کد خبر : 115964 تاریخ : 1404/2/22 - 09:00
فرماندار کنارک اعلام کرد طرح فاضلاب شهری کنارک با اعتبارات قطره چکانی تا ۲۰ سال دیگر هم تمام نمی‌شود فرماندار کنارک با اشاره به اینکه طرح فاضلاب شهری کنارک با اعتبارات قطره چکانی تا ۲۰ سال دیگر هم تمام نمی‌شود، گفت: طرح فاضلاب شهری کنارک که ۲۰ سال قبل آغاز شد همچنان نیمه تمام و فاقد تصفیه‌خانه بوده و فقط ۱۲ درصد جمعیت شهر را پوشش داده است.

به گزارش استان‌سازان، محمدیونس حقانی، فرماندار کنارک در گفت‌وگویی، اظهار کرد: طرح فاضلاب شهری کنارک که ۲۰ سال قبل آغاز شد همچنان نیمه تمام و فاقد تصفیه خانه بوده و فقط ۱۲ درصد جمعیت شهر را پوشش داده است.

حقانی بیان کرد: تکمیل این طرح با توجه به اهمیت آن در تأمین سلامت مردم نیازمند بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار بوده که ضروری است مسئولان استانی و کشوری در این زمینه همت و عزم بیشتری داشته باشند/

وی افزود: محدوده شهر کنارک ۷۸۰ هکتار زمین مصوب شده اما در حد ۵۰۰ هکتار جمعیت ۵۰ هزار نفری با تراکم خیلی بالا ساکن هستند بطوریکه هم اینک متراکم‌ترین شهر استان سیستان و بلوچستان است.

فرماندار کنارک بر تخصیص اعتبار برای اتمام ۲ ایستگاه فاضلاب در حال ساخت، تکمیل طرح ساخت شبکه فاضلاب برای مناطق الحاقی شهر زیباشهر، محله چادران، زمین‌های طرح اقدام ملی مسکن و اراضی جدید ۱۵۳ هکتاری اهدایی رهبر معظم انقلاب برای واگذاری به مردم، اجرای خط انتقال آب از سد کهیر به شهر و روستاهای کنارک به ویژه آبرسانی شبانه‌روزی به تمامی روستاهای بخش کهیر و مرکزی کنارک تاکید کرد.

حقانی عنوان کرد: براساس آمار اداره آب و فاضلاب کنارک چهار هزار و ۵۰۰ انشعاب آب در این شهر به مردم واگذار شده اما تعداد انشعاب شبکه فاضلاب شهری کمتر از ۵۰۰ است که می‌توان گفت ۱۲ درصد جمعیت شهری از شبکه فاضلاب شهری بهره مند هستند.

وی با بیان اینکه فاضلاب شهری کنارک یک ابر بحران است و باید هر چه سریع‌تر تکمیل و بهره برداری شود، تصریح کرد: کد ارتفاعی شهر نسبت به سطح دریا در برخی نقاط شهر منفی و پایین تر است و آب زیرسطحی به سطح زمین هم رسیده است.

فرماندار کنارک خاطرنشان کرد: به دلیل نوع خاک و نفوذ ناپذیری همیشه فاضلاب بالا می‌آید و تنها راه تکمیل طرح شبکه فاضلاب شهری و ساخت تصفیه‌خانه پزم و تکمیل تمام ایستگاه‌ها و بهره‌مندی تمام نقاط شهری است.

حقانی با قدردانی از توجه استاندار سیستان و بلوچستان به توسعه کنارک، تاکید کرد: با اعتبارات قطره چکانی این پروژه تا ۲۰ سال دیگر هم تمام نمی‌شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر تکمیل شبکه فاضلاب شهری، مهم‌ترین مسائل و مشکلات حوزه آب و فاضلاب کنارک نبود آب آشامیدنی شبانه‌روزی برای بیش از ۵۰ هزار نفر در شهر و روستاهای همجوار است.

فرماندار کنارک گفت: تسریع در تکمیل طرح نیمه تمام تصفیه‌خانه فاضلاب پُزم کنارک که سال‌ها بلاتکلیف مانده و در حال حاضر یک تصفیه با ظرفیت کم نصب شده از موارد ضروری است که هر چه سریع‌تر مورد توجه قرار گیرد.

حقانی اظهار کرد: اصلاح خط انتقال آب آشامیدنی شهر کنارک از آب شیرین کن تا مخزن به دلیل فرسودگی، ساخت مخزن ذخیره بتنی ۱۰ هزار مترمکعبی، تخصیص اعتبار لازم برای اصلاح خطوط شبکه آب آشامیدنی شهر کنارک به دلیل قدمت و فرسودگی و ساخت تصفیه خانه در پایین دست سد کهیر برای تأمین آب سالم و بهداشتی مردم پایین دست از دیگر پیشنهادات به مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بود.

وی بیان کرد: وضعیت فاضلاب و شبکه فاضلاب کنارک بحرانی است و در صورت نیاز علاوه بر توجه مسئولان، خیران در صورت نیاز ورود کنند تا مشکلات در این زمینه حل شود.

فرماندار کنارک با اشاره به نگرانی در زمان بارندگی و ورود آب به منازل مردم، جیره‌بندی آب بعد از گذشت چندین دهه در شهر و روستاها، عنوان کرد: کم‌ترین انتظار مردم در کنار سواحل بیکران آب‌های اقیانوسی تأمین آب شبانه‌روزی شهر و روستاها است.

حقانی تاکید کرد: تصفیه‌خانه در محدوده روستای ساحلی پزم مچان در هفت کیلومتری شهر کنارک در نظر گرفته شده و اعتبار برای ساخت ندارد.

وی با بیان اینکه که رهاسازی فاضلاب در نزدیکی محدوده شهر کنارک به طرف بندر پزم و دریا مشکلات زیست محیطی و بوی نامطبوعی ایجاد کرده، خاطرنشان کرد: زندگی برای مردم روستای پزم با رهاسازی فاضلاب به سختی مواجه شده و همچنین اکوسیستم دریا را نیز بهم زده است.

فرماندار کنارک تصریح کرد: رهاسازی فاضلاب شهری مشکلات فراوان بهداشتی و زیست محیطی ایجاد کرده که این امر باعث بروز بیمارهای فراوانی می‌شود.