کد خبر : 92878 تاریخ : ۱۴۰۲/۱۰/۹ - 09:27
استاندار یزد با اشاره به وضعیت آلودگی هوا تاکید کرد: مردم نباید قربانی توسعه نامتوازن و غیراصولی شوند/برخورد قاطع با واحد‌های صنعتی متخلف استاندار یزد با بیان این‌که آلودگی هوا در برخی مناطق استان ناشی از برنامه‌ریزی و سیاست نادرست سالیان متمادی است، گفت:‌ مردم نباید قربانی توسعه نامتوازن و غیراصولی شوند.

به گزارش پایگاه خبری استان سازان، چندی است که با شدت گرفتن آلودگی هوا در مناطق مختلف کشور و استان یزد مردم شهرستان اردکان که به واسطه یک سری سوء مدیریت‌های گذشته امروز درگیر چالش آلودگی هوا هستند معترض شده و با تجمع‌های اعتراضی سعی دارند مانع توسعه صنایع آلاینده در این منطقه شوند.

محمدرضا دشتی اردکانی نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که مشخص کردن چرایی آلودگی هوا، تعیین نرخ میزان سرطان و پاسخ شفاف مسئولان از جمله مهم‌ترین دغدغه‌ها و مطالبات مردم اردکان است که باید هرچه سریعتر به آن پاسخ داده شود، اظهار کرد: بنا به گفته رئیس سازمان محیط زیست کشور، قرار است تا دو ماه آینده نتیجه مطالعات منشأ آلودگی هوار اردکان که توسط پژوهشگران دانشگاه تهران در حال بررسی مشخص و اعلام شود.

وی با بیان این‌که شرایط کنونی آلودگی هوای اردکان محصول ریل گذاری‌های ۴۰ سال است، افزود: مردم باید در جریان منشأ آلودگی‌های اردکان قرار گیرند و مسئولان هم مردم را گام به گام در جریان اقدامات و تصمیمات خود در این باره بگذارند.

دشتی اردکانی در ادامه با اشاره به این موضوع که در برنامه هفتم توسعه کشور ۱۱ بند در حوزه محیط زیست و مدیریت آلایندگی صنایع پیشنهاد دادیم، گفت: بحث آلایندگی اردکان را با وزیر کشور و رئیس سازمان محیط زیست کشور، در میان گذاشتیم و قرار است برنامه‌ریزی اصولی در این باره تدوین و اجرایی شود.

مهران فاطمی، استاندار یزد نیز در این باره تصریح کرد: توسعه با وجود امتیاز‌های مثبتی که دارد، حتما آسیب‌هایی نظیر آلودگی، مهاجرت و آسیب‌های اجتماعی را به همراه دارد و در مناطقی که با شیب تندتری به سوی توسعه حرکت کردند، آسیب‌ها بیشتر بود.

وی وضعیت کنونی را نتیجه برنامه‌ریزی نامناسب سال‌های متمادی توصیف کرد و افزود: ما حرف مردم را شنیده و خواهیم شنید و مطمئنا حق با آنان است، چرا که مرتکب گناهی نشده تا قربانی توسعه شده و با آسیب‌های این مسئله دست و پنجه نرم کنند.

استاندار یزد با اشاره به پیگیری این مسئله در رسانه‌ها گفت: از رسانه‌ها می‌خواهیم این موضوع را به درستی و با دقت پیگیری کرده و آمار و ارقام و ابعاد آن را به صورت صحیح به مردم منتقل و از بزرگنمایی یا کوچک نمایی به شدت خودداری کنند.

فاطمی بارگذاری صنعتی در محور عقدا تا مهریز را عامل اصلی این مشکلات برشمرد و خاطرنشان کرد: قراردادی با دانشگاه تهران به امضا رسیده تا مطالعات در این زمینه انجام گیرد و میزان و نوع و منبع آلایندگی مشخص شود.

وی ادامه داد: ناظر فنی و تأییدکننده هم سازمان محیط زیست کشور است که فاز اول از سوی دانشگاه تهران به عنوان مجری طرح به محیط زیست تحویل داده تا مورد بررسی قرار گیرد.

استاندار یزد با تأکید بر این‌که تاکنون هیچ گزارشی به استانداری ارسال نشده است، گفت: به محض رسیدن مطالعات هم اطلاع رسانی شفافی خواهیم داشت و هم اقدام لازم را انجام می‌دهیم.

فاطمی افزود: بارگذاری صنایع آلاینده در این محور ممنوع شده و حتی مجوز برخی از واحد‌ها را باطل کردیم، اما امکان منع قانونی واحد‌هایی که پیش از این مصوبه دارای پیشرفت فیزیکی بوده و حق مکتسبه ایجاد شده را نداریم.

وی از برخورد قاطع و بدون مماشات با واحد‌های متخلف خبر داد و خاطرنشان کرد: هیچ طرحی بدون ارزیابی و مجوز محیط زیست کشور در این محور مستقر نخواهد شد. به عنوان مثال یک واحد به صورت کامل ساخته شده، اما به دلیل نداشتن مجوز، امکان فعالیت به آن را نداده ایم.

استاندار یزد با اشاره به اختصاص اعتبار برای تعمیر نشانگر‌های سطح شهر‌ها گفت: صنایع در دولت سیزدهم موظف شدند سه هزار میلیارد تومان را به عنوان مسئولیت اجتماعی در ساخت مدرسه مشارکت کنند.

مسعود نوریان، رئیس شورای اسلامی شهرستان اردکان در این خصوص اظهار کرد: مباحث آلاینده و آلایندگی‌هایی که از سوی صنایع ایجاد می‌شود در این نشست بررسی شد، به ویژه موضوع شهرداری‌ها که بیشترین خدمات را در این زمینه باید به مردم ارائه دهند، و کمترین انتفاع را شاید از صنایع داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: مصوبات خوبی صورت گرفت که هم به سمع و نظر مردم خواهد رسید و هم به مسئولین استانی ارجاع خواهد شد، به ویژه خدمات شهرداری‌ها تا بتوانند مشکلات آلایندگی مثل ایجاد فضای سبز و بهبود بحث حمل‌ونقل عمومی را تا حدی کم کنند.