کد خبر : 1274 تاریخ : ۱۴۰۲/۵/۱۶ - 13:30
با وجود تکذیب برخی مسئولان صورت گرفت افزایش قیمت نان در بیش از 15 استان کشور/ آیا استانداران مامور افزایش قیمت نان هستند؟ نان قوت غالب مردم بوده و پس از ۳ سال قیمت آن در بعضی استان‌های کشور افزایش یافته است؛ در مشهد نان بربری از ۱,۱۵۰ تومان با افزایش حدود ۴۳ درصدی به ۱,۶۵۰ تومان در یک هفته اخیر رسیده است. نکته مهم اینکه همچنان برخی از مسئولان دولتی افزایش قیمت نان را تکذیب می‌کنند در حالی که حداقل در 15 استان نان گران شده است.

به گزارش پایگاه خبری استان سازان، نان قوت غالب مردم بوده و پس از ۳ سال قیمت آن در بعضی استان‌های کشور افزایش یافته است. در مشهد نان بربری از ۱,۱۵۰ تومان با افزایش حدود ۴۳ درصدی به ۱,۶۵۰ تومان در یک هفته اخیر رسیده است. نان لواش با افزایش حدود ۲۴ درصدی ۵۲۵ تومان شده است؛ در حالی که ابتدای سال تاکید شده بود قرار نیست قیمت نان تغییر کند شاهد افزایش قیمت انواع نان در چند استان کشور هستیم؛ در حالی که هیچ یک از تشکل‌های فعال در حوزه آرد و نان کشور حاضر به گفت‌و گو نیستند اما خبرها از افزایش نرخ نان در حدود ۱۳ استان حکایت دارد. همچنین عنوان می‌شود تا پایان مرداد این تغییر قیمت‌ها برای سایر استان‌ها از جمله استان تهران نیز اعمال خواهد شد.

استاندارها در حال تغییر قیمت نان؟

خبرگزاری مهر با طرح این سؤال که آیا استاندارها در سراسر کشور در حال تغییر قیمت نان هستند، نوشته است: نان یکی از اقلام غذایی مهم سفره خانوارهای ایرانی است. قیمت گذاری گندم، آرد و نان به عنوان محصولات استراتژیک از سوی دولت‌ها بوده و برای تضمین امنیت غذایی نظارت جدی بر این موضوع وجود دارد. امسال تغییر قیمت بخشی از اقلام غذایی به طور رسمی از سوی نهادهای متولی دولتی اعلام نشد اما نرخ‌های جدید روی کالاها درج شد. قیمت نان هم در حالی که هیچ نهاد دولتی آن را اعلام رسمی نکرده در حال افزایش است. فعالان این حوزه عنوان می‌کنند تصمیم با کارگروه آرد و نان هر استان بوده که این کارگروه زیر نظر استانداری هر استان فعالیت داشته که استانداری‌ها هم زیر نظر وزارت کشور فعالیت دارند.

سهم آرد در قیمت تمام شده

نرخ نان از سال ۱۳۹۹ که قیمت جدید تعیین و سال ۱۴۰۰ ابلاغ و اجرایی شد تا امروز تغییری نداشت. برخی کارشناسان این حوزه تاکید دارند آرد فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت تمام شده نان را تشکیل می‌دهد و عدم تغییر نرخ آرد در حالی که سایر هزینه‌ها از جمله حقوق و دستمزد، حمل‌ونقل، نرخ تورم و… افزایش یافته نباید انتظار داشت قیمت انواع نان در بازار تغییر نکند.

امسال حقوق و دستمزد ۲۷ درصد افزایش داشت و در این باره یکی از دلایلی که نانوایان به آن اشاره می‌کنند این موضوع است. از سوی دیگر افزایش هزینه تهیه غذا کارگران نیز از دیگر دلایل بوده که اظهار می‌شود اگر پیش تر قیمت یک کنسرو ماهی کمتر از ۱۰ هزار تومان بود امسال به بیش از ۵۰ هزار تومان رسیده است. همچنین عنوان می‌شود نرخ هر کیلو خمیر مایه نان از ۴۰۰ تومان به بیش از ۸۰۰ تومان رسیده در حالی که قیمت آن در بازار آزاد بیشتر از ۱.۵ میلیون تومان است؛ علاوه بر این، هزینه حمل‌ونقل هم نسبت به سال گذشته بین ۲.۵۰۰ تا ۳ هزار تومان افزایش یافته و وضعیت اجاره‌بها هم در کنار سایر عوامل سبب شده تا کارگروه آرد و نان استان‌ها تصمیم بر تعیین نرخ جدید انواع نان داشته باشند.

افزایش قیمت نان در بیش از ۱۵ استان

در همین حال و در بین تأیید و تکذیب های افزایش قیمت نان در کشور، نماینده مردم قائنات در مجلس گفته است: در بیش از ۱۵ استان ما شاهد افزایش بیش از ۴۰ درصدی قیمت نان هستیم که این موضوع مردم را بسیار ناراحت کرده است.

سلمان اسحاقی در نشست علنی دوشنبه، ۱۶ مرداد ماه مجلس شورای اسلامی در اخطاری با استناد به بند (۱۲) اصل (۳) و بند (۱) اصل (۴۳) قانون اساسی گفت: در این اصول به تغذیه و بهداشت مردم اشاره مستقیم شده است، با توجه به اینکه درخصوص جهش و رشد تولید قانونگذاری می‌کنیم، باید توجه ویژه‌ای نیز به مهار تورم داشته باشیم.

نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنده خبر دارم که ریاست مجلس به صورت مکرر موضوع افزایش قیمت نان، دارو و شیرخشک را پیگیری می‌کند چرا که این موضوع تبدیل به بحران شده است.

وی افزود: متأسفانه برخی از دولتمردان ما این موضوعات را تکذیب می‌کنند اما در بیش از ۱۵ استان ما شاهد افزایش بیش از ۴۰ درصدی قیمت نان هستیم که این موضوع مردم را بسیار ناراحت کرده است.

اسحاقی بیان کرد: باید نظارت جدی در خصوص مهار تورم صورت گیرد و دولت به مجلس فراخوان شود تا توضیحات لازم در این خصوص داده شود.