کد خبر : 1577 تاریخ : ۱۴۰۲/۶/۸ - 10:41
فرماندار تشریح کرد جزییات ساماندهی روزانه ۲۰ هزار کارگر برداشت پسته در رفسنجان در آستانه فرا رسیدن فصل برداشت پسته و مراجعه افراد زیادی برای کار به رفسنجان، فرماندار این شهرستان جزئیات ساماندهی کارگران را به لحاظ اقامت، دستمزد و موارد دیگر تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری استان‌سازان؛ فصل برداشت و فرآوری محصول پسته تازه از اوایل شهریور آغاز شده و در سالهای فراوانی این محصول تا نیمه آبان ادامه دارد که در این مدت تعداد زیادی از اهالی رفسنجان و کارگران فصلی درگیر مراحل برداشت پسته می‌شوند.

یکی از مسائل و نکات مورد توجه در برداشت پسته، حضور کارگران فصلی است که از نقاط مختلف برای کار به مناطق پسته خیز مراجعه می‌کنند که البته برخی مشکلات و دغدغه‌ها مانند اسکان، تعیین دستمزد، بهداشت و امنیت را به همراه دارد.

پس از ۲ سال که محصول پسته به دلیل سرمازدگی و خشکسالی دچار مشکلات زیاد و حجم برداشت کم بود، امسال با بهتر شدن وضعیت برداشت پسته، انتظار می‌رود تعداد زیادی از کارگران برای برداشت پسته به رفسنجان مراجعه کنند که مسئولان رفسنجان نیز برای ساماندهی و ارائه خدمات به آنها برنامه‌ر یزی کرده‌اند.

فعالیت ۱۳۰ ناظر بهداشتی در ایام برداشت پسته در رفسنجان

فرماندار رفسنجان در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: با همکاری شهرداری یک سوله در این شهر برای اقامت و ساماندهی کارگران فصلی که برای‌ برداشت پسته به رفسنجان مراجعه می‌کنند در نظر گرفته شده که به سرویس بهداشتی و حمام سیار تجهیز می‌شود.

حسین رضایی افزود: ۱۳۰ ناظر بهداشتی با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی در ایام برداشت پسته بر بهداشت کارگاه‌ها و ترمینال های فرآوری پسته و همچنین مسائل بهداشتی و بیماری احتمالی کارگران در شهرستان رفسنجان نظارت دارند.

وی اضافه کرد: همچنین نیروی انتظامی نیز در اماکن اقامت کارگران فصلی در رفسنجان مستقر می‌شود، تا به لحاظ امنیتی و انتظامی نظارت های لازم انجام بپذیرد.

فرماندار رفسنجان افزود: در مناطق نوق و کشکوئیه این شهرستان نیز ۲ نقطه برای ساماندهی کارگران برداشت پسته در نظر گرفته شده که دسترسی به نیروی کار، سهولت بیشتری داشته باشد.

ارائه خدمات به کارگران فصلی

وی بیان کرد: با توجه به مشکلات رفت و آمد کارگران به مرکز شهر و مراکز خرید، در محل اقامت این افراد خدماتی مانند توزیع نان و غذای گرم پیش بینی شده است.

رضایی با اشاره به تعیین نرخ دستمزد کارگران فصلی بیان کرد: نرخ دستمزد کارگران برای برداشت پسته همان نرخ دریافتی برای کارهای عادی است، اما نرخ دستمزد را بازار تعیین می‌کند و بستگی به فراوان یا کم بودن کارگران دارد و ممکن است در طول فصل برداشت پسته تغییراتی داشته باشد.

وی همچنین در خصوص قیمت گذاری فرآوری پسته توسط ترمینال‌ها و کارگاه‌ها تاکید کرد: بین ۲ تا ۲.۵ درصد قیمت پسته رقم فندقی با سایز ۳۰ تا ۳۲، مبنای دریافت هزینه فرآوری هر کیلو پسته تازه است.

سارقان پسته تا اتمام برداشت پسته در بازداشت بسر می‌برند

فرماندار رفسنجان گفت: علاوه بر مراقبت های انتظامی و مردمی از باغات پسته، برای پیشگیری از سرقت پسته جلساتی با دستگاه قضائی و نیروی انتظامی برگزار شده تا افرادی که اقدام به سرقت پسته می‌کنند تا پس از اتمام فصل برداشت پسته در بازداشت به سر ببرند و آزاد نشوند.

وی افزود: پیش بینی می‌شود در سال جاری ۲۰۰ هزار تن پسته تازه و ۷۰ هزار تن پسته خشک از باغات شهرستان رفسنجان برداشت شود.

رضایی اظهار داشت: بر اساس برآوردهای انجام شده روزانه ۲۰ هزار کارگر و سالانه حدود یک میلیون نفر روز و به مدت ۵۰ روز کار برداشت پسته را از باغات رفسنجان انجام دهند.