کد خبر : 362 تاریخ : ۱۴۰۲/۳/۲۴ - 00:55
معاون عمرانی مرکزی مطرح کرد: خط و نشان 10 روزه برای پیمانکار جمع‌آوری پسماندهای عفونی اراک معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی گفت: شرکت سورن آپ پیمانکار جمع آوری پسماندهای عفونی شهر اراک ۱۰ روز فرصت دارد که برای دفن این پسماند ها پس از بی خطرسازی با شهرداری اراک قرارداد منعقد کند.

به گزارش پایگاه خبری استان‌سازان؛ علی اکبر اسدی در دومین جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان مرکزی تصریح کرد: اگر این شرکت ظرف ۱۰ روز با شهرداری قرارداد نبندد، سازمان نظام پزشکی اراک موظف است، جهت جذب شرکت جدید به عنوان پیمانکار جمع آوری پسماندهای عفونی فراخوان بدهد.
اسدی در ادامه با اشاره به زمانبر بودن اخذ برخی استعلامات با تاکید بر اینکه هر گونه استعلام برای صدور مجوز باید نهایتا دو هفته زمان ببرد، افزود: گاهی این استعلام‌ها یک سال به طول می‌انجامد، این چه وضع کار کردن است؟ باید کار را به درستی انجام داد. اگر استعلامات بیش از دو هفته زمان برد اعلام شود، حتما با آنها برخورد می‌شود.
وی با اشاره به اینکه مردم را معطل این رفتارها کرده ایم، گفت: هر چقدر بیشتر توضیح می‌دهیم، روند کار بدتر می‌شود. باید این روند اصلاح شود.
وی درخصوص طرح پاکسازی حاشیه جاده‌ها و جمع آوری کیسه های زباله جمع شده، با بیان اینکه لیست شهردارانی که در اجرای این طرح مشارکت دارند، حتما اعلام شود و حتی شهرداریهایی که در این خصوص همکاری ندارند نیز معرفی شوند، افزود: برای جاده های خارج از حریم شهرها نیز راهداری مشارکت داشته باشد و در حاشیه روستاها نیز بخشداری‌ها باید اقدام به جمع آوری کیسه‌ها کنند.
اسدی در خصوص تجمیع زباله های دلیجان و محلات در خمین بیان کرد: در دلیجان و نراق باید یک مرکز دفن وجود داشته باشد که ضمن کنترل آلودگی، هزینه های اقدامات نیز کاهش یابد. در بلندمدت سه شهرستان باید تجمیع شوند، اما در کوتاه مدت باید ساماندهی پسماندهای این شهرستان به خوبی انجام گیرد و اقدامات بهداشتی باید فقط در یک نقطه از شهرستان به عنوان مرکز دفن صورت گیرد.
وی اضافه کرد: سهم شهرداری‌ها از درآمد مالیات بر ارزش افزوده بسیار خوب است و باید نسبت به بهسازی ناوگان ماشین آلات مورد نیاز خود در حوزه مدیریت پسماند اقدام کنند. شهرداری اراک نیز موظف است هزینه های مورد نیاز برای مدیریت پسماند را پیش بینی کرده و تخصیص دهد.
در این جلسه رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک با بیان اینکه موضوع دعوای شهرداری اراک با سورن آپ دو ساله است و تاکنون ده‌ها صورتجلسه در این حوزه تدوین شده است که به مصوبات هیچ کدام عمل نکرده‌اند، گفت: این شرکت هزینه دفن زباله‌ها پس از بی خطرسازی را طی دو سال اخیر پرداخت نکرده و در واقع شهرداری را قبول ندارد.
مهدی فدوی تصریح کرد: یک سال است که قراردادی بین این شرکت و شهرداری اراک منعقد نشده و قرارداد قبلی را نیز به دلیل عدم اجرای تعهدات پس از شکایت به کمیسیون ماده ۳۸ برده ایم.
وی در خصوص مدیریت شیرابه و احداث لندفیل بهداشتی در مرکز دفن شهر اراک، گفت: اعتبار این اقدام در سال گذشته دیده شده بود و پس از تخصیص بلافاصله اقدامات اولیه و خرید لاینر انجام شد و دهم اردیبهشت ماه قرارداد اجرایی با پیمانکار منعقد شد. امروز ۱۵ هزار مترمربع از ۵۵ هزار مترمربع از لاینر آماده شده و در حال انتقال به شهر اراک است.
فدوی بیان کرد: در بحث مدیریت شیرابه، ایجاد کانال و لوله گذاری و جدول گذاری انجام شده و حفر استخر به ظرفیت ۲۵۰ مترمکعب نیز اجرایی شد. برای اجرای عملیات لندفیل مهندسی با حجم ۲۵۰ هزار مترمربع در حال جذب مشاور هستیم. کار در جریان است و از جدول زمانبندی عقب نیستیم، اما بودجه دیده شده برای این مسئله کاهش یافته و درصدد جذب حداکثر بودجه هستیم ولی به این دلیل کار را متوقف نکرده ایم.