به گزارش استانسازان، سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی در نشست قرارگاه پدافند زیستی خراسان جنوبی، اظهار کرد: با توجه به وسعت استان و خشکسالیهای پیاپی، رصد تهدیدات زیست محیطی و اعلام هشدارهای لازم از اهمیت زیادی برخوردار بوده که باید به آن توجه کرد.
هاشمی بیان کرد: کاهش بارندگی ممکن است نگرانیهایی در حوزه بیماریها ایجاد کند که توجه لازم در بحث واکسیناسیون دام ضروری بوده و فقط نباید نگاه به اعتبارات استانی باشد.
وی با تاکید بر برگزاری رزمایشهای دورهای و استمرار آن در حوزه زیست محیطی، عنوان کرد: با توجه به بروز نگرانیهایی در شهرستانهای زیرکوه و قاینات از هجوم ملخهای کوهاندار باید مراقبتها و اقدامات مقابلهای تشدید شود تا کشاورزان هیچگونه نگرانی از بابت تأثیرات منفی این آفت بر زراعت نداشته باشند.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: با استفاده از تمام ظرفیتهای استانی سم پاشی دستی و پهپادی باید در اولویت قرار گیرد تا از بروز خسارات سنگین به تاغزارها بتوان جلوگیری کرد.
هاشمی شیوع تب برفکی در استانهای همجوار را تهدید جدی برای خراسان جنوبی دانست و گفت: از آنجایی که شغل اغلب مردم استان دامدار است، مسائل زیستی در این حوزه باید رعایت شود و هشدارهای لازم قبل از شیوع بیماری جدی است.
وی تصریح کرد: همچنین از محل اعتبارات تملک استان، ۱۰ میلیارد ریال برای حصارکشی مجتمع دامداری فردوس که سال گذشته درگیر شیوع تب برفکی شده بود اختصاص مییابد اما این مسئله باید طبق برنامه زمانبندی با استفاده از توان اتحادیه دامداران برای تمام مجتمعهای استان پیگیری شود چون در پیشگیری از گسترش بیماریهای دامی حایز اهمیت است.
استاندار خراسان جنوبی ضمن تاکید بر جلوگیری از ورود دام غیرمجاز به استان، خاطرنشان کرد: راهاندازی آزمایشگاه مرجع دامپزشکی در استان هم ضروری بوده که باید تکمیل آن برآورد اعتبار شود و در دستور کار قرار گیرد.
هاشمی با تاکید بر نظارت ویژه برای جلوگیری از هدررفت آب، ادامه داد: در شرایط خشکسالی این موضوع بسیار حائز اهمیت است و باید هدر رفت آب شرب مدیریت شود.
وی بیان کرد: نظارت بر مصرف آب در باغ ویلاها هم ضروری است و باید برای این موضوع برنامهریزی به موقع انجام شود تا روستاها در تابستان درگیر تنش آبی نشوند.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: همچنین جذب اعتبارات ملی برای اجرای پروژههای آبرسانی ضروری بوده و برای سال جاری باید تلاشها افزایش یابد.
هاشمی ضمن ضروری دانستن بازدیدهای میدانی از مناطق حساس استان، گفت: پایش و هشداردهی در حوزه پدافند غیرعامل بسیار مهم است و آموزش بر هر کاری اولویت دارد؛ لذا حفاظت و پیشگیری را باید جدی گرفت و حتی از پتانسیل دهیاریها هم میتوانیم باید برای دفع خطرات زیستی استفاده کنیم.