به گزارش پایگاه خبری استانسازان؛ محمدعلی شاه حسینی در جمع رسانهها از درخواست سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دلاری روسیه، هند و چین در حوزه نیروگاه خورشیدی در یزد خبر داد و خاطرنشان ساخت: ۴۰ مجوز بی نام که نیاز استان، کم آبخواه و پاک بوده در یک بسته سرمایهگذاری در نظر گرفته شده تا به سرمایهگذاران خارجی ارائه شود و هر کدام از آنها را برگزیند.
وی با اشاره به رتبههای ممتاز استان در صنعت، معدن و کشاورزی اظهار داشت: یزد چهارمین استان صنعتی کشور است، اما نزدیک به ۴۰ هزار بیکار در استان دارد که عمدتا فارغ التحصیل هستند؛ ریل گذاری جدید استان در دو سال گذشته بر اساس سند تحولی یزدنوین در نظر گرفته شده که شامل سرمایهگذاری، رشد تولید و ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان بومی یزدی است.
وی اولویت استان را صنایع هایتک، کم آبخواه و اشتغال آفرین برای جوانان فارغ التحصیل عنوان کرد و افزود: این مسئله به زیرساختهایی نظیر برق، گاز و انرژی مناسب نیاز دارد؛ در زمینه برق با ناترازی روبهرو هستیم و بر این اساس، ۴۰۰ مگاوات مجوز یا آماده سازی برای صدور برق خورشیدی صادر شده و ۱۰۰ مگاوات آماده ورود به مدار است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری، حفظ اشتغال و ایجاد صنایع جدید را نیازمند منابع مالی دانست و تصریح کرد: بخشی از این منابع از سوی بانکها تأمین میشود و سیستم بانکی استان نیز همکاری خوبی در این زمینه دارد، اما کافی نیست و بر این اساس از روش دوم یعنی بازار سرمایه کمک گرفته میشود و برای اولین بار هم مجوز تأسیس شرکت سرمایهگذاری از بورس صادر شده که وظیفه تأمین مالی واحدهای صنعتی را برعهده دارد.
وی از بازگشت حساب واحدهای بزرگ به استان به عنوان سومین روش تأمین منابع مالی یاد کرد و ادامه داد: در حالی که حساب بانکی واحدهای بزرگ صنعتی نظیر چادرملو، فولاد آلیاژی و سنگ آهن میتواند بخش عمدهای از منابع بانکها را تأمین کند، این حسابها در خارج از استان بود که بخشی از این حسابها بر اساس مصوبه شورای برنامه ریزی و شورای تأمین و پیگیری استاندار به یزد بازگشت و به عنوان مثال ۹۰ درصد حساب بانکی چادرملو به یزد بازگشته است.
شاه حسینی یکی از اولویتهای استان را توجه به حوزه دانش بنیان دانست و تأکید کرد: استان یزد به عنوان پایلوت طرح بورسیه صنعتی انتخاب شده و هم اکنون ۱۰۰ دانشجو بورسیه شده اند؛ یعنی حقوق ماهانه دو و نیم تا پنج میلیون دریافت کرده، بیمه شده و پس از فارغ التحصیلی نیز با سابقه چهار ساله استخدام خواهند شد.
وی تأکید کرد که برای سال آینده نیز از هزار و ۲۰۰ سهمیه کشوری، ۴۰۰ سهمیه برای استان یزد است.
معاون استاندار با اشاره به استقبال گسترده کارآفرینان و سرمایهگذاران داخلی و خارجی از سرمایهگذاری در استان یزد گفت: هم اکنون سرمایهگذاران کشورهایی نظیر روسیه، چین، هند، عراق و سوریه خواستار سرمایهگذاری در این استان هستند.
وی درباره اقدامات دولت برای مهار تورم و رشد تولید توضیح داد: در این راستا ستاد تسهیل به صدور مجوز و اعطای تسهیلات میپردازد و مشکلات واحدهای تولیدی تا زمانی که از خط قرمز عبور نکردهاند را حلوفصل میکند.
معاون استاندار ادامه داد: کارگروه اقتصاد مقاومتی نیز در جاهایی که نیاز به دستور و حمایت قضائی و گره گشایی است، وارد عمل شده و به حل مشکلات واحدهای تولیدی میپردازد؛ کارگروه تنظیم بازار نیز در سه شیوه تقویت بازرسی ها، افزایش تعداد مراکز عرضه مستقیم کالا و تأمین کالاهای اساسی از جمله گوشت و مرغ درصدد کاهش تورم و گرانی است.
مدیرکل صمت استان یزد نیز گفت: یزد از استانهای صنعتی کشور است و رتبه چهارم صنعتی را دارد؛ برای حفظ و ارتقای این جایگاه، توسعه صادرات را در پیش گرفتهایم و اگر بتوانیم تراز تجاری را روی ۶۱ میلیون دلار ادامه دهیم، به اهداف خود میرسیم.
صادقیان افزود: با تولید سالانه ۴۷ میلیون تن سنگ آهن در رتبه دوم کشور قرار داریم، حوزه نساجی استان یزد، ۲۷ درصد محصولات نساجی کشور را تولید میکند و ۵۰ درصد کاشی و سرامیک کشور نیز در یزد تولید میشود.