به گزارش پایگاه خبری استانسازان؛ گرچه هفته گذشته زمزمههایی از انتصاب یک استاندار غیر بومی برای استان فارس شنیده شد اما یکی از نمایندگان شیراز از منتفی شدن این انتصاب خبر داده است.
اما آنچه که از تصمیم هیئت دولت به گوش میرسد نامی ورای لیست اصلاحطلبان و پیشنهاد جامعه روحانیت شیراز است. موضوعی که نماینده مردم شیراز و زرقان نیز به آن اشاره میکند و راجع به سرگردانی استان فارس در انتصاب استاندار و اخبار شنیده شده میگوید: یک گزینه غیر بومی برای استانداری فارس از سوی وزارت کشور به هئیت دولت معرفی که با پیگیری نمایندگان فارس منتفی شد.
جعفر قادری در گفتوگو با فارس اظهار داشت: برای گزینه های بعدی ۱۰ فرد بومی را به وزارت کشور معرفی کردهایم که در میان آنها افراد متعدد با نگاههای مختلف سیاسی دیده میشوند و برای وزارت کشور به لحاظ تفاوت نگاه سیاسی و کارکردهای اجرایی بهانهای باقی نمیگذارند.
وی با اشاره به اینکه انتصاب استاندار غیربومی برای فارس منتفی است، گفت: دولت در کابینه به استان کم لطفی داشت و اگر برای استاندار هم فرد غیربومی را برگزیند، کم لطفیاش به فارس کامل میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: گزینه بومی حتی اگر ضعیفتر از گزینه غیربومی باشد هم، قابل قبولتر است چراکه نگاه بهتری به استان دارد و با اشراف به فارس وارد حوزه کاری خواهد شد البته اگر نگاه سیاسی نداشته باشد و نگاهش کاری بوده و از ظرفیتها استفاده کند.
قادری با تاکید بر اینکه خواستار هستیم وضعیت استاندار فارس هرچه زودتر تعیین تکلیف شود، اظهار کرد: البته با برخی چارچوبهایی که دولت برای خودش قرار داده که از استانداران دولت قبل استفاده نکند موافق نیستم؛ چراکه این دیدگاه مناسب نیست و نمیدانم دولت با چه استدلالی این تصمیم را گرفته که قابل دفاع نیست.
وی افزود: لذا انتظار میرود دولت از این چارچوبها عدول کند چراکه بودهاند کسانی که خوب کار کردهاند و حداقل های لازم را داشتهاند و به جزئیات امور استانداری آگاه هستند.
این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین درباره وضعیت استان و لزوم نگاه استاندار آینده فارس به وضعیت اقتصادی استان عنوان کرد: در سطح کشور از لحاظ اقتصادی در شرایط بدی هستیم و استان فارس شرایطش به مراتب از استان های دیگر بدتر است و نیاز است فردی بیاید که اشراف و تسط کاملی به حوزه های اقتصادی و عمرانی داشته باشد، با مدل های تأمین مالی آشنا بوده و بتواند از ظرفیت بخش غیردولتی استفاده کند چرا که در بخش دولتی اعتبار آنچنانی در اختیار نداریم.
وی افزود: اگر بخواهد از منابع دولتی هم استفاده کند باید جایی هزینه شود که در کنار بخش خصوصی باشد و از آورده اش نهایت استفاده را ببرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه با اشاره به اینکه مشکلات استان فارس در بحث راه ها، خطوط ریلی، خطوط هوایی، تأمین آب، تأمین برق، تأمین گاز و حوزههایی از این قبیل است، گفت: بخش خصوصی به راحتی به این حوزهها ورود پیدا کرده و سرمایهگذاری میکند؛ لذا دولت هم باید تلاش کند از این فرصت استفاده کند و بسیاری از کارها را به بخش غیردولتی واگذار کند و خودش در بخش نیمه دولتی امور را پیش ببرد.
وی ادامه داد: با این نگاه باید کسی بیاید که همراه باشد، از ظرفیتها استفاده کند و توان بگذارد که بتواند به بخش خصوصی کمک کند، لذا نگاه های تنگنظر جایشان در استانداری فارس نیست. استاندار فارس باید نگاه کلی داشته باشد و خود را درگیر مسائل جزئی و حاشیهای نکند.قادری با بیان اینکه برخی مدیران صادقانه برخورد نمیکنند، گفت: یک استاندار نمیتواند همزمان هم رأی با ۱۸ نماینده و هم ائمه جمعه و دیگران باشد اما میتواند صادق باشد و اگر کاری قابل انجام است تمام توانش را به کار گیرد و بتواند با استفاده از ظرفیتها کار را پیش ببرد و اگر انجام کاری مقدور نبود صادقانه درباره عدم انجام آن توضیح دهد.وی در بخش دیگری از این گفتوگو به ساحلی شدن قسمتهای جنوبی استان فارس اشاره کرد و گفت: بحث قرار گرفتن استان فارس در کنار دریا و استفاده از ظرفیت دریا را به هیچ عنوان رها نمیکنیم، دولت هم مسائلی که در مورد استفاده از سواحل مکران را مطرح میکند در حالی که همه دریاها در مکران خلاصه میشود و ما در بخش های جنوبی استان میتوانیم با قرار گرفتن در کنار دریا هم تحولی در سواحل ایجاد کنیم و هم خودمان از این ظرفیت بهرهمند شویم پس استاندار هم باید همچین نگاهی داشته باشد.
فضای کسب و کار دریایی در اختیار همه استانها قرار گیرد
او اضافه کرد: دولت هم باید تلاش کند تعصبات برخی استانها که اجازه نمیدهند استان های دیگر از دریا استفاده کنند را مدیریت کند، نگاه های تنگ نظرانه و ضد توسعه را کنار بگذارند و از آن عبور کنند و اجازه دهند استان های بیشتری از این ظرفیت بهره مند شوند، اینکه به هر استان یک فضا برای سکونت اختصاص دهیم چه دردی دوا میکند؟ باید فضای اقتصادی و کسب و کار در اختیار هر استان قرار گیرد تا سواحل را به فضای عمران و آبادانی و توسعه تبدیل کرده و هم در بحث حملونقل دریایی، هم انرژی و معادن موجود در اعماق دریا و همچنین آب دریا استفاده کنیم. در ادامه نائب رئیس مجمع نمایندگان فارس هم در گفتوگو با خبرگزاری فارس درباره انتصاب استاندار فارس نکاتی مطرح کرد.غلامرضا توکل معتقد است: استاندار فارس باید علاوه بر مومن و متعهد بودن فردی عملیاتی باشد و البته بومی بودن اولویت اول مجمع نمایندگان فارس است.
وی با بیان اینکه مجمع نمایندگان فارس با دولت در بحث تعیین استاندار فارس وفاق دارد، گفت: نظر مجمع نمایندگان فارس بر یک استاندار مومن، متعهد، مقید و متخصص است حالا چه بومی چه غیربومی باشد که البته بومی بودن اولویت است.
نماینده مردم شهرستانهای خرامه، کوار و سروستان گفت: اولین شاخصه مد نظر ما این است که استاندار فردی میدانی و عملیاتی باشد و در صورتی که فرد متخصص و متعهد بومی داشته باشیم که اولویت است؛ چرا که استان فارس خودش یک کشور است و شخصی باید استاندار فارس شود که بتواند فارس را مدیریت کند و آن را ارتقا بخشد.
توکل با تاکید بر اینکه استاندار منتخب باید فارس را بشناسد و در زمینه عمرانی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آگاه باشد، افزود: استاندار باید بتواند پروژه های نیمه تمام استان را تمام کند.عضو هیئت رئیسه کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعامل قوی و دوطرفه مجمع نمایندگان فارس و دولت گفت: ما گزینه جدیدی نداریم و قرار است از بین گزینههای مطرح شده قبل چه بومی و چه غیربومی هر یک مورد وفاق مجمع نمایندگان و دولت است انتخاب شود.نماینده سروستان، کوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار مجمع نمایندگان از استاندار دولت چهاردهم این است که کار برای مردم باشد، کارهای روی زمین مانده انجام شده و در قله بودن فارس حفظ شود.حال باید منتظر بود و دید کدام یک از این افراد بر کرسی استانداری فارس تکیه میزند و با چه رویکردی برای چهارسال آینده فارس وارد میدان میشود.