کد خبر : 126422 تاریخ : 1404/3/25 - 11:00
استاندار خراسان رضوی تاکید کرد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، رکن اصلی تصمیم‌گیری اقتصادی در استان استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، رکن اصلی تصمیم‌گیری اقتصادی در استان است، خواستار تشکیل کمیته‌های مشترکی برای پیگیری مصوبات این شورا شد.

به گزارش استان‌سازان، غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی در جلسه با فعالان اقتصادی استان با تأکید بر اینکه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، رکن اصلی تصمیم‌گیری اقتصادی در استان است، اظهار کرد: جلسه اصلی ما برای تصمیم‌گیری‌های اقتصادی باید همین شورا باشد. هرچقدر هم نشست برگزار کنیم، باز هم کم است؛ به شرط آنکه مصوباتش پیگیری و اجرا شود، در غیر این صورت وقت خود را تلف کرده‌ایم.

مظفری بیان کرد: از دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان تقاضا دارم کمیته‌های مشترکی برای پیگیری مصوبات این شورا تشکیل شود؛ پیگیری باید تا حصول نتیجه ادامه یابد. تکرار مکاتبه، حضور میدانی و استمرار پیگیری‌ها، اثرگذار است و می‌تواند به نتایج ملموس بینجامد.

وی عنوان کرد: اگر یک جلسه در ماه برای شورا برگزار می‌شود، حداقل باید چهار جلسه پیگیری برای مصوبات همان ماه داشته باشیم. تشکیل چنین کمیته‌هایی با حضور مسئولان ذی‌ربط می‌تواند موجب اثربخشی مصوبات شود.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به موضوع ارزیابی مدیران، خاطرنشان کرد: من فرم ارزشیابی مدیران را اخیراً بازگرداندم، چون معتقدم مفهوم ارزشیابی در نظام اداری از دست رفته است. فقط یک فرم است که بالای آن را استاندار امضا می‌کند؛ در حالی‌که باید از شورای گفت‌وگو نیز فرم مکملی تهیه شود که در کنار فرم اصلی قرار گیرد و براساس شاخص‌های اقتصادی، عملکرد مدیران در حوزه‌های مرتبط مانند صنعت، کشاورزی، گردشگری و سلامت سنجیده شود.

مظفری تصریح کرد: به نظر من این شاخص‌ها باید بر اساس نظر و تحلیل فعالان اقتصادی و اعضای شورای گفت‌وگو تنظیم شود تا ارزشیابی‌ها معنا پیدا کنند. این نگاه کمک می‌کند تا مدیران بدانند خروجی جلسات و اقدامات‌شان در ارزیابی نهایی اثر دارد.

وی با اشاره به اهمیت موضوعات زیرساختی در توسعه اقتصادی استان، تاکید کرد: موضوعاتی مانند حمل‌ونقل، هزینه‌های لجستیکی و مسیرهای صادراتی باید جدی گرفته شود. به‌طور مشخص هزینه حمل کاشی و سرامیک، هم در ایران و هم در دنیا مسئله مهمی است که باید برای آن تدبیر کنیم. به عنوان مثال برخی واحدهای بزرگ تولیدی پیش‌بینی‌هایی برای استقرار واحدهایی در نزدیکی کشورهای هدف صادراتی دارند تا این مشکل کاهش یابد.

استاندار خراسان رضوی گفت: موضوع محور غرب مشهد یکی از چالش‌های قابل حل است و به نظرم پیچیدگی خاصی ندارد، اما نیاز به هماهنگی و برنامه‌ریزی دارد. در این خصوص پیشنهاد می‌کنم جلسه‌ای با محوریت این موضوع تا قبل از یکشنبه آینده برگزار شود. در جلسه‌ای دیگر نیز می‌توانیم آخرین وضعیت این موضوع را مرور کنیم و بر اجرای تصمیمات تأکید داشته باشیم.

مظفری درباره تأمین مالی و تسهیلات نیز اظهار کرد: بحث تأمین مالی هم در استان و هم در کشور یک مسئله جدی است. باید ببینیم چه ابزارهای جدیدی غیر از سیستم بانکی می‌توانیم طراحی کنیم.

وی با اشاره به اینکه در مشهد اینوکس هم به این موضوع اشاره شده بود، بیان کرد مکاتبه و گفت‌وگو با بانک مرکزی و تلاش برای باز شدن فضای بسته بانکی از جمله مواردی است که باید به‌صورت جدی پیگیری کنیم. در کنار بانک‌ها، باید به سراغ ابزارهای تأمین مالی نوین نیز برویم.