کد خبر : 116014 تاریخ : 1404/2/24 - 16:11
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان مطرح کرد تاخیر در پروژه‌های شهری هزینه‌ سرسام‌آوری برای شهرداری‌ها دارد سرپرست معاونت عمرانی استانداری سمنان با تاکید بر اینکه تاخیر در اجرای پروژه‌های مدیریت شهری، هزینه‌های سرسام‌آوری به شهرداری‌ها تحمیل می‌کند، گفت: یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های سرمایه‌گذاران مدیریت شهری، پیچیده بودن فرآیندهای اداری است که حل این مسئله نیازمند اهتمام بیش از پیش شهرداری‌ها است.

به گزارش استان‌سازان، فرج‌الله ایلیات، سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان در نشست هم‌اندیشی ذیحسابان شهرداری‌های استان سمنان که در شهرداری دامغان برگزار شد، با اشاره به اهمیت فعالیت ذیحسابان، اظهار کرد: توجه به موضوعات آموزشی مرتبط با ذیحسابی در حوزه شهرداری‌ها بسیار حائز اهمیت است.

ایلیات با اشاره به تمدید یک ساله دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا، بیان کرد: تمدید فعالیت شوراها یک فرصت ارزشمند برای تکمیل پروژه‌های دارای اولویت است.

وی خواستار تمرکز شهرداری‌ها بر پروژه‌های دارای پیشرفت فیزیکی بیش از ۷۰ درصد شد و عنوان کرد: زمان‌بر بودن پروژه‌ها، هزینه‌های متعددی را به شهرداری‌ها و نیز دولت تحمیل می‌کند که گاهی این هزینه‌ها از تمام اعتبار پیش‌بینی شده برای پروژه‌ها نیز بیشتر است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان با یادآوری نامگذاری شعارهای سال با عناوین اقتصادی در سال‌های گذشته از سوی مقام معظم رهبری، تاکید کرد: عبور از چالش‌های اقتصادی و مسائل مرتبط با بخش‌های سرمایه‌گذاری بدون اراده و انگیزه کافی میسر نیست.

ایلیات استفاده از نیروهای مجرب اقتصادی در پیشبرد طرح‌های سرمایه‌گذاری شهرداری‌ها را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: جلسات و نشست‌های غیرتخصصی که بدون ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری برگزار شوند نمی‌توانند زمینه تحولات اقتصادی را در شهرداری‌ها و نیز سایر دستگاه‌های اجرایی فراهم کنند.

وی تأمین منافع سرمایه‌گذاران را مهم‌ترین عامل انگیزشی برای تشویق بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: از شهرداری‌ها و شوراهای اسلامی شهر و روستا انتظار می‌رود بخش‌های مشخصی را با هدف توسعه برنامه‌های اقتصادی راه‌اندازی و از ظرفیت نخبگان بخش خصوصی در این حوزه استفاده کنند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری با اشاره به اهمیت ارتقای روحیه ریسک‌پذیری مدیران شهری برای انجام اقدامات تحولی، تصریح کرد: در برخی کلان‌شهرها سازمانی با عنوان سازمان سرمایه‌گذاری ایجاد شده است که اعضای آنها را شهرداران و مدیران پیشین آن شهر تشکیل می‌دهند.

ایلیات با اشاره به وجود ناترازی انرژی در کشور، خواستار برنامه‌ریزی شهرداری‌ها برای تأمین بخشی از انرژی مورد نیاز خود از طریق واحدهای تولید انرژی خورشیدی شد و ادامه داد: یکی از شاخص‌های مهم ارزیابی شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی، نقش‌آفرینی آنها در تأمین انرژی مورد نیاز است.

وی با تشریح ساختار بودجه‌ای شهرداری‌ها و سهم مالیات بر ارزش افزوده در آن، یادآور شد: متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد افزایش سهم هزینه‌های جاری در شهرداری‌ها هستیم که این موضوع تکمیل پروژه‌های عمرانی و اقتصادی شهرداری‌ها را تحت‌الشعاع قرار داده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان شهرداری‌ها را یکی از مهم‌ترین بنگاه‌های اقتصادی نامید و گفت: شهرداری‌ها باید از ظرفیت‌های بالقوه طرح تفصیلی برای افزایش درآمد پایدار استفاده کنند که این امر نیازمند نگاه کلان و فرابخشی است.

ایلیات با تاکید بر اینکه تأخیر در طراحی و تکمیل پروژه‌های شهری، بار مالی سنگینی را به شهرداری‌ها تحمیل می‌کند، اظهار کرد: شهرداری‌ها قبل از اجرای پروژه‌های عمرانی، منابع مالی آن را بطور کامل پیش‌بینی کنند تا مشکلات گریبانگیر مردم و مسئولان نشود.

وی با اشاره به توانمندی‌های ارزشمند سازمان همیاری شهرداری‌های استان سمنان برای تأمین مالی شهرداری‌ها، بیان کرد: این سازمان می‌تواند نقش مهمی در تکمیل پروژه‌های عمرانی شهرداری‌ها ایفا کند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان خواستار دوراندیشی و وسعت دید شهرداران و مدیران حوزه مدیریت شهری در استان شد و عنوان کرد: یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های سرمایه‌گذاران مدیریت شهری، پیچیده بودن فرایندهای اداری است که حل این مسئله نیازمند اهتمام بیش از پیش شهرداری‌ها است.