به گزارش استانسازان، حسین رضایی، فرماندار ویژه رفسنجان در گفتوگویی ضمن تشریح جزئیات بیشتری از معدن تازه کشف شده تیتانیوم در این شهرستان، اظهار کرد: این معدن دقیقاً سمت درهرنج کشف و اکتشاف آن انجام شده است.
رضایی با اشاره به اینکه در حال حاضر با مشکل زیرساختی در این حوزه مواجه هستیم، بیان کرد: این معدن نزدیک به ۳ مگاوات برق نیاز دارد که هزینه آن بالاست؛ چرا که باید ۱۰ تا ۱۲ کیلومتر خطر برق اجرا شود. در حوزه آب نیز مشکلاتی وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه اگر بتوان از چاههای کشاورزی آب را تأمین کرد، در گام بعدی برای توسعه آن قدم دیگری برداشته میشود، اضافه کرد: همه تیم اجرایی شهرستان پای کار هستند تا این معدن هرچه زودتر راهاندازی شود.
فرماندار ویژه رفسنجان خاطرنشان کرد: معدن تیتانیوم یک معدن خصوصی است و نشست اولیهای با صاحب آن داشتیم و مواردی نیز مطرح شد. هفته آینده جلسه دیگری برگزار میشود تا در صورت تأمین آب و برق مجموعه، شاید نزدیک به یک سال طول بکشد تا فاز اول آن راهاندازی شود.
رضایی در پاسخ به این سؤال که این معدن چقدر ذخیره دارد و چه تعداد اشتغال ایجاد خواهد کرد؟، تصریح کرد: در فاز اول برای ۱۵۰ نفر اشتغالزایی میکند و در صورت تکمیل، تا ۵۰۰ نفر ظرفیت جذب نیرو دارد. درباره ذخیره این معدن نیز اطلاعات فنی آن در دست بررسی است اما قطعاً براساس گمانهزنیهای حال حاضر، ذخیره بسیار خوبی دارد.
وی تاکید کرد: علاوه بر اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم، این معدن در شهرستان رفسنجان است و میتواند منشأ خدمات بسیار خوبی مخصوصاً برای نیروهایی که در داوران، درهدُر و اودَرج هستند، باشد؛ از طرفی، اولویت جذب نیرو را در روستاهای حول این مناطق گذاشتهایم که جذب نیرو برای معدن از این مناطق انجام شود.
فرماندار ویژه رفسنجان درباره موارد کاربرد عنصر تیتانیوم نیز گفت: تیتانیوم در صنعت هواپیماسازی و بسیاری از صنایع کاربرد زیادی دارد و یک عنصر کلیدی است.
رضایی در پاسخ به این سؤال که چرا این معدن تاکنون کشف نشده بود؟ بیان کرد: از یکی دو سال گذشته اکتشاف و آزمایشات آن انجام شد و خبر هفته قبل با حضور مدیر مجموعه رسانهای شد. بازدیدی هم با حضور نماینده شهرستان خواهیم داشت تا مشکلاتی که دارد را برطرف کنیم.