به گزارش استانسازان، جعفر مردانی، استاندار چهارمحال و بختیاری در نشست شورای برنامهریزی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: طرح شنبههای سرمایهگذاری با هدف تقویت تولید، ایجاد اشتغال و محرومیتزدایی از سوی معاونت اقتصادی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تعریف شده است، گامی مهم برای رشد و توسعه اقتصادی به شمار میرود.
مردانی بیان کرد: مدیران اقتصادی و اجرایی استان در قالب شنبههای سرمایهگذاری به صورت ویژه به بررسی رفع موانع و حمایت از طرحهای سرمایهگذاری میپردازند.
وی عنوان کرد: تلاش میشود در قالب شنبههای سرمایهگذاری یک روند مناسب، منظم، پاسخگو و حمایتگر برای ورود سرمایهگذاران به استان فراهم شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری خطاب به فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی، گفت: اجازه ندهیم سرمایهای از استان خارج شود.
مردانی خاطرنشان کرد: روانسازی صدور مجوزها، تأمین زمین، فراهمسازی زیرساختهای لازم و ارائه حمایتهای حقوقی از جمله موارد مهم برای ورود و جذب سرمایهگذاران به استان است که باید با اولویت مورد توجه مدیران دستگاههای اجرایی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری در بخش گردشگری، صنایع تبدیلی، دامپروری و انرژیهای نو، ظرفیتهای بکر و کم نظیری دارد که شنبههای سرمایهگذاری میتواند سکوی پرتابی برای معرفی این فرصتها و تبدیل ظرفیتهای بالقوه به بالفعل باشد.
استاندار چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: همه فرمانداران با همراهی و همدلی دستگاههای اجرایی تلاش کنند موانع اداری موجود در بخش سرمایهگذاری را در کوتاهترین زمان ممکن برطرف کنند.
مردانی اذعان داشت: از همه فعالان اقتصادی، سرمایهگذاران نهادهای حمایتی و مدیران اجرایی استان دعوت میشود با نگاه تحولی، اقداممحور و مسئولانه در طرح شنبههای سرمایهگذاری مشارکت فعال داشته باشند.
وی با اشاره به نامگذاری سال با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» با مشارکت مردم، ادامه داد: براساس تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص سرمایهگذاری برای تولید با مشارکت مردم، نباید فرصتها را از دست داد.
استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه امروز چهارمحال و بختیاری آماده جهشی نو در مسیر توسعه اقتصادی است، اضافه کرد: در این برهه حساس که کشور با محدودیت منابع و نیازهای انباشته روبهرو است، بیش از هر زمان دیگری نقش شورای برنامهریزی و توسعه استان به عنوان محور همافزایی، هماهنگی و عقلانیت در تصمیمسازیها برجسته است.
مردانی گفت: این استان با وجود کمبرخورداری تاریخی، اما از ظرفیتهای منحصر به فرد در بخش آب، کشاورزی، منابع طبیعی، گردشگری، نیروی انسانی جوان و مباحث صنایع تبدیلی برخوردار است که برای رسیدن به توسعه متوازن به برنامهریزی اصولی در این بخش نیاز است.
وی با اشاره به همراهی، همدلی و وفاق مسئولان، نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد و مجمع نمایندگان استان، اظهار کرد: تلاش میشود با درک منطقی و دقیق از نیازها، ظرفیتها و مطالبات موجود با توزیع مناسب و صحیح منابع و امکانات عمومی عدالت اجتماعی و فرایند توسعه در استان براساس گفتمان دولت چهاردهم که همان وفاق ملی است محقق شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: همه مدیران مکلف هستند تمام تلاش خود را در خصوص رایزنی با حوزههای بالادستی در راستای جذب هر چه بیشتر اعتبارات به کار گیرند.
وی با اشاره به چهارماه طلایی باقیمانده از سال مالی برای جذب منابع، عنوان کرد: مدیران دستگاههای اجرایی برای جذب اعتبارات ملی متمرکز و متفرقه وزارتخانهها، تعهدات سفرهای استانی معاونان وزیران تاکید کرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دستگاههای اجرایی تا ۳۱ شهریورماه فرصت جذب اعتبارات را دارند، انتظار میرود پیگیری لازم در این خصوص در دستور کار مدیران دستگاههای اجرایی باشد و کار جذب اعتبارات را به روزهای آخر واگذار نکنند.
مردانی با تاکید بر اینکه اگر مدیری نتواند در بخش جذب اعتبارات اقدام کند به عنوان ترک فعل تلقی میشود، خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی و فرمانداران، گفت: از تعریف پروژههای جدید یا پروژههایی که منابع مالی و اعتباری آنها تأیید و تأمین نشده است، پرهیز کنند.
وی تصریح کرد: مدیران دفاتر شهری و روستایی مد نظارت داشته باشند برای نظارت جامع و کامل بر هزینه کرد اعتبارات شهرداران و دهیاران ساز و کار لازم برای گروه کاری راهبری و نظارت فراهم کنند تا منابع یاد شده به سمت اولویتها هدایت و از هدر رفت اعتبارات جلوگیری شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه میزان جذب اعتبارات و پیشرفت فیزیکی پروژهها معیار ارزیابی عملکرد مدیران است، اضافه کرد: با توجه به ناترازی انرژی لازم است زیرساختهای لازم برای نصب پنلهای خورشیدی دردستگاههای اجرایی اقدام شود.
مردانی یادآور شد: با توجه به ناترازی آب و برق انتظار میرود در تصویب طرحهای سرمایهگذاری دقت لازم به عمل آید و از اجرای طرحهای آببَر و انرژری بر تأمل بیشتری انجام و پرهیز شود.
وی اذعان داشت: با توجه به ضرورت اداره کل صنعت، معدن و تجارت در کوتاهترین زمان نسبت به تدوین و ارائه برنامه عملیاتی صادرات سالجاری به بازارهای خارجی اقدام کند.
استاندار چهارمحال و بختیاری در خصوص جشنواره شهید رجایی که با مشارکت ۷۱ دستگاه اجرایی انجام میشود، گفت: براساس گزارشهای رسیده از دبیرخانه این جشنواره در مجموع امتیازات عمومی و اختصاصی ۳۰ درصد دستگاههای اجرایی رشد منفی داشتهاند که میطلبد کارشناسان هر دستگاه با مراجعه و اقدامات لازم را انجام دهند.
مردانی با اشاره به اینکه اگر دستگاه اجرایی زیر ۱۵۰۰ امتیاز داشته باشد در جشنواره شرکت نمیکند و باید پاسخگو باشد، اظهار کرد: همچنین مدیران جدید دستگاههای اجرایی با توجه به فرصت داده شده برای بارگذاری مستندات در سامانه باید پاسخگو باشند.
وی بیان کرد: با توجه به ابلاغ نظام درآمد هزینهای در قالب برنامه هفتم؛ دستگاههای اجرایی اهتمام ویژه در تحقق درآمدهای پیشبینی شده در قانون بودجه ۱۴۰۴ داشته باشند چرا که تخصیص اعتبارات منوط به تحقق درآمدها است.
استاندار چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: انتظار میرود مدیران دستگاههای اجرایی با انسجام، نگاه راهبردی و باور ظرفیتهای استان مسیر حرکت را از پروژهمحوری بینتیجه به سمت توسعهمحوری هدفمند تغییر دهند.