به گزارش استانسازان، امیر حسنزاده، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان در نشست تخصصی توسعه و تجارت گوهرسنگ از معدن تا بازار که در حاشیه مسابقات ملی مهارت در رشته گوهرسنگ و نمایشگاه گوهرسنگها در کرمان برگزار شد، اظهار کرد: دو سال قبل کار در حوزه گوهرسنگها را در استان با عنوان معدن خانگی آغاز کردیم.
حسنزاده با اشاره به وسعت ۱۰۰۰ کیلومتری شمال تا جنوب استان کرمان و توسعه نامتوازن، بیان کرد: معادن بزرگ در شمال استان است و در جنوب معدن زیادی فعال نبود اما اینکه گفته میشود جنوب محروم است، اینگونه نیست؛ زیرا امکانات هست اما ما مدیران نرفتیم.
وی ادامه داد: گوهرسنگ یکی از برنامههای ما بود و آموزشهای خیلی خوبی شروع و در شمال و جنوب استان با عنوان معدن خانگی برگزار شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با بیان اینکه یکی از مشکلات استان برای توسعه، آب است، گفت: کار در حوزه گوهرسنگها آب و مجوز محیط زیستی نیاز ندارد و شاید ۱۰۰ نفر در یک فضای کوچک بتوانند کار کنند.
حسنزاده ضمن تاکید بر ارائه آموزشها و آشنایی با گوهرسنگها از دوران دانشآموزی، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دستگاهها وزارتخانههای مختلف در حوزه گوهرسنگها دخیل هستند، پیشنهاد شورای عالی گوهرسنگ را دادیم و در این صورت وزرای مربوطه مسائل این حوزه را دنبال و مصوبات لازم را خواهند داشت.
وی تاکید کرد: تجاریسازی را در استان دنبال میکنیم و باید از ظرفیت پروازهای خارجی استفاده شود و ارزش افزوده در گوهرسنگها اتفاق بیفتد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان بیان کرد: گردش مالی سالیانه جواهرات در دنیا ۱۲۰۰ میلیارد دلار است و ۷۰ میلیارد دلار مربوط به سنگهای معدنی است ضمن اینکه نیمی از کشور ما ظرفیت سنگهای معدنی را دارد و باید زنجیره دیده شود.
حسنزاده عنوان کرد: نباید سنگ خام ما صادر شود و آرزوی ما فرآوری و ارزش افزوده این حوزه است و کار را دنبال میکنیم ضمن اینکه فیروزه کرمان بسیار ناب است و گارنت استان ویژه است.