و اقتصادی، انتخاب نیروی انسانی کارآمد، بخشی از مفاهیم ریل گذاری از نگاه ایشان است.
وی افزود: مخاطب من رئیس دولت است، استاندار کردستان از روز اول نماینده دولت نبوده و نیست، ایشان نماینده تعدادی از هم کلاسیها و همشهری های خود است. بی کفایتی یعنی در گرمای تابستان برای تأمین آب شرب دیواندره درمانده شوید و از اطفای حریق در جنگل های مریوان ناتوان باشید.آقای رئیسی به تعبیر رهبر معظم انقلاب، قوم کُرد از پیشرفته ترین اقوام ایرانی هستند. ماهیت این تعبیر حکیمانه برای ما کُردها یک سند بالادستی در حوزه تمدن و فرهنگ است، همچنان این ایشان در سال 88 کردستان را استانی فرهنگی نامیدند. بنابراین ضروری است نمایندگان دولتها در کردستان به این استان بالادستی رجوع کنند.
فرشادان مطرح کرد: "ظرفیت های کردستان، نخبگان کُرد" و "سرمایه اجتماعی کُردها" در نظام اداری، فاقد امنیت شغلی و تکریم هستند. چالش بنده با نماینده دولت در کردستان، چالش ناعدالتی است. بودجه اختصاصی کردستان، بی سابقه است، از همین تریبون از دولت تشکرمی کنم اما مدیران ارشد در کردستان، تشخیص هزینه کرد و توسعه زیر ساختهها را ندارند. تیم دولت در کردستان مفهوم عقب افتادگی اقتصادی را تشخیص نمیدهد بنابراین هیچ راهکاری برای برون رفت هم ندارد.
نماینده مردم سنندج در مجلس گفت: گفتمان توسعه محور و توسعه اقتصادی در کردستان مطالبه من است، نخبگان و تحصیلکردگان کُرد و اهل سنت را در سطوح استانی و کشوری به حاشیه راندهاند. عدهای میخواهند جامعه کردستان دو قطبی کنند، دوقطبی کردن آینده سیاسی کردستان را به خطر میاندازد در خواست میکنم نهادهای مسئول هوشیار باشند.