کد خبر : 92869 تاریخ : ۱۴۰۲/۱۰/۶ - 08:16
سهام پتروشیمی هگمتانه تعیین تکلیف شود استاندار همدان با اشاره به عدم مدیریت پتروشیمی هگمتانه در بازپرداخت تسهیلات و تامین خوراک گفت: سهام ۳۵ درصدی دولت در این شرکت یا خریداری شود یا در اختیار مجموعه دیگر قرار گیرد.

علیرضا قاسمی فرزاد در سی و ششمین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان همدان اظهار کرد: در راستای حمایت از تولید در این جلسه مقرر شد ۱۰ درصد از اصل بدهی که ۸۵۰ میلیارد ریال تسهیلات و ۵۰۰ میلیارد ریال تعهدات و ال سی (اعتبار اسنادی) پرداخت و مابقی یکساله در چهار قسط توسط پتروشیمی هگمتانه تسویه شود.

وی با تاکید بر اینکه مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی استان همدان در سطح ملی و استانی به صورت جدی پیگیری می‌شود افزود: در راستای تأمین خوراک پتروشیمی هگمتانه چهار بار به همراه نمایندگان مجلس با وزیر نفت دیدار داشتیم و در این مراجعات مکرر وزیر تأمین مقدار ۲ هزار تن خوراک را وعده داد که تاکنون هزار و ۳۰۰ تُن تحویل شده است.

مقام عالی دولت در استان همدان اظهار کرد: معمولا پتروشیمی‌ها ماده فرآوری شده و خوراک را در اختیار سایر پتروشیمی‌ها قرار نمی‌دهد اما با حمایت وزیر در چند مرحله خوراک تزریق شده است.

استاندار همدان ادامه داد: در زمان پایه گذاری پتروشیمی هگمتانه منبع مستمر و پایدار برای تأمین خوراک این شرکت دیده نشده است و هم اکنون نیز تزریق قطره چکانی و مقطعی خوراک چاره کار نمی‌شود زیرا تولیدات این شرکت قابل رقابت با محصولات خارجی است و اجاره نمی‌دهیم که تعطیل شود.

قاسمی فرزاد گفت: حل مشکل اساسی شرکت پتروشیمی هگمتانه به اراده مالک بستگی دارد که یا کامل سهام شرکت را بخرد یا شریک پیدا کند و پس از بررسی راهکار اساسی ارائه دهد.

وی اظهار کرد: دولت آمادگی واگذاری سهام را دارد و این شرکت اگر توان مدیریت تأمین خوراک را ندارد باید سهام را واگذار کند که معمولا پتروشیمی‌ها رغبتی به خریداری سهام زیر ۵۰ درصد ندارند.

استاندار همدان با تاکید بر حمایت دولت سیزدهم با تمام توان از تولید و اشتغال‌ افزود: از بین صنایع استان بیشترین وقت برای رفع مشکلات پتروشیمی هگمتانه اختصاص داده شد و انتظار می‌رود که این مجموعه به خوبی برای ادامه تولید و اشتغال مدیریت کند و اگر لازم باشد در این راستا بارها به دیدن وزیر می‌روم تا مسئله حل شود اما مهم اراده مدیر و مالک است که باید راهکار اساسی در پیش گیرد.

قاسمی فرزاد گفت: در این جلسه همچنین به مشکلات گلخانه هشت هزار و ۶۹۸ مترمربعی تولید فلفل و گوجه در امزاجرد رسیدگی و مقرر شد بدهی این گلخانه در جلسه کارشناسی بررسی شود.

وی ادامه داد: گلخانه ۶ هزار و ۲۰۰ مترمربعی تولید صیفی درگزین با اشتغال ۶ نفر در بازپرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ و سرمایه‌ در گردش به مشکل برخورده که مقرر شد ۱۰ درصد از اصل بدهی و سود را بپردازد و بازپرداخت مابقی تسهیلات طی یکسال مهلت داده شود.

ضرورت حضور کارشناسان مشاور در واحدهای تولیدی

استاندار همدان با تاکید بر اینکه فرایند تولید مبتنی بر روش‌های علمی است و تولید پویا و شکوفا با روش‌های سنتی انجام نمی‌شود گفت: فقدان مشاور متخصص در بخش‌های تولیدی موجب ضرر و زیان مجموعه می‌شود.

قاسمی فرزاد افزود: فقدان مدیریت مناسب به سرمایه آسیب می‌ زند و توجه لازم به مدیریت منابع و نیروی انسانی موجب می‌شود واحدهای تولیدی در حین فرایند تولید دچار مشکل نشوند.

توجه به بهداشت محیط در واحدهای تولیدی

استاندار همدان با توصیه به رعایت مسائل بهداشتی در تولیدی‌ها اظهار کرد: ورود افراد متفرقه به گلخانه بدون رعایت ضوابط بهداشتی آسیب زا است و گلخانه های فعال با مدیریت صادرات اجازه ورود افراد متفرقه را نمی‌دهند و باید برای جلوگیری از انتقال آلودگی این ضوابط رعایت شود.

مجتمع پتروشیمی هگمتانه با سرمایه‌گذاری یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، ۶ دی ماه سال ۱۳۹۹ در یک ارتباط تصویری و با دستور رئیس‌جمهور به بهره برداری رسمی رسید.

مجتمع پتروشیمی هگمتانه بزرگترین واحد تولیدی استان همدان است که محصولی کم نظیر به نام پی وی سی با درجه پزشکی تولید می‌کند و ظرفیت سالانه ۷۰ هزار تن محصول را دارد.

مجتمع هگمتانه نخستین پتروشیمی کشور در تولید پی وی سی با درجه پزشکی است.