کد خبر : 22007 تاریخ : ۱۴۰۲/۷/۱۹ - 14:58
استاندار مازندران مطرح کرد انتقاد از مصرف آب شرب در واحدهای تولیدی شهرک‌های صنعتی استاندار مازندران با اظهار این که مصرف بهینه و استفاده صحیح از منابع آبی استان امری ضروری است، گفت: تامین آب واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرک های صنعتی باید از مصرف آب شرب با فرایند تولیدات صنعتی تفکیک و عملیاتی شود.

به گزارش پایگاه خبری استان‌سازان‌؛ به نقل از ایرنا، سید محمود حسینی پور در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مازندران افزود: این که تأمین آب برخی از واحدهای تولیدی صنعتی از آب شرب در برخی از شهرکهای صنعتی استان انجام شود، چالش جدی است.

وی با بیان این که باید قوانین و یا مقررات تأمین آب در شهرک‌های صنعتی برای مصرف نیروهای انسانی و استفاده در امر تولید اصلاح شود، بیان داشت: با توجه به تغییرات شرایط اقلیمی و خشکسالی در استان، حفظ منابع آبی برای مصرف آب شرب ضروری است.

استاندار مازندران بر لزوم تغییرات و اصلاح مقررات تاکید کرد و ادامه داد: بسیاری از مشکلات امروز ناشی از وجود مقررات گذشته است که سبب شد تا امروز با تغییرات آب و هوایی، جغرفیایی و جمعیتی با چالش توسعه و ارائه خدمات مطلوب به سرمایه‌گذاران مواجه شویم.

در این جلسه مشکلات سرمایه در گردش، تأمین انرژی برق و آب، بدهی معوقه به بانک و مقولات زیست محیطی ۹ واحد تولیدی و صنعتی مازندران حل‌وفصل شده است.

طبق آمار سرانه تولید آب در مازندران در بخش شهری ۲۹۱ لیتر و روستایی۳۱۲ لیتر در روز است و به همین دلیل مازندران جزو ۱۰ استان با مصرف بالای آب در کشور محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای رسمی، ظرفیت میزان استحصال آب مازندران در حد شش میلیارد و ‌ ۶۰۰میلیون مترمکعب در سال است که از این مقدار چهار میلیارد و ‌ ۹۰۰میلیون مترمکعب آب های سطحی و بقیه آب های زیرزمینی است.

به طور میانگین سالانه حدود یک میلیارد و ‌ ۵۵۰میلیون متر مکعب آب در بخش آب های سطحی و یک میلیارد و ‌ ۳۵۰میلیون مترمکعب در بخش زیرزمینی برداشت می‌شود و بقیه آب سطحی در طول سال به دریا می‌ریزد.

مازندران با ۲۲ شهرستان و ۶۳ نقطه شهری، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی دارد. میانگین وسعت زمین هر شهرک صنعتی استان ۵۰ هکتار است.
حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند و از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشین‌آلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند.

بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل است که حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال دارد. ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستان‌های ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند.

مازندران در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار چهار درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان یازدهمین استان کشور است و ۳.۸ درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.