کد خبر : 126128 تاریخ : 1404/3/2 - 17:00
استاندار هرمزگان عنوان کرد برنامه جامع میان استان‌های مرزی و کشورهای همسایه تدوین شود استاندار هرمزگان با اشاره به وجود ۱۵ استان مرزی و ۱۵ کشور همسایه، خواستار تدوین برنامه‌ای جامع میان استان‌های مرزی و کشورهای همسایه شد.

به گزارش استان‌سازان، محمد آشوری‌تازیانی، استاندار هرمزگان در اختتامیه «اجلاسیه منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی» در شیراز به ارائه پیشنهاداتی در جمع‌بندی این نشست شد و اظهار کرد: ابتکار و خلاقیت در ارتباط با ایجاد شرایطی که مسائل داخل و پیرامون کشور را به یک اقدام مشترک تبدیل کند، یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

آشوری‌تازیانی بیان کرد: این پیوستگی را می‌توان با یک پیشنهاد تکمیل کرد؛ ۱۵ کشور همسایه و ۱۵ استان مرزی داریم و قطعاً یک برنامه جامع، استمرار این جلسات را ضروری می‌سازد. این برنامه راهبردی می‌تواند به اهداف و برنامه‌های مشترک در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک وزارت خارجه و کشور کمک کند.

وی با بیان اینکه این سند راهبردی می‌تواند پیش‌زمینه‌ای برای رشد و تعالی ارتباطات باشد، عنوان کرد: پیش‌نیاز این کار، تشکیل بانک اطلاعاتی از ظرفیت‌های استان‌های مرزی کشور است، در کنار ظرفیت‌هایی که می‌توان از کشورهای همسایه در تعامل دیپلماتیک بهره‌برداری کرد.

استاندار هرمزگان با اشاره به نقش دولت در تسهیل امور بخش خصوصی، خاطرنشان کرد کرد: ما دولت و حاکمیتیم. حاکمیت در نظام حکمرانی مطلوب باید شرایط مناسبی را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم کند تا این بخش بتواند در تعامل با کشورهای همسایه، دیپلماسی اقتصادی را پیش ببرد.

آشوری‌تازیانی تصریح کرد: استانداران مرزی باید بسترساز شرایطی باشند که تعامل بخش خصوصی با کشورهای همسایه تسهیل شود. یکی از الزامات این مسیر، افزایش اختیارات استانداران و سفراء است. بخشی از این اقدامات به سیاست‌های جهانی و مذاکرات برمی‌گردد، اما بخشی نیز با درک شرایط موجود و پیچیدگی‌های روابط بین‌الملل قابل پیگیری است.

وی با بیان اینکه در جنوب کشور نیازمند یک یکپارچگی هستیم، ادامه داد: اگر قرار باشد کشور به چهار منطقه تقسیم شود، منطقه جنوب با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی که دارد، در کنار مردم بسیار خوب و ارزشمند و بخش خصوصی فعالی که حتی در عمان، امارات، قطر و بحرین فعالیت دارند، می‌تواند به عنوان یک ظرفیت اساسی مورد توجه قرار گیرد.

استاندار هرمزگان تأکید کرد: بر اساس آنچه وزارت امور خارجه اعلام کرده است، بیش از ۱۵۰ هزار نفر از مردم جنوب کشور در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس حضور دارند و این افراد سرمایه‌های ارزشمندی برای سامان‌دهی تعاملات منطقی و ایجاد شرایط مناسب برای رشد و تعالی هستند.

آشوری‌تازیانی گفت: این اقدامات باید با گفت‌وگوی سازنده، ایجاد درک مشترک و برنامه‌ریزی دقیق انجام شود تا دستاورد حداکثری برای روابط مستحکم بخش خصوصی ایران با کشورهای همسایه محقق شود. همه این‌ها باید با در نظر گرفتن پیوندهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی صورت گیرد که ظرفیتی پویا و ماندگار برای پیشرفت به شمار می‌رود.