به گزارش استانسازان، ملکمحمد قربانپور، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها، اظهار کرد: تأمین زیرساختها از جمله آب، برق، گاز و راه از جمله الزامات شهرکهای صنعتی و کشاورزی به شمار میرود و توسعه این شهرکها در گرو تأمین انرژی است.
قربانپور بیان کرد: در حال حاضر ۳۲ شهرک و ناحیه صنعتی و ۵۴ شهرک کشاورزی مصوب در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که از این مجموع ۱۸ شهرک و هفت ناحیه صنعتی فعال است.
وی در خصوص شهرکهای کشاورزی استان نیز که شامل مجتمعهای دامی و گلخانهای است، عنوان کرد: تاکنون ۱۱ شهرک کشاورزی در استان احداث شده و ۴۳ مورد نیز در حال احداث است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: تأمین نشدن برخی از زیرساختهای مورد نیاز در شهرکهای صنعتی و کشاورزی استان طی سالهای گذشته منجر به عدم بهرهبرداری طرحهای صنعتی شده که به تبع آن این امر موجب ایجاد معوقههای تسهیلاتی و استهلاک سرمایههای مستقر در این مراکز شده است.
قربانپور هدف از راهاندازی شهرکهای صنعتی و کشاورزی را ایجاد بهرهوری در منابع آب و خاک عنوان کرد و یادآور شد: ساماندهی و تمرکز طرحهای سرمایهگذاری تولیدی- خدماتی و صنفی در شهرکهای صنعتی و کشاورزی و جلوگیری از پراکندگی آنها، کاهش هزینههای تأمین زیرساختهای آب، برق، گاز، راه، مخابرات و حفاظت از اراضی را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: به همین دلیل تأمین زیرساختها به عنوان شریان اصلی شهرکهای صنعتی و کشاورزی از شاخصهای محوری این شهرکها به عنوان مشوق و عوامل ( فاکتور) امنیت سرمایهگذاری است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در راستای ایجاد هماهنگی بین بخشی برای بررسی و حل مشکلات مرتبط با حوزه زیرساختهای شهرکهای صنعتی و کشاورزی استان؛ معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری طی پیگیریها و برگزاری جلساتی با همین موضوع و به صورت ویژه با محوریت تأمین برق و گاز این مراکز که از عمده موانع موجود به شمار میرود نسبت به آسیبشناسی این مسئله اقدام کرده است.
قربانپور اسناد بالادستی (قوانین) مرتبط با موضوع تأمین زیرساختهای راه، آب، برق، گاز و تلفن شهرکها و نواحی صنعتی دولتی و غیردولتی تا ورودی واحدهای مستقر در این شهرکها، مصوبات سفر هیئت دولت به استان در خصوص احداث و تکمیل زیرساختها و در نهایت تفاهمنامه فی مابین دستگاههای خدماترسان و شرکت شهرکهای صنعتی را از جمله ظرفیتهای موجود در این حوزه عنوان کرد.
وی بیان کرد: میزان گاز مورد نیاز شهرکها و نواحی صنعتی چهارمحال و بختیاری شامل شهرکرد ۲، بروجن، سفید دشت، اردل، کیار (ناحیه صنعتی وحدت کیار)، سامان (شهرک تخصصی بادام)، لردگان، بلداجی و بن ۴۰۰ هزار مترمکعب است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: میزان گاز مورد نیاز شهرکهای کشاورزی احداث شده استان ۳۰ هزار مترمکعب است. همچنین برای شهرکهای کشاورزی در حال احداث ۷۵ هزار مترمکعب در ساعت گاز مورد نیاز است.
قربانپور میزان برق مورد نیاز شهرکها و نواحی صنعتی استان را ۱۵۰ مگاوات در ساعت و برای شهرکهای کشاورزی درحال احداث ۵۹.۴۵ مگاوات در ساعت اعلام کرد.