کد خبر : 92994 تاریخ : ۱۴۰۲/۱۰/۱۹ - 16:26
بلایی که ۳۰۰ شهرک خوش‌نشین غیرمجاز بر سر مازندران آورد آیا زور دولت و حاکمیت به شهرک‌سازها در مازندران می‌رسد؟ جمعی از مردم در دیدار با مدیران کل دستگاه های اجرایی در دفتر غرب استانداری مازندران در نوشهر با اشاره به افزایش ساخت و ساز شهرک های ویلایی و ساخت ۳۰۰ شهرک غیر مجاز، گفتند با ادامه روند موجود محیط زیست و کالبد طبیعی این روستاها از بین می رود.

به گزارش پایگاه خبری استان‌سازان؛ به نقل از ایرنا، انشعابات چهارگانه، تغییرکاربری، تسهیلات بانکی بیشترین درخواست متقاضیان دیدار مردمی امروز با مدیران کل نهادهای اجرایی در دفتر غرب استانداری مازندران در نوشهر اعلام شد که شماری از آنان در حاشیه این دیدار در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا این شهرک های ویلایی را با احتساب دیگر ویلاها عامل نابودی روستاهای غرب مازندران برشمردند.

غرب مازندران ۲۱ شهر، هزار و ۱۵۰ روستا و هفت شهرستان و افزون بر یک میلیون فر جمعیت دارد. نور. نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر در غرب مازندران واقع شدند.

این روستاییان اظهار داشتند: در زمان حاضر در اغلب روستاهای غرب مازندران این شهرک های ویلایی از گذشته احداث شده و یا هم اکنون نیز در حال ساخت‌وساز هستند که طبیعت بکر روستاها را از بین بردند و قوه قضائیه باید برای حل این چالش فراگیر بیش از پیش ورود کند.

بر اساس اعلام اداره امور اراضی مازندران تاکنون ۳۰۰ شهرک مسکونی خوش نشینِ غیرمجاز در این استان شناسایی شد. در حالی که مازندران به عنوان استان معین، بسیاری از نهاده‌ها و محصولات کشاورزی را تعیین قیمت می‌کند اما تغییرکاربری اراضی کشاورزی این استان در حال افزایش بوده و بر نگرانی‌ها افزوده است.

پرسشی که این روستاییان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا مطرح کردند این است که چرا جلوی ساخت وساز اکنون این شهرک های ویلایی گرفته نمی‌شود؟ چرا نهادهای ذیربط به این شهرک‌ها مجوز انشعابات چهارگانه آب، گاز، برق و تلفن ارائه می‌کنند؟ روستاهای زیبای غرب مازندران در گذشته پایگاه اقتصادی و کشاورزی استان بوده که اکنون این کارکرد به خاطر افزایش ساخت‌وسازهای ویلایی از بین رفته است چرا این چالش بررسی نشده و اگر شده پس چرا در زمان حاضر ساخت این شهرکها همچنان ادامه دارد؟ در همین روستاها بیشترین بنگاه های املاک معاملاتی مسکن فعالیت دارد چرا جلوی فعالیت آنان گرفته نمی‌شود؟ چرا قانون با این چالش جدی برخورد نمی‌کند؟ انتظار از مسئولان این است در کنار این چالش های اساسی بی تفاوت عبور نکنند.

ارسلان مدیری یکی از روستاییان دیدار مردمی امروز دفتر استانداری غرب مازندران در نوشهر که خودش را از اهالی صلاح الدین نوشهر به خبرنگار ایرنا معرفی کرد و گفت: در هر روستای منطقه شهرک ویلایی ساخته شده و در حال ساخت وجود دارد که مشکلاتی عدیده‌ای بر این روستاها بوجود آورده‌اند.

وی اظهارداشت : شمار مغازه های بنگاه های معاملاتی مسکن در این روستاها آنقدر زیاد است که به نظر می‌رسد در فروش اراضی روستایی و جنگلی منطقه نقش ایفا می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد : نهادهای مربوط باید ریشه چالش افزایش ساخت‌وساز شهرک های ویلایی در مازندران را شناسایی کرده و از هم اکنون مانع فعالیت آنان بشوند و تا کالبد روستاها محفوظ بماند.

به اعتقاد برخی از شهروندان دیدار امروز دفتر غرب استانداری مازندران صاحبان این شهرک های ویلایی با رانت و باند به ساخت‌وسازهایشان ادامه می‌دهند و کسی با آنها مخالفت نمی‌کند.

این عده خاطرنشان کردند: این افراد و باندهای آنان نه تنها به فکر پیشرفت و توسعه روستاها نیستند بلکه مناظر طبیعی بکر آن را از بین بردند یعنی در واقع روستایی اکنون باقی نمانده که از طبیعت آن لذت برد.

حاج رضا دلاوری پیر مرد ۷۰ ساله رامسری که بعد دریافت پاسخ مثبت درخواست خود از مدیران مربوط امروز دیدار مردمی در دفتر غرب استانداری مازندران در نوشهر در گفت‌وگو با ایرنا در همین پیوند یادآور شد : این مشکل سالهاست که روستاهای رامسر و حتی غرب مازندران را رنج می‌دهد و ساخت بی حساب و کتاب این شهرکه‌ها همچنان ادامه دارد.

وی گفت: منع فعالیت این شهرک های ویلایی درخواست ما روستاییان است و این توقع را از مسئولان امر داریم که جلوی ساخت‌وسازهای ویلایی به ویژه این شهرک‌ها را بگیرند تا روستا به حال خود نفس طبیعی بکشند.

بسیاری از شهروندان غرب مازندران معتقدند این شهرستان‌ها هم اکنون از مشکلاتی نظیر ترافیک، ساخت‌وسازها، آلودگی زیست محیطی، دپوی زباله در جنگل و دیگر کمبودهای نظیر آب و برق و گاز رنج می‌برد که باید برای رفع هر کدام از آنها تدابیر ویژه‌ای اتخاذ شود.

اگرچه شرایط آب و هوایی و زیست بوم و گردشگری بودن شهرستان های غرب مازندران عامل جذب مسافران و گردشگران شده و برخی از آنان در این دیار سکونت دایمی دارند که به تاکید دلاوری این روستایی رامسر وقتی روستاها بمیرند شهر معنای واقعی اش را از دست خواهد داد.

وی، افزایش تردد خودروها و ترافیک ناشی از آن از جمله پیامد این چالش برشمرد و گفت: در اغلب روزهای هفته خودروهای گردشگران که بیشتر آنها در روستاها سکونت دایمی دارند مشکلات را تشدید کرده است و کسی هم به فکر راه حل آن نیست.

در روستاهای غرب مازندران موضوعی به نام "خانه دوم" را می‌بینیم که خالی از سکنه است که سالی یک ماه سکونت ندارند اینها غیربومی‌ها هستند، متأسفانه در سیاست‌گذاری های کلان و حاکمیتی در بخش کنترل و خرید و فروش زمین در این مناطق به تاکید کارشناسان نیازمند بازنگری هستیم.

بر اساس آمار موجود، ایران جزو ۱۰ کشور روستانشین قاره آسیاست و در منطقه خاورمیانه رتبه یکم تا پنجم قرار دارد. در استان مازندران ۲۱ هزار واحد مشاور املاک فعال بوده که بیشتر این آمار در هفت شهرستان غرب مازندران فعالیت دارد.

نکته بعدی این که طبق قانون قرار بود که در روستاها نظیر مناطق گردشگرپذیر غرب مازندران تراکم فروشی نداشته باشیم، پرسشی این روستاییان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا مطرح کردند این است مجوزها را چه نهادی صادر می‌کنند؟ همه باید برای نجات روستاهای مازندران از این معضلات تدبیر کنند.

به اعتقاد این روستاییان، غرب مازندران زیبایی های منحصر به فردی دارد که در سه دهه اخیر با افزایش ویلاسازی های مجاز و غیرمجاز در روستاها و دامنه های جنگلی آن نابود شده است و کسی هم به فکرش نیست.

به پیش بینی این روستاییان در آینده نزدیک زیست پذیری شهری و روستایی مازندران به خصوص نقاط غربی استان به خطر می‌افتد چراکه منطقه توان اکولوژیکی میلیون‌ها نفر جمعیت غیربومی را ندارد.

مازندران دارای بیشترین شمار املاک در کشور است از این رو نظارت و بازرسی بر این بخش باید شتاب بیشتری به خود گیرد. ۱۵ درصد بنگاه های املاک کشور در مازندران فعال است.

دفتر استانداری غرب مازندران هفتگی با حضور شماری از مسئولان استانی به منظور رسیدگی به درخواست‌های مردم این خطه از استان و حل مشکلات آنان پذیرای جمع زیادی از روستاییان و شهروندان در این منطقه است که از آغاز فعالیت این دفتر تا امروز به درخواست افزون بر ۱۰ هزار نفر پاسخ داده شده است.

امروز سه شنبه هفت مدیرکل استانی حوالی ساعت هشت صبح در دفتر غرب استانداری مازندران در نوشهر حضور یافتند و تا ساعت ۱۴ به درخواست ۱۱۷ نفر از متقاضیان پاسخ دادند.

رسیدگی به مشکلات ۱۱۷ نفر

مدیرکل بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری مازندران از پاسخ‌گویی به درخواست ۱۱۷ متقاضی در چهل و نهمین ملاقات مردمی مدیران کل در دفتر غرب استانداری این استان خبر داد.

اسماعیل مهرافزا روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مهم ترین موضوعات متقاضیان به ترتیب انشعاب آب، برق و گاز، تسهیلات بانکی، تغییر کاربری و بافت و طرح هادی، نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد، بنیاد شهید و ایثارگران، اشتغال، تأمین اجتماعی و خدمات حمایتی تولیدی(دامداری) بوده است.

وی به حضور هفت مدیرکل نهادهای اجرایی در ملاقات مردمی امروز دفتر غرب استانداری اشاره کرد و گفت: طبق آمار موجود دفتر غرب استانداری مازندران از آغاز فعالیت این دفتر تا امروز افزون بر پنج درخواست مردمی در سامانه سامد استانداری مازندران متخص این دفتر ثبت شده است.

از زمان راه اندازی این دفتر، استاندار مازندران طبق گزارش‌های موجود، مدت پنج بار در این دفتر حضور پیدا کرد و از نزدیک با ریز مشکلات مردم آشنا شد و پای درد و دل آنها نشست و دستورات لازم برای رسیدگی به حل مشکلات مردم غرب مازندران صادر کرد.

دفتر نمایندگی استانداری مازندران در اول دی ماه سال گذشته با پیگیری استاندار، با هدف دسترسی آسان مردم غرب استان به مدیران ارشد مرکزنشین در نوشهر راه اندازی شده است.

خطرات جاده‌ای، طولانی شدن رسیدگی به در خواست‌های اداری و دسترسی نداشتن آسان به مدیران استانی از دغدغه‌ها و رویاهای دست نیافتنی مردم غرب مازندران بود که با شکل گیری دولت جهادی سیزدهم و استقرار این دفتر گامی مؤثر برای جلوگیری از تمرکز زدایی و توزیع عادلانه خدمات در این خطه غربی مازندران برداشته شد.

طبق آمار مسئول دفتر استانداری غرب مازندران از زمان راه اندازی این دفتر تاکنون افزون بر پنج هزار نفر از مردم خطه غربی استان پس از مراجعه به دفتر و ارائه درخواست‌هایشان به مدیران استانی پاسخ دریافت کردند.

غرب مازندران ۲۱ شهر، هزار و ۱۵۰ روستا و هفت شهرستان و افزون بر یک میلیون فر جمعیت دارد. نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر در غرب مازندران واقع شدند.