به گزارش پایگاه خبری استان سازان، سیدمحمود حسینی پور در پاسخ به سؤالات ایسنا در خصوص سفر ۶ روزه به روسیه اظهار کرد: مازندران لنگرگاه کردیدور شمال- جنوب است این اصل در کشور باید به گفتمان تبدیل شود.
وی با اعلام اینکه در این سفر اقتصادی موضوعات گردشگری هم مورد توجه قرار گرفت، افزود: خط گردشگری ساری- روسیه هم راه اندازی میشود همچنین طبق پیشنهاد ما خط گردشگری دریایی هم مورد موافقت دوستان روسی قرار گرفت.
حسینی پور با بیان اینکه در استان استراخان، در حال ساخت بزرگترین کشتی کروز دریای است که ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اضافه کرد: مازندران هم از وجود این کشتی کروز منتفع خواهد شود.
وی در پاسخ به این سؤال که در سفر تجاری به روسیه آیا مسائل زیست محیطی دریای خزر هم مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت، گفت: یکی از اتفاقات مهم در ۲ استان همسایه این است که در کنارگذر رودخانه های دریایی شان، پیادهرو و مسیر تردد خودرویی ایجاد کردند که کار بسیار سنگینی بود. این طرح چهره گردشگری شهر هایشان را تغییر داد.
حسینی پور افزود: ما مباحثی پیرامون رعایت فاصله ۶۰ متری سواحل برای حفظ محیط زیست را مطرح کردیم. استان های همسایه معتقد بودند که خروجیهایی که از دریا خارج میشود باید مورد تأیید مجموعه محیط زیست باشد و ما هم گزارشات مفصلی را در رابطه با محیط زیست ارائه کردیم.
استاندار مازندران با اشاره به اینکه هم اکنون کشورهای اطراف ما به شدت در گردشگری سرمایهگذاری میکنند و هزینههای هنگفتی را در این حوزه میپردازند تا از صنعت گردشگری بیشترین بهرهوری را داشته باشند، خاطرنشان کرد: آزادسازی اراضی سواحل از موضوعاتی بود که ما مطرح کردیم و برای طرف روسی قابل توجه بود.
این مسئول یادآور شد: قرار بر این شد در رابطه با مباحث محیط زیستی در آینده با استان های همسایه نشستهایی داشته باشیم.
سید محمود حسینی پور در پاسخ به سؤال ایسنا درباره تحریمهایی که روسیه با آن مواجه است آیا قراردادهای این سفر قابلیت اجرایی دارد، اظهار کرد: ما ۲ کشوری هستیم که تحریم شدهایم؛ چیزی نمیتواند بازدارنده باشد زیرا روسیه و جمهوری اسلامی ایران از تحریم امریکا ناراحت نیستند.
وی با اظهار اینکه هردو کشور برای تقویت تبادل تجاری به توافق رسیدهاند و مشکلات بیشتری که تحریمها رقم زدهاند، مراودات مالی است، گفت: برای انتقال پول مشکلی نداریم؛ بنابراین تحریمها در روابط ایران با روسیه مشکلی ایجاد نمیکند.
استاندار مازندران در پاسخ به سؤالی درباره اینکه اعتبار این سفر از چه منابع مالی تأمین شده است، تصریح کرد: ما در فضای دولت بودجهای برای سفر های خارجی نداریم، معمولا باید با وزارتخانهها هماهنگ شویم اگر آن سفر برای استان ضرورت داشته باشد خوده وزارتخانه آن هزینه را تأمین میکند.
این مسئول یادآور شد: ما کمترین مدیران دولتی را در این سفر با خود همراه کردیم این تعداد مدیر برای خدمت آمدند.