به گزارش استانسازان، معصومه باقری، مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان در اولین جلسه ستاد توسعه و پیشرفت بانوان استان همدان که با حضور سیدمجتبی حسینی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان برگزار شد، اظهار کرد: ستاد توسعه و پیشرفت بانوان با هدف توجه به سرمایهگذاران، کارآفرینان و ... بانوان تشکیل شده است.
وی بیان کرد: ستاد توسعه و پیشرفت بانوان استان در امتداد ستاد توسعه و پیشرفت استان شکل گرفته است تا برنامه اقتصادی مدون در حوزه بانوان ارائه کند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان با تاکید بر اینکه باید به نقش بانوان در حوزه اقتصادی توجه شود، عنوان کرد: برنامهها باید به گونهای باشد که تأثیرگذاری لازم را در حوزه بانوان و خانواده داشته باشد و به توانمندسازی زنان توجه کند.
باقری با اشاره به اینکه امیدواریم در مسیری که برای اقتصاد بانوان استان و خانواده آنها در نظر گرفته شده است، همراه هم قدم برداریم، از دستگاههای اجرایی خواست تا به طور ویژه در این حوزه ورود کنند و همراهی لازم را داشته باشند تا خروجی مورد نظر که نشاط و شادمانی در جامعه است، به دست آید.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ستاد توسعه و پیشرفت بانوان مانند ستاد توسعه و پیشرفت، پنج کمیته را به صورت جداگانه ندارد، بلکه این کمیتهها را به صورت یک فرایند در نظر گرفته است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان تصریح کرد: تا کنون، شناسایی نخبگان، ظرفیتها و انتظارت بانوان در این حوزه تا حدودی انجام شده است و این روند تا رسیدن به توسعه پایدار ادامه دارد.
در این جلسه، معاونان پنج دستگاه اجرایی به همراه کارشناس یا مشاور امور بانوان و نمایندگانی از بخش خصوصی حضور داشتند تا بخشی از مشکلات و انتظارات خود را اعلام کنند.
سیدمجتبی حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در این جلسه، گفت: باتوجه به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه بانوان و رویکرد دولت چهاردهم در استفاده از استعداد و توانمندی زنان ما نیز در استان همدان تلاش هستیم تا فرصتهای بیشتری برای زنان کارآفرین و فعال در حوزه اقتصاد فراهم شود.
حسینی با بیان اینکه باید همگی دست در دست یکدیگر گذاشته و برای پیشبرد اهداف مشترک تلاش کنیم، اظهار کرد: یکی از بزرگترین چالشهایی که امروز مشاغل تولیدی و بهویژه مشاغل خانگی با آن روبهرو هستند، عدم دسترسی به بازار مناسب برای فروش محصولات تولیدی است؛ به طوریکه بسیاری از واحدهای تولیدی محصولات باکیفیتی دارند، اما بهدلیل نبود بازار مناسب، نتوانستهاند به درآمد پایدار دست یابند.
وی با اشاره به اینکه فضای مجازی ابزار قدرتمندی برای توسعه بازار و فروش محصولات تولیدی است، عنوان کرد: حضور در مسیر اقتصاد دیجیتال و فضای مجازی این امکان را فراهم میآورد تا تولیدات خانگی و محصولات بومی به راحتی در دسترس مخاطبان كشور و منطقه قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه بانوان، بهویژه در استان همدان نقش کلیدی در توسعه و پیشرفت استان ایفا میکنند، خاطرنشان کرد: گروههایی از زنان میتوانند با بر عهده گرفتن مسئولیتهای مختلف، مانند معرفی و بازارسازی محصولات تولیدی استان، توسعه بازار و ایجاد بازارچههای محلی، به تسهیل فرایندهای اقتصادی کمک کنند؛ در این راستا، شهرداریها و دیگر دستگاههای اجرایی باید تمام توان خود را به کار گیرند و از این ایدهها حمایت کنند تا زمینهای برای معرفی و فروش محصولات تولیدی استان فراهم شود.
حسینی تاکید کرد: برای تسهیل روند تأمین مالی مشاغل خرد و خانگی، و اقتصاد این بخش نیاز به توسعه پلتفرمهایی داریم که امکان سرمایهگذاری تضمینشده را برای مردم فراهم کند.
وی تصریح کرد: ما باید پلتفرمهایی برای سرمایهگذاری طراحی کنیم که سرمایهگذاران بتوانند با تضمین اصل سرمایه و سود آن، در پروژهها مشارکت کنند که این پروژهها میتوانند در بخشهای مختلف مانند تولید، صنعت و کشاورزی باشند و برای افرادی که قصد سرمایهگذاری دارند، فرصتی امن و سودآور ایجاد کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: این شرایط باید به گونهای باشد که هر کسی بتواند با هر میزان سرمایه وارد بازار شود و از مزایای آن بهرهمند گردد، این امر نهتنها موجب رونق اقتصادی میشود، بلکه اعتماد عمومی را به پروژههای اقتصادی افزایش میدهد و مردم را به سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی ترغیب میکند.
حسینی با بیان اینکه توجه به مدلهای موفق دیگر استانها و کشورها در زمینه حمایت از بانوان کارآفرین و اشتغال زنان، از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد کرد: مطالعه و بررسی این مدلها میتواند بهما کمک کند تا بهترین راهکارها را برای حمایت از مشاغل خانگی و خرد در استانمان پیادهسازی کنیم.
وی با اشاره به تشکیل ستاد توسعه و پیشرفت زنان در استان همدان نیز گفت: ستاد توسعه اقتصادی ویژه بانوان باید بهطور خاص به شناسایی مشکلات و موانع پیشروی كارافرینان بپردازد و به دنبال راهحلهایی برای رفع آنها باشد..
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با اشاره به تأمین امنیت شغلی و مسائل مرتبط با بیمه و حقوق زنان، اظهار کرد: باید از طریق ساز و کارهای قانونی، شرایطی را فراهم کنیم که زنان بتوانند با طیب خاطر فعالیت کنند و از حمایتهای قانونی برخوردار شوند؛ این امر بهویژه برای بانوانی که در حوزه مشاغل خانگی فعالیت میکنند، ضروری است تا از لحاظ شغلی و مالی، امنیت و ثبات داشته باشند.