به گزارش استانسازان، هادی حقشناس، استاندار گیلان در جلسه شورای اداری گیلان با اشاره به حل برخی از مشکلات استان در حوزههای مختلف، اظهار کرد: سفر رئیس قوه قضائیه به گیلان به نقطه عطفی برای مردم استان تبدیل میشود به طوری که با دستور ایشان چند مشکل اساسی مردم استان حل شد.
حقشناس با اشاره به دستاوردهای سفر رئیس قوه قضائیه به استان، بیان کرد: رسیدگی به مشکلات ۶۳ ساله مردم روستاهای حاشیه تالاب انزلی و رودخانه سپیدرود و اصلاح سند اراضی این دو منطقه به نفع کشاورزان و روستاییان از جمله این دستاوردها است.
وی با اشاره به مشکل ممنوعیت صدور پروانه ساختمانی برای اراضی دارای سند عادی روستایی، عنوان کرد: با توجه به صدور رأی دیوان عدالت اداری در این خصوص و بروز مشکلات عدیده برای روستاییان استان، با دستور ریاست قوه قضائیه مقرر شد در اسرع وقت و با استفاده از تجارب موفق سایر استانها، این مشکل مردم منطقه مرتفع شود.
استاندار گیلان با برشمردن مزیت کشاورزی گیلان در حوزههای مختلف، خاطرنشان کرد: تولید برنج و چای در استان به دلایل گوناگون از قبیل واردات محصولات کشاورزی با ارز ترجیحی، مقرون به صرفه نیست و کشاورز مجبور است از فعالیت کشاورزی خود به ویژه در زمینه کاشت چای و برنج دست بردارد.
حقشناس به ظرفیت های ارتباطی زمینی، ریلی، هوایی و دریایی این استان اشاره کرد و گفت: گیلان به لحاظ دارا بودن موقعیت راهبردی ارتباطی در زمره چهار استان برتر کشور محسوب میشود اما به دلایل گوناگون تاکنون، از این ظرفیت به خوبی استفاده نشده است.
وی با اشاره به وضعیت وخیم تالاب بینالمللی انزلی، بیان کرد: امروز تالاب به دلیل پسماند کشاورزی و فاضلاب انسانی و صنعتی در حال نابودی است که انتظار داریم با کمک سران سه قوه بتوانیم از وقوع این بحران جلوگیری کنیم.
استاندار گیلان با تأکید بر به خطر افتادن سلامت مردم در صورت نابودی تالاب بینالمللی انزلی، عنوان کرد: خشک شدن تالاب انزلی مانند خشک شدن آب دریای ارومیه و به دلیل کمبود آب نیست بلکه به دلیل پر شدن تالاب از فاضلاب انسانی و صنعتی است.
حقشناس با بیان اینکه احداث و راهاندازی تصفیهخانههای فاضلاب میتواند به نجات تالاب انزلی کمک کند، تصریح کرد: میانگین اجرای تصفیهخانه در کشور ۶۶ درصد است، در حالیکه این آمار در سطح گیلان ۲۶ درصد است و این در شرایطی است که به دلیل بالابودن آب های سطحی و ارزشمند بودن زمین شمال کشور، باید توجه به احداث تصفیهخانه فاضلاب در این منطقه بیشتر باشد.
وی با اشاره به موقعیت راهبردی فرودگاه بینالمللی رشت، ادامه داد: فرودگاه سردار جنگل رشت به لحاظ دارا بودن ویژگیهای منحصر به فرد میتواند به قطب فرودگاهی منطقه تبدیل شود.
استاندار گیلان ظرفیتهای اقتصادی گیلان در حوزههای مختلف را بسیار بالا ارزیابی کرد و یادآور شد: فرودگاه بینالمللی سردار جنگل رشت، مرز زمینی آستارا و بندر کاسپین جزو مهمترین خطوط تجاری و بازرگانی گیلان است که میتواند به توسعه تجاری استان و حتی کشور کمک میکند.
حقشناس اراضی کشاورزی را ارزشمندترین دارایی مردم گیلان دانست و خاطرنشان کرد: با جدیت با تغییر کاربری اراضی کشاورزی مخالفت میکنیم اما از سویی دیگر، با واردات محصولات کشاورزی، فعالیت کشاورزی از صرفه اقتصادی خارج شده و کشاورز را در تأمین مخارج زندگی با مشکل مواجه میکند و در نهایت مجبور به تغییر کاربری میشود.
وی با اشاره مشکلات حوزه صنعت در گیلان، تصریح کرد: متأسفانه ۲۰ درصد از واحدهای اقتصادی استان در حالت راکد و نیمه راکد قرار دارند که با رفع مشکلات حقوقی و بانکی، بسیاری از این واحدها میتوانند مجدداً فعال شوند.
استاندار گیلان با اشاره به وجود بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی در گیلان، گفت: بر اساس آمار، ۸ درصد این واحدها به دلیل بدهی در تملک بانکها قرار گرفتهاند که همین موضوع مشکلات اساسی برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده است.
حقشناس بنگاهداری بانکها را یک آفت جدی برای کشور دانست و خاطرنشان کرد: به عنوان مثال ارزش دارایی کارخانهای مثل سیمکو ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است اما به دلیل ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی و معوقه بانکی تا مرحله تعطیلی رفت و با ورود استانداری و همراهی نمایندگان سایر قوا در استان از تعطیلی این واحد بزرگ صنعتی جلوگیری شد؛ لذا بعضا برای حل مشکلات در کشور نیازمند تدوین قانون یا رویههای جدید هستیم.