به گزارش استانسازان، سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی در ستاد بازآفرینی شهری استان، با تاکید بر اینکه بافتهای تاریخی و فرسوده در راستای مقابله با آسیبهای اجتماعی مورد توجه قرار گیرند، اظهار کرد: در بافتهای تاریخی و فرسوده شهری، به زیرساختها و خدمات کمتر توجه شده که این موضوع زمینهساز بروز آسیبهای اجتماعی است.
هاشمی بیان کرد: برخی از این مناطق به محل تجمع افراد معتاد تبدیل شده است؛ لذا باید با برنامهریزی مناسب، دسترسی به خدمات مراقبتی و حمایتی را در این مناطق فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه وقتی در مناطق کمتر برخوردار خدمات ارائه نمیشود، کلونیهای آسیبزا شکل میگیرند، عنوان کرد: افرادی که توان اجاره مسکن در مناطق برخوردار را ندارند، به این محلات مهاجرت میکنند و این مسئله تنوع فرهنگی، زبانی و اجتماعی را افزایش داده و چالشهای خاصی ایجاد میکند.
استاندار لرستان با تاکید بر لزوم توجه همزمان به زیرساخت، مقاومسازی، ایمنسازی و توسعه فضای سبز در بافتهای فرسوده، خاطرنشان کرد: اقدامات ماندگار و مؤثری باید انجام شود؛ زیرا این مناطق محل زندگی تعداد زیادی از خانوادهها است.
هاشمی تصریح کرد: اگر نظام مهندسی و شهرداری بهدرستی وارد عمل نشوند و هشدارهای لازم را جدی نگیرند، وقوع زلزله میتواند خسارات جبرانناپذیری در این مناطق به دنبال داشته باشد؛ لذا باید با برنامهریزی مناسب برای سال ۱۴۰۴، محلات هدف بازآفرینی در بیش از ۱۵ شهر استان را شناسایی کرده و طرحهای توسعه را در این مناطق اجرا کرد.
وی تاکید کرد: حتی در طرح نهضت ملی مسکن نیز میتوان با تمرکز بر این مناطق، مسکن مقاومتری احداث کرد که باعث جلوگیری از مهاجرت و آسیبهای اجتماعی شود.
استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر مشارکت مردم و روحانیون محلی در برنامهریزیها، گفت: برگزاری جلسات محلی پیش از آغاز جلسات استانی موجب افزایش اعتماد عمومی میشود.