سیدحامد عاملی روز جمعه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: اگر بخواهیم کارهای بزرگ در این استان حل شود نیاز دارد همه با هم باشیم، نگاههای تفرقهآمیز ره به جایی نمیبرد، در دنیا ثابت شده با چنین نگرشهایی کارهای بزرگی نمیتوان انجام داد. با قدرت جمعی میتوان کارهای بزرگ انجام داد.
وی ادامه داد: مردم استان به این موضوع کاملا واقف هستند ولی گاهی صداها از زبان افرادی گفته میشود که شاید خود را گاهی بالاتر از مردم میدانند . برخی آدمهای خاص هستند که با طرح مسائلی ظرفیتهای ما را از بین میبرند، این نگرشها نه تنها تاکنون نتیجه نداده بلکه بعد از این هم نتیجه نخواهد داد.
استاندار اردبیل تصریح کرد: به این گونه افراد خواص توصیه میکنیم با مردم باشند. در کنار مردم باشند، خط مسیر آنها خط انقلاب و خط ولایت نیست، ما باید محور وحدت باشیم و در کنار مردم به سوی حل مشکلات حرکت کنیم.
عاملی افزود: در ۲ سال گذشته هر زمان نگاه تفرقهافکنانه مطرح شد توجهی نکردیم، آن را تقویت نکردیم، ما با حاشیه کار نداریم و با تمرکز بر کارها باید محوریت را وحدت و همدلی قرار داده و حول محور منافع مردم استان پای کار باشیم.
تشخیص اولویتها رمز دیگر توسعه استان است
استاندار اردبیل یکی از موانع اصلی عقبماندگی این استان را عدم تشخیص اولویتها دانست و گفت: اقدامات نمایشی و خودنمایی این استان را عقب نگهداشته است، در حالی که با وحدت و همدلی میتوان مشکلات را حل کرد.
عاملی افزود: ما کارهای انجام شده را صادقانه به مردم ارائه میدهیم، ورقه و عملکرد ما را باید مردم بررسی و اصلاح کنند و امیدواریم پیش مردم نمره قابل قبولی داشته باشیم.
بهرهگیری از ظرفیتهای کمنظیر استان اردبیل راهکار توسعه استان است
استاندار اردبیل گفت: استان اردبیل عقبماندگیهای زیادی دارد و دغدغه جدی این است که این همه ظرفیت و امکانات زیاد استان باید تبدیل به پیشرفت و ثروت و ایجاد شرایط مناسب برای زندگی مردم شود.
وی تصریح کرد: ما نتوانستهایم از این ظرفیتهای کمنظیر جایگاه ویژهای در بخشهای مختلف داشته باشیم، باید بدانیم چه اقداماتی برای جبران عقبماندگیهای تاریخی انجام دهیم. با ارئه تصویر روشنی از وضعیت موجود، کمبودها را شناسایی و نقاظ پیشران را برای برون رفت از این وضعیت مشخص کنیم.
عاملی افزود: باید بتوانیم تشخیص دهیم بر روی چه کاری باید متمرکز باشیم ،در حوزه زیرساختها، در حوزه اقتصادی و درآمدها شکافهای قابل توجهی با متوسط کشوری داریم، در حوزه آموزش و وضعیت کنکور، وضعیت تحصیلی و میانگین نمرات باید بدانیم که مشکل از کجا ناشی میشود و چه قدمهایی باید برداریم که بتوانیم بهصورت جهشی از این وضعیت خارج شویم. با شرایط عادی و روزمره تحولی اتفاق نمیافتد. باید با کارهای جهشی اولویتها را عوض و پیشرانها را مشخص کنیم، اگر اینها درست شود میتوان از ظرفیتها استفاده کرد.
مشکات به ۲ دسته: مسائل ملی و مسائل خود استان است. در رابطه با مسائل ملی در شرایط سخت قرار داریم . برای تأمین منابع برای تقویت زیرساختها و تکمیل آنها با محدودیتها و مشکلاتی مواجه هستیم. تأمین منابع خیلی مسائل سخت است. در این ۲ سال واقعا مسائلی است که باید حل میکردیم. برخی موانع اداری و بورکراتیک است. انجام برخی کارها از امکان اختیار استانی خارج است.
این مسائل ملی را هر هفته پیگیری میکنیم، نشستهایی در تهران با وزرا، معاونین وزرا و سایر بخشها و کارشناسان سازمانها و وزارتخانهها داریم. بیش از ۳۰۰ نشست در حوزه ملی مربوط به استان اردبیل در مجموعههای مختلف اتفاق افتاده، باید از این زمینهها و فرصتها استفاده کنیم تا جذب منابع و حل مسائل در سطح ملی اتفاق بیفتد.
پیمانکاران متعهد به تکمیل راه آهن تا پایان آبان ماه هستند
استاندار اردبیل نگاه حلالمسائلی بهویژه در مجموعه ادارات استان را ضعیف دانست و گفت: هر مسئلهای اگر ببینم به نفع استان است باید با تمام وجود برای حل آن تلاش کنیم، مسائل شخصی را کنار بگذاریم. هر جا به نفع مردم و به نفع استان باشد. باید در ساختار مدیریت و ادارات، این نکاه حلالمسائلی را شاهد باشیم.
عاملی افزود: راه آهن اردبیل شاید سخت ترین پروژه راه آهن کشور باشد و این را مجریان آن اذعان میکنند و حجم کار بسیار است و چند سازه ملی دارد و ۶۲ تونل و پلهای بزرگ آن کار شده است و بخش مهم و گلوگاهی این طرح نیازمند منابع مالی زیادی بود و سفر ریاست جمهوری و منابعی که به استان تزریق شد، راهگشا بود.
وی ادامه داد: کل اعتبار سفر، هفت هزار میلیارد تومان بود و ۷۰ درصد مصوبات سفر محقق شده است و امسال نیز ۴۵۰ میلیارد تومان به راه آهن اختصاص یافته و ۳۰۰ میلیارد دیگر نیز محقق خواهد شد و از منابع وزارت کشور نیز منابعی اختصاص خواهد یافت و کارهای اساسی انجام گرفته و کارهای کوچک باقیمانده است اما یک قطعه سخت نیز هنوز در دست اجراست.
وی تصریح کرد: تلاش میکردیم برای تسریع افتتاح راه آهن، این پروژه را به سفر دوم ریاست جمهوری وصل کنیم و در واقع حجم کار به قدری بزرگ بود که قصد داشتیم از ظرفیت ریاست جمهوری برای حل موضوع استفاده کنیم اما برنامهای که برای پیمانکاران قرار دادهایم این است که تا پایان آبانماه، پروژه را تکمیل کرده و تحویل دهند.
او گفت: طبق بازدید و ارزیابی جدید، کارها با چند روز تأخیر پیش میرود و تلاش میکنیم پرونده این پروژه به خوبی بسته شود و اتصال راه آهن میانه اردبیل به مغان نیز در قانون بودجه درج شده است و گزینه اردبیل پارس آباد به عنوان گزینه ریل کشوری تعریف نشده بود اما این امر انجام شده و در سطح ملی نیز این بحث جا افتاده است.
امسال ۸۰ کیلومتر به امتداد بزرگراههای استان اضافه میشود
استاندار اردبیل گفت: محوریت توسعه استان، اقتصاد است و جریان تولید ثروت اگر فراهم نشود در سایر حوزهها نیز نتیجه نخواهیم گرفت و مردم باید درآمد داشته باشند و اصلی ترین عقب ماندگی ما شکاف اقتصادی با کشور است و اصلی ترین زیرساختها زیرساخت ارتباطی است و اگر آهنگ ارتقا آنها مثل گذشته بود، نمیتوانستیم کاری پیش ببریم.
عاملی افزود: در کل استان ۱۸۵ کیلومتر بزرگراه داشتیم و تلاش کردیک شهرهای ما به مرکز استان و استان به مرکز کشور راه مناسبی داشته باشد و از اینرو در سال گذشته ۵۲ کیلومتر به امتداد بزرگراههای استان اضافه کردیم و امسال حدود ۸۰ کیلومتر به این موضوع اضافه میشود و بخش عمده بزرگراهها در حال آسفالت ریزی است.
وی ادامه داد: آسفالت لایه دوم اردبیل - سرچم در حال انجام است و محور اردبیل- مشگین شهر هم در حال اتمام است و مشگین شهر به پاس آباد نیز در حال تکمیل است و ۲۰ کیلومتر دوم سربند و بران نیز در حال تکمیل است و قطعه جدید مشگین شهر به پارس آباد نیز در حدود ۲۷ کیلومتر مطالعاتش انجام گرفته است و کلا چهارخطه خواهد شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: در سایر مسیرها نیز کارها به سرعت پیش میرود و در راههای روستایی که موضوع فراموش شده سالهای قبل بود، ما حدود ۶۰۰ کیلومتر راه روستایی را بهسازی، روکش و آسفالت کردهایم و در سال گذشته بیش از یکهزار میلیارد تومان به این امر منابع مالی تزریق شد و در حوزه راههای روستایی و فرعی بیش از ۴۰۰ درصد رشد عملکرد مشهود است.
لغو پروازها از ۱۲۶ به ۱۷ مورد کاهش یافت
استاندار اردبیل اظهار کرد: در ارتباطات شبکهای امسال باید طبق برنامه ریزی، تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار با دکل یا فیبر نوری از شبکه اینترنت برخوردار باشند و در شهرها فیبرنوری آغاز شده و در برخی شهرها در حال مذاکره هستیم و در ارتباطات هوایی نیز در حوزه فرودگاههای اردبیل و پارس آباد در حالی که در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۲۶ پرواز لغو شده بود، در سال قبل به ۱۷ لغو پرواز رسید و نشانگر نتایج تزریق منابع به توسعه فرودگاه هاست.
شرکت چینی برای تولید برق در استان وارد عمل میشود
عاملی گفت: در حوزه برق کمبودهایی داشتیم اما اکنون حدود ۱۰ پست برق ۶۳ کیلووات در سطح استان در حال اجرا و احداث است و یکی از تفاهمهایی که با چین انجام گرفت، تولید انرژی خورشیدی در استان اردبیل است که آن مجموعهای که با آنها تفاهم برقرار کردیم سه روز در سال برق مورد نیاز چین را تأمین میکنند و از توان بالایی برخوردار هستند.
وی ادامه داد: اگر کار با طرفهای چینی را به خوبی انجام دهیم برای تأمین آینده انرژی استان کار بزرگی محقق خواهد شد تا تراز انرژی در استان حفظ شود و در حوزه تأمین گاز مورد نیاز استان نیز در سال گذشته، خط دوم انتقال گاز اردبیل به گرمی و پارس آباد آغاز شده است و خط دوم چلوند به اردبیل نیز بعد از هفته دولت کلنگ زنی خواهد شد و شرایط پایداری در حوزه انرژی استان ایجاد خواهد شد.
برنامه ریزی برای جشن اشتغال یک هزار نفری در سال آینده
استاندار اردبیل گفت: برای رفع مشکل اشتغال باید رویکرد و نگاه خود را اصلاح کنیم و اینگونه نیست که به هر دستگاه اجرایی سهم اشتغال تعریف کنیم بلکه اشتغال باید محصول تولید و کار باشد و اگر تولید و خدمات افزایش یابد، گردش مالی و اشتغال ایجاد خواهد شد و باید مبنای حرکت همین باشد.
عاملی افزود: برای افزایش تولید کالا باید محصولات کشاورزی و صنعتی افزایش یابد و برای افزایش تولید خدمات نیز باید شاهد رونق گردشگری باشیم و اگر در این سه مقوله تولید کافی رقم بخورد مشکل اشتغال نحل خواهد شد و در حوزه کشاورزی افزایش یک میلیون تن به محصولات را هدف گذاری کردیم.
او ادامه داد: سد خدافرین سرمایه بزرگی در شمال استان است و تلاش میکنیم آب آن به سرعت به استان برسد و طبق قول وزارت نیرو این پروژه امسال باید تکمیل شود و ما کار خودمان را در این حوزه در پایاب آن انجام داد ایم و باید آب از استان آذربایجان شرقی به استان ما انتقال یابد و این ظرفیت در افزایش تولید محصولات کشاورزی منقطه مغان موثر خواهد بود.
وی تصریح کرد: محصولات گلخانهای دومین هدف ما در افزایش محصولات کشاورزی است و در این رابطه تولید ۵۰۰ هکتار محصول گلخانهای را هدف گذاری کردهایم و تا امروز ۱۵۰ هکتار محقق شده و حدود ۲۰۰ هکتار نیز در حال اقدام است و بخش خصوصی وارد سرمایهگذاری در ۱۰۰ هکتار گلخانه شده است و در خلخال، اردبیل، پارس آباد شهرک گلخانهای اجرا میشود و در کل استان از این امر استقبال میکنیم و به فرماندارن اعلام کرده ایم.
عاملی اظهار کرد: در حوزه صنعت نیز باید طرحهای توسعه به نتیجه برسد و از هر مجموعهای که بالای یکهزار نفر اشتغال داشته باشد به طور ویژه حمایت میکنیم و اکنون با حدود ۱۵ واحد تولیدی این تفاهم را ایجاد کردهایم و امیدواریم در سال آینده جشن اشتغال یک هزار نفری را برگزار کنیم.
او اعلام کرد: ما یک واحد صنعتی بالای یک هزار نفر اشتغال داشتیم و اگر ۱۵ واحد بالای یک هزار نفر اشتغال را محقق بکنیم به مسیر توسعه صنعتی وارد خواهیم شد و مسیر توسعه ما بنا به گفته وزارتخانه مربوطه، مستعد است و برای اشتغالزایی و جریان اقتصادی استان مفید خواهد بود.
افزایش هتلهای چند ستاره مورد حمایت است
وی گفت: در حوزه تولید خدمات ظرفیتهای بی نظیری در استان اردبیل داریم و سفیر چین در بازدید از اردبیل، مشتاق بود که گردشگران چینی به اردبیل وارد شوند و حضور گردشگران چینی در استان افزایش یافته است و توافق کردیم حدود پنج هزار گردشگر چینی وارد استان شوند و چینیها و ما نیز شرکتهای تورگردانی را معرفی کرده ایم.
استاندار ادامه داد: به هتلهای پنج ستاره و خدمات گردشگری استاندارد نیاز داریم و چند هتل پنج، چهار و سه ستاره افتتاح شده است و در شهرستانها از تکمیل هتلها حمایت میکنیم و یک هتل پنج ستاره دیگر در سرعین آغاز شده و بازسازی هتل لاله نیز آغاز شده است و احداث شهرک توریستی در حال آغاز است و چند دهکده توریستی در حال تحویل زمین برای آغاز عملیت اجایی است.
عاملی افزود: این سرمایههای ملی را حفظ میکنیم و حاشیه سازیهایی که مشاهده میشود نباید مانع توسعه باشد و از همه منابع برای توسعه و رونق گردشگری و رونق جریان اقتصاد و اشتغال در استان استفاده میکنیم و باید زیرساخت تولید خدمات گردشگری در استان ارتقا یابد و با ورود گردشگران خارجی به استان و ارزآوری و تولید ثروت بیشتر، بخش قابل توجهی از مشکلات استان و مردم رفع خواهد شد.
تأمین آب ۵۰ سال آینده استان هدفگذاری شده است
استاندار اردبیل گفت: در تأمین آب مورد نیاز استان به اقدامات اساسی نیازمند هستیم و در چند سال اخیر آبگیری سه سد انجام گرفته است و اگر آبگیری سد عمارت را سال گذشته آغاز نمیکردیم با توجه به خشکسالی که استان درگیر آن است، ضربه بزرگی میخوردیم و در سد گیوی نیز که آبگیری شد، اگر این کار انجام نمیگرفت مردم با مشکلات بیشتری مواجه میشدند و این کارها از برکات سفر ریاست جمهوری و تأمین منابع بود.
عاملی افزود: آبرسانی به ۴۵۴ روستا را با بسیج سازندگی قراداد کاری منعقد کردهایم و اکنون به ۱۶۰ روستا آبرسانی شده و بقیه در حال اجراست و کاری که باید اساسی انجام گیرد، احقاق حق آبه جنوب استان نیز ضروری است و حاشیههایی که که آب گیوی را به فلان مکان میبرند، صحت ندارد و باید حق ابه خود را از آبهای ملی مطالبه کنیم.
او ادامه داد: در شمال استان نیز حق آبه استان را تعیین تکلیف میکنیم و این برنامهها منابع مالی بزرگی میطلبد و در قالب طرح آب استان این موارد را احصا کردهایم و اگر به طور کامل عملیاتی شود، تا ۵۰ سال آینده نیاز آبی استان رفع و تثبیت خواهد شد اما این کار بزرگی است و باید همه کمک کنند و نمایندگان استان در مجلس نیز یکصدا این را مطالبه کنند.
وی گفت: در حوزه آب روستایی نیز ۹ طرح و مجتمع داریم که این هم کار بزرگی است و منابع مالی بزرگی دارد و اگر این موارد انجام شود به مردم استان قول میدهم وضعیت آب در استان برای ۵۰ سال تثبیت یابد و مشکل خاصی پیش نیاید.
۳۰ هزار واحد مسکن در حال احداث است
استاندار اردبیل گفت: حدود ۳۰ هزار نفر متقاضی حائز شرایط مسکن در استان داریم و آورده هایشان را واریز کردهاند و به همه آنها پروژه تعریف کردهایم و در همه شهرها مردم شاهد احداث و عملیات اجرایی مسکن هستند و ۳۰ هزار واحد مسکن در سطح استان در حال ساخت است.
عاملی تصریح کرد: در اردبیل نیز مشکل زمین رفع شده و احداث مسکن با سرعت در حال انجام است و بخش کوچک مانده از زمین مسکن در اردبیل به زودی حل و تأمین میشود و با تکمیل واحدها، به هم آنهایی که واجد شرایط هستند و آوردههای خود را واریز کردهاند، مسکن مناسب تحویل داده واهد شد.
برای رفع کمبود ۲ هزار تخت درمانی تلاش میکنیم
عاملی اظهار کرد: در حوزه سلامت، وضعیت مناسبی نداریم و شرمنده مردم هستیم و امکانات کم داریم و امروز باید سه هزار و ۷۰۰ تخت درمانی داشته باشیم اما ۲ هزار تخت داریم و فشار زیادی به مردم وارد میشود و در گذشته از برخی فرصتها به خوبی استفاده نشده و وزیر اسبق بهداشت و درمان نیز اقرار گرده بود که نتوانستیم در طرح تحول سلامت برای اردبیل کارهای خوبی انجام دهیم.
او گفت: بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی نجف زاده در حال احداث است و بیمارستان یک هزار تختخوابی دیگر نیز در دست پیگیری است و در تجهیزات درمانی در ۲ سال اخیر چهار دستگاهام آر آی وارد استان شده و تجهیزات طب هستهای که نداشتیم وارد استان شده است و تجهیزات پیشرفته رادیوتراپی را خریداری کردهایم و به زودی نصب خواهد شد.
وی ادامه داد: تجهیزات سونوگرافی، رادیولوژی، ناباروری و آی سی یو را در عرض یک و نیم سال خریداری کردیم و درمانگاه شماره ۲ اردبیل که آرزوی دیرین مردم بود در حال تکمیل است و تلاش میکنیم عقب ماندگیها را جبران کنیم.
مردم استان اردبیل مظلوم و قدرشناس هستند
استاندار اردبیل گفت: مردم استان ما مظلوم و قدرشناس هستند و هر چه تلاش کنیم نمیتوانیم وظیفه خود را به معنای واقعی انجام دهیم و همچنان به همراهی مردم نیاز داریم و باید در کنار هم باشیم و اگر کسی نیز راه دیگری را میرود او را نیز باید دعوت کنیم.
عاملی افزود: آرزوی من است وقتی این مسئولیت را تحویل میدهم برنامهها محقق شده باشد و خوشبختانه تا امروز کاری متوقف نشده است و امیدوارم استان اردبیل به جهت ظرفیتهای بالا و مردم نجیب و سخت کوش که دارد، عقب ماندگیهایش جبران شود و استان در آینده جزو استانهای پیشرو و الگوی کشور باشد.