به گزارش پایگاه خبری استان سازان، علی محمد زنگانه در گفتوگو با فارس اظهارکرد: طرح علاج بخشی خلیج گرگان دو جدول برنامه مداخلهای دارد که در جدول یک برنامههای با اثربخشی بالا و در جدول دوم، برنامههای با اولویتهای بعدی آمده است.
استاندار گلستان افزود: یکی از مداخلاتِ جدول شماره یک، لایروبی کانالهای ارتباطی دریا و خلیج گرگان بوده که مهمترین آن، کانال آشور است.
وی بیان کرد: لایروبی کانال آشور با عمق ۱.۶ متر و عرض ۵۰ متر انجام شده و در برخی نقاط، عرض آن به ۴۰۰ متر میرسد.
پیشرفت 90 درصدی لایروبی کانال آشور
زنگانه با بیان این که لایروبی خلیج گرگان، یک کار ماندگار و اساسی است، ادامه داد: هم اکنون پروژه ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مراحل پایانی خود را میگذراند.
استاندار گلستان توضیح داد که در مراحل پایانی، حجم بیشتری از لایروبی نیاز است و میزان پسروی آینده را هم در لایروبی لحاظ کردهایم.
وی گفت که در جلسه با رئیسجمهور، موضوع تأمین منابع اعتباری را مطرح کردهایم و مصوبه مدیریت بحران و مصوبه سازمان برنامه را اخذ کرده و منتظر مصوبه هیئت دولت هستیم که بخش سوم اعتبارات یعنی ۱۰۰ میلیارد تومان به این پروژه تزریق شود.
لایروبی متوقف نشده است
زنگانه تاکید کرد: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا عملیات لایروبی را متوقف نکرده و بنده در اینجا از آنها تشکر میکنم.
استاندار گلستان با بیان اینکه اقدامات بعدی علاج بخشی در دور دوم سفر لحاظ خواهد شد، اضافه کرد: زهکشی اراضی، لایروی رودخانهها، مسئله ورود فاضلاب به خلیج گرگان و غیره توسط برخی از دستگاههای متولی در حال انجام است.
وی بیان کرد: از مهمترین اقدامات پمپاژ آب از دریا به خلیج گرگان است که هم اکنون فاز یک مطالعات آن به پایان رسیده است.
زنگانه ادامه داد: این مطالعه باید تدقیق شود و این کار توسط محیط زیست کشور در حال انجام است و در سفر دوم رئیسجمهور آن را مصوب خواهیم کرد.
وی افزود: همچنین تأمین حقابه از نکارود که موضوع بین استانی است و قره سو که در داخل استان است را پیگیری میکنیم.
استاندار گلستان گفت: باید مطالبهگری کرده و مسئله خلیج گرگان را مانند دغدغه نجات دریاچه ارومیه در کشور مطرح کنیم و در این کار باید رسانهها پیش قدم باشند و این مطالبه را به گوش مسئولان کشوری برسانند.
زنگانه ادامه داد: هم اکنون سالانه هزاران میلیارد تومان از اعتبارات مدیریت بحران و سایر اعتبارات برای نجات دریاچه ارومیه اختصاص داده میشود و باید برای خلیج گرگان هم این مسئله اتفاق بیفتد.
وی توضیح داد: برخی کار علمی مداخله هشت ساله را زیر سؤال بردند در حالی که روش آنها باعث شده است خلیج گرگان به این وضع بیفتد.
استاندار گلستان بیان کرد: در ابتدا عمق خلیج به یک وجب میرسید اما هم اکنون در کمترین نقطه از خلیج به 1.6 متر رسیده است.
وی متذکر شد: اگر خلیج گرگان خشک شود ۴۰ هزار هکتار کانون ریزگرد تولید خواهد شد و جنگل، محیط زیست و کشاورزی را نابود خواهد کرد و تراژدی دریاچه آرال تکرار میشود لذا باید با چنگ و دندان خلیج گرگان را نجات دهیم.