به گزارش استانسازان، مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی، اظهار کرد: در این سی سالی که در اصفهان زیستهام، حضور قلبی و همدلی مدیران، همواره برای ما یاریبخش و نعمتی مضاعف بوده است.
جمالینژاد بیان کرد: سالهایی را در دستگاههای مختلف خدمت کردهام و امروز نیز در کنار استادی بزرگوار که همراه و یاور بودهاند، توفیق همکاری یافتهام. شاید اهمیت موضوع مدیریت شهری و فناوری در استان باعث شده که حتی مشاوران ویژهای نیز در این مسیر دخیل باشند؛ چرا که باور داریم تنها از مسیر فهم مشترک و توجه ویژه به نوآوری، میتوان پیشرفت را محقق ساخت.
وی افزود: استان اصفهان در طول تاریخ خود، مهد اندیشمندان و حکیمانی بوده که هم در علوم مهندسی و هم در دانش پزشکی و فلسفه صاحبنظر بودهاند. مدیرانی که در عصر خود، نه تکساحتی که جامعالاطراف و چندوجهی بودند. امروز نیز باید ایمان داشته باشیم که فناوری و نوآوری در حل مسائل، نه یک انتخاب، بلکه ضرورتی بیچونوچراست.
استاندار اصفهان عنوان کرد: برای آنکه متفاوت عمل کنیم، برای نخستین بار چارچوبی اقتصادی با هدف اثبات توانمندیها در حوزه فناوری طراحی کردیم؛ زیرا در جنگ اقتصادی امروز، این نوآوریها و فناوریها هستند که امنیت ملی را تضمین میکنند. در مذاکرات، در موازنه قدرت و در حوزههای گوناگون، اگر فناوری و اقتصاد دانشبنیان نباشد، دچار ضعف خواهیم شد. از همینرو، این جشنواره باید بهترینها را شناسایی و معرفی کند. بار دیگر تأکید میکنم که قدرت فناوری، برگ برنده دیپلماسی ما خواهد بود.
جمالینژاد تصریح کرد: در قالب برنامه توسعه اقتصادی استان، برای بازه زمانی ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۷، سه مسیر اصلی مشخص شد؛ نخست، افزایش تولید ناخالص؛ دوم، جذب سرمایه و افزایش صادرات و سوم، تربیت نیروی انسانی توانمند. در این میان، سهم فناوری بسیار برجسته و تعیینکننده است. براساس این برنامه، رشد اقتصادی هشت درصدی تا ۱۴۰۷ هدفگذاری شده و برای تحقق آن، هر سال سرمایهگذاریهای لازم در بخشهای مختلف از جمله انرژی پیشبینی و پیگیری شدهاند.
وی اضافه کرد: جلسات هفتگی اقتصادی که چهارشنبهها برگزار میشود، محل رصد پیشرفت فیزیکی پروژههاست. در همین راستا، هفته گذشته در خصوص وضعیت انرژی بحث و بررسی دقیقی انجام شد و پیشبینی ارزش ناخالص تولید ملی تا پایان ۱۴۰۲ در سطح ۱۴ کشور مقایسه شد. برآورد ما برای رسیدن به رشد هشت درصدی، عدد ۱۳۷۹ هزار میلیارد تومان براساس قیمتهای ۱۴۰۲ است. برنامهریزیهای لازم صورت گرفته و پروژههایی در بخشهای مختلف اقتصادی تعریف شده است.
استاندار اصفهان تاکید کرد: در مسیر توسعه، سهم رشد فناوری بهوضوح مشخص است. در اینجا بود که ضرورت تعریف دقیق فناوریها و نوآوریهایی که میتوانند ارزش افزوده ایجاد کنند، بیش از پیش نمایان شد. هدفگذاری برای بهرهگیری از هوش مصنوعی، فعالیت در بازارهای فرامنطقهای و تشکیل شبکهای منسجم از پژوهشگران و فناوران از جمله اقداماتی است که در دستور کار قرار گرفتهاند.
جمالینژاد گفت: در همین چارچوب، جشنوارههایی مانند جشنواره شیخ بهایی باید نقشی جدی در تحقق این اهداف ایفا کنند. اهداف ارزشمند این جشنواره، رونقبخشی به کسبوکارهای فناور، شناسایی واحدهای آماده برای ورود به بازار ملی و بینالمللی، زمینهسازی برای اثرگذاری فناوری در توسعه پایدار و جهتدهی فعالیتها در راستای حل مسائل استان است.
وی افزود: این جشنواره بستری برای پیوند ایدهپردازان، طراحان، مبتکران و فعالان اقتصادی است؛ فضایی برای ترویج فرهنگ خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی فناورانه، همچنین فرصتی برای افزایش امید و تقویت خودباوری در میان جوانان و فعالان این عرصه فراهم میکند. در همین راستا، با استقرار دفتری در مجموعه شهرک تحقیقاتی، برنامهای مستمر برای پیگیری حضور و ارتباط با مهمانان داخلی و خارجی در طول هفته طراحی کردهام. این دفتر، نماد تعهد ما به پشتیبانی از شرکتهای دانشبنیان و خلاق استان خواهد بود؛ پیامی روشن برای تمامی فعالان و دلسوزان این مسیر.
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: از همه مسئولان، مدیران و متولیان حوزههای گوناگون در سطح ملی که بیدریغ همکاری داشتهاند، صمیمانه سپاسگزارم. خوشبختانه، برای بخشهای هنری، صنایعدستی و فناوریهای نوین نیز جایگاهی در جشنواره در نظر گرفته شده که خبرهای خوشی در این حوزهها نیز در راه است.