کد خبر : 116067 تاریخ : 1404/2/28 - 13:59
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی مطرح کرد سمن‌ها در پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر نقش مهمی دارند معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی با اشاره به ضرورت مردمی‌سازی روند مبارزه با مواد مخدر، بر تقویت همکاری سمن‌ها، خیرین و دستگاه‌های اجرایی برای پیشگیری از اعتیاد تأکید کرد.

به گزارش استان‌سازان، محمدعلی نبی‌پور، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی در جلسه کمیته مشارکت‌های مردمی شورای فرهنگی مبارزه با مواد مخدر که با حضور نمایندگان تشکل‌های مردمی برگزار شد، اظهار کرد: مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر یکی از موضوعات راهبردی است که در سطح ملی نیز با نگاه جدی دولت همراه شده است و در همین چارچوب باید از رویکرد صرفاً امنیتی فاصله بگیریم و زمینه مشارکت و حساسیت اجتماعی را افزایش دهیم.

نبی‌پور با اشاره به اقدامات دستگاه‌های انتظامی و امنیتی، بیان کرد: ضروری است سازمان‌های مردم‌نهاد با توان واقعی به میدان بیایند. ما باید از ظرفیت‌های موجود برای آگاهی‌بخشی در بطن جامعه استفاده کنیم تا شاهد اقدامات مؤثر در سطوح شهرستانی و استانی باشیم. در این مسیر، هماهنگی میان دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی با سمن‌ها ضروری است تا سمن‌ها در این مسیر به خوبی پای کار بیایند.

وی عنوان کرد: خیرین در دوره‌های اخیر به‌صورت ملموس وارد میدان شده‌اند و حمایت‌های جدی از معتادان متقاضی ترک اعتیاد انجام داده‌اند. این مشارکت میان خیرین، سمن‌ها و دستگاه‌های اجرایی، می‌تواند در فرایند مدیریت و پیشگیری از اعتیاد اثربخش باشد.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی با اشاره به وضعیت سمن‌های فعال در استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۰ شهرستان استان فاقد سمن فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر هستند که این خلأ باید از سوی فرمانداران به‌صورت جدی پیگیری و جبران شود. همچنین در شهرستان‌هایی که بیش از یک سمن فعالیت دارند نیز، باید اطمینان حاصل شود که فعالیت آن‌ها اثربخش و واقعی است.

نبی‌پور تاکید کرد: دولت به‌تنهایی قادر به مدیریت پدیده نوظهور مواد مخدر نیست. سمن‌ها و دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی باید نقش پشتیبان دولت را ایفا کنند تا اقدامات اثربخشی در این حوزه رقم بخورد.

وی از اقدامات صورت‌گرفته در مشهد تقدیر کرد و گفت: در کلان‌شهر مشهد فعالیت‌های برجسته‌ای در زمینه پیشگیری از اعتیاد انجام شده است که لازم است از شهرداری، دستگاه‌های اجرایی، سمن‌ها و خیرین فعال در این حوزه و همچنین نیروی انتظامی که این فرایند را با دقت رصد می‌کند، قدردانی شود.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی از شکل‌گیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با رویکرد جدید خبر داد و تصریح کرد: جلسات این شورا در سال جاری به‌صورت منطقه‌ای و با حضور میدانی در شهرستان‌ها برگزار خواهد شد تا ظرفیت‌ها و نیازهای هر منطقه به‌صورت دقیق بررسی شود و تصمیمات مؤثرتری اتخاذ شود.