به گزارش استانسازان، سیدمجتبی حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در جلسه شورای آرد و نان استان، اظهار کرد: پراکندگی و جانمایی واحدهای پخت نان کامل در استان باید به درستی صورت گیرد و کسانی که تمایل به تهیه نان کامل ندارند به نان سفید دسترسی داشته باشند؛ برهمین اساس در توزیع و پراکندگی واحدهای پخت نان کامل باید بازنگری شود.
حسینی بیان کرد: ۱۵ نانوایی در نقاط مختلف شهر همدان از اول آذرماه امسال نان کامل پخت میکنند که این روند کمک بزرگی در راستای سلامتی شهروندان است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون آرد برای تهیه نان کامل از کارخانهای در آشتیان استان مرکزی وارد میشود، عنوان کرد: امیدواریم کارخانجات تهیه آرد در استان همدان بتوانند به زودی آرد با کیفیت برای تهیه نان کامل عرضه کنند که این مهم در دستور کار قرار دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه نان کامل با برخورداری از میزان سبوس بالا و ویتأمینهای گروه B مورد تأیید و تاکید متخصصان تغذیه در ایران و جهان است، گفت: الصاق ویژگیها و توصیف نان کامل باید در درب واحد خبازی نصب شود تا گرانی نان در جامعه متصور نشود.
حسینی با اشاره به اینکه با توزیع متوازن و پراکنده و با درنظر گرفتن رضایت مردم و واحد خبازی پخت نان کامل نوع نان لواش در دستور کار قرار گیرد، تصریح کرد: با وجود تمام خواص و مزایای نان کامل مردم باید در خرید حق انتخاب داشته باشند و افزایش تعداد واحدهای نان کامل باید با رضایت مردم همراه باشد.
وی بیان کرد: در مناطقی که مردم آن محدوده تمایلی به خرید نان کامل ندارند باید نحوه پخت نان به حالت و روش قبل برگردد و نان سفید تولید کند؛ زیرا نظر و رضایت مردم در اولویت است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه کیفیت نان کامل اصلا قابل مقایسه با نان سفید نیست، تاکید کرد: نظارت مستمر بر کیفیت نان کامل توسط معاونت غذا و دارو و تعزیرات انجام شود و کیفیت و مزایای نان کامل به مردم اطلاعرسانی شود.
حسینی با اشاره به اینکه اگر کیفیت نان با شاخصهای استاندارد انطباق نداشته و سلامت مردم در خطر باشد بدون اغماض واحد پلمب میشود، اضافه کرد: کمبود نان در استان همدان وجود ندارد و سهم آرد کم نیست و واحدهای نانوایی که سهمیه آنها کم شده به دلیل فروش کم است که میزان فروش آنها از سامانه احصا شده است
وی ادامه داد: کیفیت نان مورد مطالبه مردم است که باید توسط اتاق اصناف و اتحادیه آرد و نان به طور مستمر نظارت دقیق و بررسی شود تا رضایت مردم حاصل شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با اشاره به فعالیت هزار و ۸۶۱ نانوایی در استان افزود: نانواها جزو زحمتکشترین اقشار اقتصادی جامعه هستند، تصریح کرد: حساب بانکی نانواییها مربوط به بانک سپه است و برهمین اساس از محل گردش مالی آنها و میانگین حساب روزانه در بانک در راستای بهسازی و نوسازی واحدهای نانوایی، خرید تجهیزات و ایجاد زیرساختهای پدافندی تسهیلاتی تا سقف سه میلیارد ریال به هر واحد نانوایی اعطا میشود.
حسینی بیان کرد: این تسهیلات برای اولین بار در کشور در استان همدان با نرخ مصوب بانک مرکزی و بدون سپرده به واحدهای خبازی استان پرداخت میشود.