به گزارش استانسازان، شاپور رجایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر در گفتوگویی با اشاره به اهمیت تأمین آب در استان بوشهر، اظهار کرد: طی دو دهه گذشته تنها یک خط آبرسانی فعال در استان داشتیم، اما اکنون پروژههای متعدد آبرسانی در دست اجرا داریم که شامل ساخت سدهای بزرگی مانند سد باغان، دشت پلنگ و باهوش است. با اتمام این طرحها، استان به لحاظ تأمین آب در شرایط مناسبی قرار خواهد گرفت.
رجایی بیان کرد: بزرگترین چالشی که مردم و شرکتهای بهرهبردار با آن مواجه هستند، موضوع عدالت در توزیع آب و کاهش تلفات شبکههای توزیع است. هدفگذاری انجامشده در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بر کاهش هدررفت آب و رفع مشکلات نوبتبندی متمرکز است.
وی با تأکید بر حل مشکلات تأمین و توزیع آب در شهرستانهای دشتستان، بوشهر، جم، و عسلویه، عنوان کرد: جلسات متعددی با استاندار و مدیران ارشد کشور تشکیل شده و طرحهایی برای رفع مشکلات کوتاهمدت، میانمدت و اضطراری این مناطق تعریف شده است. تمرکز ویژهای روی تأمین منابع آب و بهبود توزیع در این شهرستانها داریم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر با اشاره به هزینه بالای آبشیرینکنها در استان، خاطرنشان کرد: قیمت تمامشده آب تولیدی از طریق آبشیرینکنها چیزی حدود ۴۰ تا ۶۵ هزار تومان برای هر مترمکعب است. این آب با قیمت بالا تأمین، اما در توزیع با مشکلاتی مواجه میشود. تلاش داریم با همکاری وزارت نیرو و تنوعبخشی به منابع مالی، شبکههای توزیع را بهبود داده و هدررفت آب را به حداقل برسانیم.
رجایی از نقش سرمایهگذاران خصوصی در اجرای بخش عمدهای از طرحهای انتقال و تولید آب خبر داد و گفت: طرحهای آبشیرینکن و آبرسانی عمدتاً با سرمایهگذاری بخش خصوصی در حال اجرا هستند، اما دولت بر روی توسعه و بهبود شبکههای توزیع تمرکز ویژهای دارد.
وی با اشاره به اقدامات عمرانی استان در حوزه آب، تصریح کرد: با هماهنگیهای انجامشده و طرحهای تعریفشده، امیدواریم علاوه بر تأمین آب پایدار، در بخش توزیع و مصرف نیز شاهد تحولات چشمگیری در استان بوشهر باشیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر تاکید کرد: بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در قالب پروژههای تأمین و توزیع آب و فاضلاب در استان در حال اجراست که آیندهای بهتر را برای مدیریت منابع آبی استان رقم خواهد زد.