کد خبر : 115960 تاریخ : 1404/2/21 - 11:30
استاندار خراسان جنوبی مطرح کرد پروژه‌های هلال احمر خراسان جنوبی زودتر به سرانجام برسد استاندار خراسان جنوبی با انتقاد از توقف طولانی پروژه‌های عمرانی هلال‌احمر، گفت: تاخیر در بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی هدررفتن سرمایه است؛ لذا با توجه به سیاست دولت چهاردهم مبنی بر اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام، باید پروژه‌های هلال استان زودتر به سرانجام برسد.

به گزارش استان‌سازان، سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی در آیین رونمایی از ۱۱ خودروی امدادی، پهپاد جست‌وجو و نجات و ۵۶ ویلچر جمعیت هلال احمر استان، اظهار کرد: اینکه عمر مفید ساختمان‌ها در کشور حدود ۳۰ تا ۳۵ سال است؛ لذا پروژه‌ای که ۱۴ سال پیش آغاز شده و هنوز به مرحله بهره‌برداری نرسیده؛ یعنی با این تأخیر، بخشی از سرمایه از بین رفته است.

هاشمی با تاکید بر لزوم تجهیز بیشتر پایگاه‌های امدادی در استان، بیان کرد: در حوزه زیرساخت، ارتباطات، وسایل نقلیه و تجهیزات امداد جاده‌ای، نیاز به نگاه ویژه داریم؛ زیرا برخی استان‌ها با فاصله کم می‌توانند تمام محدوده را پوشش دهند اما در استان‌هایی مانند خراسان جنوبی، امدادگران باید گاه تا ۱۰ ساعت در یک مسیر حرکت کنند.

وی با اشاره به کاهش تصادفات و آسیب‌های شدید ناشی از آن در استان، خاطرنشان کرد: امسال شاهد کاهش چشمگیر حوادث رانندگی بوده‌ایم و این یعنی کاهش قطع نخاع، فلج دائمی و از کار افتادگی. لذا گاهی اگر امدادگری به‌موقع نرسد، یک پدر خانواده ممکن است برای همیشه زمین‌گیر شود و این بار عاطفی و اجتماعی بسیار سنگینی بر خانواده وارد می‌کند.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت مناطق مرزی و روستاهای دورافتاده، گفت: نباید این مناطق را از آموزش و خدمات امدادی محروم گذاشت لذا ایجاد بانک اطلاعاتی، ساماندهی خانه‌های هلال، و توجه به روستاهای مرزی از الزامات اساسی است.

هاشمی یادآور شد: برخلاف بسیاری از دستگاه‌ها که جامعه هدف و زمان مشخص دارند، جامعه هدف هلال احمر، فراگیر و همه مردم‌ هستند و زمان مشخصی هم وجود ندارد پس کار هلال احمر به هیچ تفکر یا گرایش سیاسی وابسته نیست؛ تنها هدف، خدمت به مردم است.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای ایجاد خانه‌های هلال در روستاها، به‌ویژه در استان‌هایی با پراکندگی جغرافیایی بالا مانند خراسان جنوبی، عنوان کرد: برای استان‌هایی با وسعت زیاد و مسیرهای طولانی، نیاز است در هر روستا پایگاه اولیه امداد و آموزش شکل بگیرد، حتی اگر فضای خاصی در دسترس نیست، می‌توان از امکانات دهیاری‌ها بهره برد.

استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: آموزش خانواده‌ها و سازماندهی نیروهای محلی می‌تواند نخستین حلقه دفاعی در برابر بحران‌ها باشد.

هاشمی با تأکید بر اینکه کار در هلال‌احمر صرفاً یک مسئولیت اداری نیست، بلکه خدمتی عاشقانه است، گفت: این کار به آمادگی دائمی و روحیه ایثار نیاز دارد لذا چه ایام تعطیل، چه تابستان یا زمستان باشد همیشه باید در صحنه و آماده‌باش باشند.

وی با اشاره به نقش حیاتی زمان در عملیات امدادی، تصریح کرد: گاهی یک دقیقه دیر رسیدن به صحنه حادثه، تفاوت میان زندگی و مرگ است، شاید اگر امدادگر زودتر می‌رسید، فردی زنده می‌ماند پس این مسئولیت بزرگ و حساس با هیچ چیز قابل مقایسه نیست، اما وقتی کار از دل انجام شود، عزت و برکت آن از سوی خداوند جبران می‌شود.