به گزارش پایگاه خبری استانسازان؛ به نقل از ایرنا، علیمحمد روستا روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج، اظهار کرد: این روستاها هم اینک نیز شناسایی شده و کار جابهجایی احتمالی در صورت رضایت ساکنان و یا انجام کارهای فنی و و مدیریت بحران در راستای ایمن سازی این روستاها در دستور جدی است.
وی بدون اشاره به جمعیت و شمار خانوار این روستاها گفت: این مناطق در اثر وقوع بلایای طبیعی به ویژه سیل و زلزله و به مروز زمان در معرض خطر ریزش قرار گرفتهاند.
وی همچننی به موضوع طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور و استان اشاره کرد و گفت: با توجه به کاهش سرانه جنگل به دلیل افزایش جمعیت از ضروریات اصلی است و سهم استان کهگیلویه وبویراحمد در این طرح کاشت ۱۵ میلیون درخت در مدت چهار سال است.
وی افزود: این میزان درخت باید از ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۵ کاشته شود، با توجه به فرسایش سالانه ۲۰ تن خاک در هکتار، کاشت این تعداد درخت در کاهش مخاطرات فرسایش خاک، عوامل زیست محیطی و امنیت غذایی موثر است.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه ۵۶ درصد وسعت استان را جنگل و ۳۲ درصد را مراتع تشکیل داده است، تصریح کرد: سرانه جنگل استان ۱.۲۳ هکتار است که بالاترین سرانه در سطح کشور است لذا حفاظت و حراست از جنگلها و مراتع وظیفه همه آحاد جامعه است.
روستا با بیان اینکه حوزه زاگرس ماندگارترین نقطه برای کاشت انواع گونه درخت است، ادامه داد: کنترل آلودگی آب، هوا و خاک، کنترل ریزگردها، جلوگیری از وقوع سیل و جلوگیری از فرسایش خاک از دیگر مزایای کاشت درخت است.
به گزارش ایرنا، استان کهگیلویه و بویراحمد ۸۷۴ هزار هکتار جنگل دارد که بیش از ۵۰ گونه درختی و درختچهای دارد که ۷۰ درصد جنگل های استان را، درخت بلوط پوشش میدهد و در سال گذشته، ۲۶هزار هکتار از جنگل های بلوط استان درگیر آفت برگخوار بلوط شد.
این استان، ۵۱۲ هزار هکتار مرتع خارج از جنگل دارد که بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی این استان دارای پوشش گیاهی مرتعی است.
طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با دستور رئیسجمهوری و با تاکید وزیر جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی کشور ابلاغ شد، که قرار است انجام این طرح در طول چهار سال در کشور انجام شود و سالانه در کشور ۲۵۰ میلیون اصله نهال تولید و کاشته شود، همچنین در این اجرای این طرح مردمی از ظرفیت های سازمان ها، مردم، صنایع و شرکت ها، استفاده شود.