کد خبر : 32238 تاریخ : ۱۴۰۲/۸/۷ - 09:25
«بوموسی» تغییر موضع از نظامی - امنیتی به گردشگری / تبدیل جزیره بوموسی به قطب گردشگری خانواده استاندار هرمزگان با اشاره به ظرفیت گردشگری در جزیره بوموسی (ابوموسی) گفت: این جزیره ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری خانواده‌محور را دارد و برای تحقق این مهم همکاری لازم انجام خواهد گرفت.

به گزارش پایگاه خبری استان‌سازان‌؛ مهدی دوستی شامگاه شنبه در نشست هم‌اندیشی با مسئولان با موضوع اقتصاد دریامحور که در جزیره بوموسی در حال فعالیت هستند، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در نقاط مختلف کشور دستورات ویژه‌ای دارند اما بیشترین دستورات محلی را در استان هرمزگان صادر کرده‌اند.

وی با بیان اهمیت جزیره بوموسی و تاکید رهبر معظم انقلاب در رابطه با توسعه جزایر سه‌گانه بیان کرد: دریا، گردشگری، شیلات و آبزی‌پروری از مزیت نسبی بوموسی بوده که چراغ اول برای توسعه این جزیره روشن شده است؛ از این رو باید زمینه برای ورود دیگر گروه‌ها نیز در جزیره فراهم شود.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان عنوان‌کرد: مجموعه دولت در این استان، به صورت ویژه‌ در کنار سرمایه‌گذارانی خواهد بود که بخواهند در جزیره بوموسی فعالیت داشته باشند و حمایت‌های ویژه و تخصیص تسهیلات نیز انجام خواهد شد.

دوستی، گردشگری را از دیگر ظرفیت جزیره بوموسی دانست و گفت: از گروه‌های دغدغه‌مند دعوت می‌کنیم که برای توسعه گردشگری خانواده‌محور در این جزیره ورود کنند، چرا که این جزیره استراتژیک قابلیت تبدیل شدن به یکی از قطب‌های گردشگری با رعایت موازین را دارد و ما نیز از این مسئله حمایت خواهیم کرد.

استاندار هرمزگان با بیان اینکه برای جزایر هرمزگان مطالعاتی انجام شده است یادآور شد: برای نخستین بار مجوز معافیت از خدمت برای یکی از مشمولان خدمتِ خانواده‌های ساکن در جزیره توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد.

دوستی، سبز شدن فرم (ج) ساکنان بوموسی، افزایش ظرفیت آب‌شیرین‌کن‌ جزیره و احداث مخزن چهار هزار مترمکعبی ذخیره آب، تقویت نیروگاه برق، احداث فیبرنوری دریایی و اتصال منازل و کسب و کارها از این طریق به شبکه ملی اطلاعات را جزو اقدامات موثر دولت سیزدهم در جزیره بوموسی ذکر کرد و گفت: برای نخستین بار احکام توسعه این شهرستان در برنامه هفتم توسعه تصویب شده است و دولت در پی آن تعهدات ویژه‌ای را در قبال این منطقه پذیرفته است.

وی با اشاره به در دست اقدام بودن تکمیل و تجهیز بندر چند منظوره بوموسی، اشاره‌ای به راه‌اندازی خط مسافربری دریایی بین بندرعباس و این جزیره کرد و گفت: خدمات آنتن‌دهی همراه‌اول و آنتن‌دهی شبکه‌های تلویزیونی دیجیتال نیز در شهرستان بوموسی تقویت خواهد شد.

استاندار هرمزگان، از تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه جزیره ابوموسی نیز خبر داد و گفت: با پیگیری‌های مستمر موفق شده‌ایم مجوزی از وزارت نفت برای استخدام ساکنان جزیره بوموسی در شرکت فلات قاره اخذ کنیم.

وی خاطرنشان‌کرد: اقداماتی نیز در راستای تقویت حمل‌ونقل عمومی درون جزیره انجام شده است و برای افزایش امکان سکونت نیز مقدمات احداث ۹۰ واحد مسکونی در جزیره آغاز شده است.

دوستی بر لزوم افزایش نقش جوامع محلی به ویژه بانوان ساکن در بوموسی در اشتغال‌های خانگی تاکید کرده و گفت: زنجیره ماهیان زینتی، زنجیره تولید صدف و تولید مروارید مصنوعی از جمله فعالیت‌هایی است که می‌توان در جزیره بوموسی در کنار ماهی در قفس راه‌اندازی کرد.

شهرستان ابوموسی یا بوموسی شامل جزیره‌های بوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک، سیری، فارور بزرگ و فارور کوچک است.

جزیره بوموسی با ۱۲ کیلومتر مربع وسعت به عنوان مرکز این شهرستان در آب های خلیج فارس و در فاصله ۷۵ کیلومتری بندرلنگه و ۵۷ کیلومتری شرق جزیره سیری واقع شده است.

این شهرستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی اهمیت بسیار زیاد و استراتژیک برای کشور دارد و از جنبه اهمیت دریایی به دلیل نزدیکی به آبراه های بین‌المللی و همچنین تردد شناورهای سنتی تجاری و صیادی در آب های خلیج فارس از این منطقه به کشورهای حوزه خلیج فارس حائز اهمیت بسیار است.