کد خبر : 116026 تاریخ : 1404/2/25 - 09:02
فرماندار خمین مطرح کرد ۱۸.۸ درصد جمعیت خمین، سالمند هستند فرماندار خمین گفت: ۱۸.۸ درصد جمعیت شهرستان خمین را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل می‌دهند، در حالی‌که میانگین سالمندی کشور تنها ۱۲ درصد است.

به گزارش استان‌سازان، وحید براتی‌زاده، فرماندار خمین در ششمین همایش مجمع سلامت خمین با محوریت «سالمندی و جوانی جمعیت»، با اشاره به ترکیب سنی جمعیت این منطقه اظهار کرد: نرخ سالمندی در خمین به‌ طور محسوسی از میانگین کشوری فراتر رفته و این مسئله نیازمند برنامه‌ریزی فوری و مؤثر است.

براتی‌زاده بیان کرد: با توجه به اینکه جمعیت شهرستان خمین بر اساس اطلاعات سامانه سیب حدود ۱۱۳ هزار نفر است، از این میزان، ۲۰ هزار و ۶۰۰ نفر بالای ۶۰ سال سن دارند و این یعنی سهم سالمندان در این شهرستان ۱۸.۸درصد است که این رقم نشان‌دهنده رشد قابل توجه جمعیت سالمند نسبت به سال‌های گذشته و لزوم توجه ویژه به سیاست‌های رفاهی و حمایتی در این حوزه است.

وی تصریح کرد: با توجه به تغییرات هرم سنی در یک دهه اخیر، به‌ دلیل کاهش نرخ موالید و افزایش امید به زندگی، تناسب جمعیتی خمین دچار تغییر شده است؛ روندی که در صورت بی‌توجهی می‌تواند تبعات جدی در بخش‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی برجای بگذارد. ضمن اینکه، یکی از دلایل کاهش سهم جوانان در این شهرستان، مهاجرت نیروهای نخبه و جوان به شهرهای دیگر برای دستیابی به فرصت‌های بهتر شغلی و اقتصادی است.

فرماندار خمین خاطرنشان کرد: تاکنون ۵۰۰ نفر در این شهرستان برای دریافت مسکن در قالب این طرح نام‌نویسی کرده‌اند، اما به دلیل محدودیت زمین، امکان پاسخ‌گویی به همه متقاضیان فراهم نشده است که طی هفته‌های آینده، زمین موردنیاز برای ساخت مسکن ۱۶۲ نفر از این متقاضیان تأمین خواهد شد و این روند باید به‌صورت مستمر دنبال شود تا تمام واجدان شرایط از مزایای طرح برخوردار شوند.

براتی‌زاده تاکید کرد: مرگ‌ و میر ناشی از تصادفات، قتل و خودکشی از مهم‌ ترین دلایل کاهش جمعیت فعال و جوان در شهرستان است که دانشکده علوم پزشکی خمین باید با تدوین برنامه‌هایی مؤثر در زمینه پیشگیری از این آسیب‌ها نقش‌آفرینی کند. همچنین، شکل‌گیری کارگروهی تخصصی با مشارکت نهادهای بهداشت، آموزش و پلیس راهور برای مقابله هدفمند با این تهدیدها مورد تاکید است.

وی گفت: توجه همزمان به ایجاد زیرساخت‌‌های مناسب برای سالمندان و راهکارهای نگهداشت جمعیت جوان از نکات بسیار مهم و کلیدی است و این دو مسیر، مکمل یکدیگر در حفظ تعادل جمعیتی و پویایی اجتماعی خواهند بود و بدون برنامه‌ریزی جامع در این دو حوزه، شهرستان خمین در آینده با چالش‌های جدی در حوزه خدمات، اشتغال و سلامت مواجه خواهد شد.